Индустриалните интелигентности поставят Източна Северна Каролина на мястото на водача

Съдържание:

Индустриалните интелигентности поставят Източна Северна Каролина на мястото на водача
Индустриалните интелигентности поставят Източна Северна Каролина на мястото на водача
Anonim

Автомобилното производство и производството на части движат икономиката на Източна Северна Каролина.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

Камиони с алуминиева каросерия превозват някои от най-емблематичните марки на Америка до пазара, включително Budweiser, Pepsi, Coca-Cola и Crystal Rock, за да назовем само няколко. Тези каросерии на камиони са дело на VT Hackney, производител със седалище във Вашингтон, Северна Каролина. – град с 10 000 жители в Източна Северна Каролина. Компанията изобретява и за първи път започва да произвежда каросерии за камиони за индустрията за потребителски напитки през 1946 г. Нейната линия сега включва автомобили за спешна помощ, камиони за сервизни компании и специални превозни средства.

VT Hackney не е сам. Източна Северна Каролина е дом на процъфтяваща и нарастваща индустрия за производство на моторни превозни средства, която сглобява повдигачи и селскостопанско оборудване и произвежда части за автомобили, както и камиони, ремаркета, трактори и превозни средства за отдих. Повече от 40 компании в Източна Северна Каролина произвеждат автомобилни двигатели или части за двигатели. Десетки други фирми правят всичко - от трансмисии до гуми. NACCO Materials Handling Group произвежда компоненти и сглобява разновидности на своите повдигачи Hyster-Yale в Грийнвил от 1974 г.

През 1997 г. NACCO консолидира своята оперативна и маркетингова централа в Hyster-Yale, установявайки централата си за Америка в Грийнвил, премествайки близо 200 служители от Илинойс и Ню Джърси в района. Съоръжението в Грийнвил сега контролира всички операции в Северна, Централна и Южна Америка. Един от най-новите, пристигнали в региона, е базираната в Канада Linamar Corporation, която произвежда двигатели и трансмисии и наскоро инвестира 40 милиона долара, за да придобие базираната в Wilson Carolina Forge Company. Производителят очаква да добави 125 работни места в Wilson до 2019 г.

„Ние сме развълнувани от завършването на това придобиване, което засилва присъствието ни в Северна Каролина и ни утвърждава стабилно в ковашкия бизнес в Северна Америка,” казва главният изпълнителен директор на Linamar Линда Хасенфрац. „Имаме страхотен опит досега в Северна Каролина със страхотна база от квалифицирани и мотивирани служители и много възможности в региона.“

Един основен производител на двигатели и части в региона е Consolidated Diesel, който сглобява дизелови двигатели в Роки Маунт и дава работа на повече от 1000 души. Други включват Stanadyne, която произвежда части за дизелови двигатели в Джаксънвил, и малки машинни цехове, които предоставят критични компоненти за производителите на двигатели в щата и извън него.

Богат набор от таланти

Работодателите, които създават магазин в Източна Северна Каролина, го правят по много причини, но главната сред тях е богатата база от таланти в региона. Грийнвил, градски район с население от близо 200 000 души, е дом на Университета на Източна Каролина (ECU), който може да се похвали с национално призната инженерна програма. Регионът също така разполага с 15 регионални обществени колежа, които предлагат обучение по напреднали машини, инженерни технологии, заваряване и други умения, жизненоважни за индустрията. VT Hackney привлича дълга поредица от кандидати за своите производствени и технически работни места, като притежава до голяма степен отличната мрежа от професионални и технически гимназии в региона. „Имаме щастието да се радваме на много ниско текучество в нашето съоръжение във Вашингтон, като много служители отбелязват 20, 30, 40 и дори 50 години трудов стаж всяка година“, казва Ричард Бол, маркетинг директор на VT Hackney.

„Повечето хора, които живеят тук, ще ви кажат, че сме чудесно място за работа и предлагаме добри придобивки за служителите. Това, което също привлича хората да работят за нас, е последователността в нашия бизнес и отличното ни досие за безопасност.“

Производителите на моторни превозни средства в региона също се възползват от близостта до силна база от доставчици, която включва множество сертифицирани машинни цехове и фирми като Nucor, която произвежда стоманени плочи за автомобилната индустрия и управлява съоръжение в окръг Хертфорд.

Ускоряване на иновациите

Наред с местните компании, няколко международни автомобилни доставчици наричат Източна Северна Каролина дом, включително фирми, притежавани от Япония, като AMSO Greenville от NC Inc., в Грийнвил, Keihin Carolina System Technology (KCST) в Тарборо, Bridgestone /Файърстоун в Уилсън и Учияма в Голдсборо. Заводът Wilson на Bridgestone, който произвежда повече от 32 000 пътнически гуми дневно, наскоро стана първото в света производствено съоръжение, което е UL сертифицирано за нулеви отпадъци до депониране, и получи сертификат ISO 50001 за намаляване на потреблението на енергия. KCST също беше признат за инициативи, за да направи своята фабрика по-екологична. Друг процъфтяващ автомобилен доставчик в региона е Cooper Standard, който произвежда части в Голдсборо за Chevy Cruze на GM, седаните Dodge и BMW X15.

Пътят е готов

Източна Северна Каролина също има специално съоръжение за тестване на нови дизайни на автомобили и моторни превозни средства – Центърът за автомобилни изследвания на Северна Каролина (NCCAR) в Гарисбург. NCCAR разполага с тестова писта от две мили, подложка, гараж и сигурно съоръжение за наблюдение на тестовете. Съоръжението, което отвори врати през 2010 г., е домакин на непрекъсната серия от тестове на прототипи и други специални събития. Учениците от гимназията в Северна Каролина, участващи в Shell Eco-Marathon, например, са използвали пистата, за да тестват проекти за превозни средства с алтернативно гориво, според оперативния мениджър Сам Тру. Когато съоръжението беше отворено за първи път, тестовете се провеждаха веднъж седмично, казва True, но сега „NCCAR наистина се прихвана“, особено сред малките и средни производители, участващи в изследвания и разработки. „Наличието на това съоръжение тук прави този регион важна част от автомобилната индустрия“, казва той.

Популярна тема