Разнообразните пейзажи на Пуебло, Колорадо предлагат широка гама от възможности за отдих на открито

Съдържание:

Разнообразните пейзажи на Пуебло, Колорадо предлагат широка гама от възможности за отдих на открито
Разнообразните пейзажи на Пуебло, Колорадо предлагат широка гама от възможности за отдих на открито
Anonim

Pueblo предлага необикновени открития

Pueblo CO Pueblo Mountain Park Планинско колоездене
Pueblo CO Pueblo Mountain Park Планинско колоездене

Разположена по протежение на предната верига на Скалистите планини, високата пустинна среда на Пуебло осигурява великолепни природни условия, в които жителите и посетителите имат изобилие от възможности да се наслаждават на природата. За разлика от по-голямата част от Колорадо, Пуебло има по-меки зими с по-малко сняг, което насърчава туристите, велосипедистите, рибарите и любителите на дейности на открито да изследват природата през цялата година, независимо дали търсят градски велосипедни и пешеходни пътеки или по-диви пейзажи.

Отдих в града

Центърът, историческият Riverwalk се простира по поречието на река Арканзас, създавайки прекрасна комбинация от природа и градски живот. Приветстващо пешеходците, пространството от 32 акра включва асортимент от ресторанти, магазини и атракции покрай водата. Тези, които искат да се насладят на водата, могат да предприемат екскурзии със собствени водни колела и падъл дъски или да пътуват със стил с гондолиер или наета моторна лодка за група. Studio Share дори предлага йога с падълборд. Има дори фермерски пазар по протежението на Riverwalk в четвъртък следобед.

Насърчаването на пътуването с велосипед също се превърна в приоритет и новите велосипедни алеи на Pueblo помагат това да стане възможно. Градският Whitewater Park предлага дълъг половин миля и осем падания обществен курс за каякари, за да усъвършенстват своите умения. Това е невероятно игрище в града, рамкирано с километри оригинални стенописи.

Изследване на дивата природа

За тези, които търсят по-голямо предизвикателство, езерото Пуебло предлага богато разнообразие от пътеки за туризъм и колоездене. Паркът предлага яхтени пристанища с пълно обслужване за рибари и лодкари, къмпинги и плаж за плуване под язовира на река Арканзас. Велосипедна пътека води директно до Nature and Raptor Center по Арканзас.

Изключителният център за околна среда на планинския парк (MPEC) в държавния парк на планината Пуебло, парк от 611 акра, собственост на град Пуебло, дава пример за публично-частно партньорство за опазване. Създаден като обществен парк през 20-те години на миналия век, когато беше обичайно общините да купуват обществена земя, паркът изчезва от употреба през 70-те години на миналия век. През 90-те нестопанската организация MPEC, оглавявана от Дейв Ван Манен, му вдъхна живот.

През годините екологичното обновяване на Horseshoe Lodge на MPEC осигури пространство за класни стаи плюс общежитие и места за нощувка и закуска за посетителите. Програмирането и събитията варират от лагери и училищни екскурзии до йога отстъпления, семейни събирания и сватби. Хората често идват само за да се разходят и да изследват красотата на парка, понякога на екскурзии с екскурзовод чрез MPEC, като например похода при пълнолуние.

Образованието стана основен фокус за Ван Манен, съпругата му и техния екип в MPEC.

„Както повечето предни градове, преди 15 години по-голямата част от децата в района, често благодарение на ограничени средства, никога не са влизали в планината, казва Ван Манен. „Днес всеки петокласник в Пуебло идва тук за нашата програма за изучаване на Земята. Събрахме пари, купихме собствени автобуси и работим, за да достигнем до децата на много нива - академично, но също и отношението им към природата и изграждане на чувство за самоуважение.“

Посетителите на планинския парк Pueblo могат да се разхождат, да карат ски, да ловят риба и да се насладят на всички предимства на MPEC с добавена стойност.

Хащливи птици и диви животни

Подобно на Екологичния център Mountain Park, Центърът Nature and Raptor дава почти магическо усещане за естествения свят. Природен резерват с обществени пътеки, центърът също така насърчава опазването на дивата природа, като се фокусира върху образованието, от геология до речна и горска екология и рехабилитация на дивата природа. Посетителите идват, за да участват в дневни лагери и училищни програми, както и да вечерят в ресторанта на място. Програмата за уикенда включва походи с водач, наблюдение на птици и риболов с муха (автоматът осигурява „най-малкия магазин за мухи в Колорадо).

Центърът за грабливи птици спасява ранени грабливи птици, като възстановява някои и се грижи за тези, които не могат да бъдат пуснати отново в дивата природа.

„Птиците ще ви изненадат, казва Джон Галахър от центъра. „Винаги сме развълнувани да споделяме всичко, което можем да научим за хищните птици и защо правим това, което правим. Работим усилено, за да им дадем шанс за битка.”

Както повечето предни градове, преди 15 години по-голямата част от децата в района, често благодарение на ограничените средства, никога не са влизали в планината. Днес всеки петокласник в Пуебло идва тук за нашата програма за изучаване на Земята. Събрахме пари, купихме собствени автобуси и работим, за да достигнем до децата на много нива – академично, но също и отношението им към природата и изграждане на чувство за самоуважение.

Популярна тема