Работната сила на Шарлот, Северна Каролина е изградена върху силни програми за развитие

Съдържание:

Работната сила на Шарлот, Северна Каролина е изградена върху силни програми за развитие
Работната сила на Шарлот, Северна Каролина е изградена върху силни програми за развитие
Anonim

Научете как програмите за обучение на работна сила в Шарлот, САЩ, доставят квалифицирана работна ръка за водещите индустрии в региона на Шарлот.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Charlotte USA предоставя изчерпателни ресурси, които гарантират готова доставка на квалифицирани работници и програми за развитие на работната сила, които отговарят на нуждите на работодателите в региона.

Университетската система от 16 кампуса на Северна Каролина е важен инструмент за икономическо развитие. UNC Charlotte, най-голямата институция за висше образование в региона на Шарлот, предлага 21 докторски програми, 64 магистърски и 90 бакалавърски програми чрез девет колежа. Освен това има разнообразие от програми, които предлагат на компаниите широка помощ в научноизследователската и развойна дейност, обхващаща както съоръжения, така и персонал.

Регионът от 16 окръга може също така да използва национално признати държавни програми за обучение в двете Каролини, а множество партньорства между колежи, училищни системи, правителството и частния сектор създадоха новаторски усилия, които гарантират на работодателите в регионът има достъп до работници с уменията, от които се нуждаят. Системата на Северна Каролина се състои от 58 колежа, които обслужват около 800 000 студенти, което я прави третата по големина система в САЩ. Нейната цел е да създаде глобално и мултикултурно компетентна работна сила чрез образование, обучение и преквалификация, която включва основни умения и обучение за ограмотяване, както и професионални и предбакалавърски програми.

Всеки колеж развива връзки с индустриите в обслужвания район и отговаря на техните нужди от обучение с нови и допълнителни курсове, сертификати и степени. Много фирми се възползват от NC Works, програма за съвместно персонализирано обучение, за да отговорят на своите специфични и специализирани нужди от обучение.

Чракуване Шарлот

Флагманът на системата е Central Piedmont Community College в Шарлот, който има шест кампуса, обслужващи 70 000 студенти годишно в окръг Мекленбург. Сред обслужващите индустрията програми е Apprenticeship Charlotte, която свързва талантливи студенти с местни работодатели, предоставяйки на избрани студенти ценен практически опит. Седем компании са включени в програмата. Един от тях е Siemens Energy, където в началото на 2015 г. бяха записани 18 чираци. Когато студентите завършат четиригодишната програма, те имат асоциирана степен по мехатроника, компютърно интегрирана машинна обработка или технология за дизелово и тежко оборудване и сертификат за калфа, плюс твърдо предложение за работа. Siemens плаща за тяхното обучение.

Обучение за работа в мебелната индустрия

Всеки обществен колеж в Северна Каролина има свои собствени уникални програми. Catawba Valley Community College, например, е домът на Мебелната академия, започнала през януари 2014 г. и предлага сертификати в седем области, като правене на шаблони и вътрешна тапицерия. Курсовата работа може да продължи до 11 месеца; всички 31 от първите завършили получиха работа.

„Наистина страхотното в това е, че пет мебелни компании дойдоха при нас с молба да разработим учебната програма. Индустриалният клъстер работи заедно за доброто на индустрията“, казва Кристин Райт, директор на Центъра за иновации за развитие на работната сила на CVCC. Нейният колега, Лори Прайс, директор на индивидуалното обучение в индустрията, казва, че индустрията осъзнава нуждата си от обучени служители, тъй като много от настоящите работници достигат пенсионна възраст точно когато бизнесът с домашни мебели се възстановява.

„Бизнесът се завръща от чужбина“, казва Прайс. „Вчера имаха нужда от нови работници. И тези области са занаяти; отнема време за изграждане на набор от умения.“

Чракуване Каролина

В окръг Честърфийлд в Южна Каролина Североизточният технически колеж наскоро разшири своите предложения за чиракуване с добавяне на програми за медицински асистенти в General Hospital и Marlboro Park Hospital.

„Има нарастващо търсене на висококвалифицирани работници в свързаната с тях сфера на здравеопазването, както и в областта на производството. Програми за чиракуване като тази оказват огромно влияние върху развитието на квалифицирана местна работна сила“, казва Шери Чапман, декан на продължаващото обучение на NETC.

Програмата на NETC е част от Apprenticeship CarolinaTM, подразделение на щатската система за технически колежи, което подпомага компании, разработващи програми за чиракуване. NETC работи и с редица други фирми, много от които в областта на напредналото производство, включително Conbracco, INA USA и Palmetto Brick. Усилията на образователната система да създаде готови за работа възпитаници започват на ниво гимназия.

В Северна Каролина училищата в окръг Линкълн започнаха своята инициатива Manufacturing a Future that Works през есента на 2014 г. с грантове от фондация Timken и фондация Golden Leaf на обща стойност $835 000. Инициативата също получи подкрепа и техническа помощ от Асоциацията на индустриалните мениджъри и Асоциацията за икономическо развитие на Линкълн. Има шест компонента в учебната програма за напреднало производство, като първите два се преподават в четирите общообразователни гимназии на Lincoln, а последните четири в Lincoln County School of Technology.

„Без подкрепата на частни фондации и индустрията би било много трудно за нас да намерим парите, за да направим това възможно“, казва д-р Кейл Сейн, директор на кариерното и техническо образование и директор на Технологичното училище.

Популярна тема