Шарлот САЩ: Производство на храни в менюто

Съдържание:

Шарлот САЩ: Производство на храни в менюто
Шарлот САЩ: Производство на храни в менюто
Anonim

Научете как местоположението и инфраструктурата на Шарлот, САЩ, примамват компаниите за производство на храни в региона.

Шарлот
Шарлот

Производството на храни може да няма същото ниво на блясък като индустрията на финансовите услуги, „уау“фактора на високите технологии или видимостта на NASCAR. И все пак тихо се превърна във важна – и нарастваща – част от икономиката на Шарлот, САЩ. Според регионалното партньорство в Шарлот повече от 225 компании за производство на храни, в които работят около 15 000 души, работят в региона на 16 окръга. Тези фирми включват хранителни гиганти Dole Food Co., Tyson Foods и Snyder's-Lance, както и малки стартиращи фирми като PuckerButt Pepper Company, Millchap Sweet Potato Co. и The Busha Group, производители на подправка, наречена slawsa.

Фактори за успех

Изследователският кампус на Северна Каролина с площ от 350 акра в Канаполис е изследователски център, където частни компании, университети, обществени колежи и здравни организации са създали партньорства за провеждане на изследвания и разработване на продукти в областта на човешкото здраве, хранене и селско стопанство. Комплексът, най-съвременен център за науки за живота и биотехнологии, се намира на бившето място на Cannon Mills. Това беше идеята на Дейвид Х. Мърдок, председател на Dole Foods, който през 2014 г. създаде дарение, което ще осигурява 15 милиона долара годишно за изследвания и операции. Присъствието на NCRC е само една от многото причини, поради които производителите на храни са привлечени от Шарлот, САЩ. Друго е, че комуналните услуги, важни за производството – като вода, канализация и електроенергия – струват по-малко тук, отколкото в много други части на страната. Местоположението е друга причина. Регионалното партньорство в Шарлот казва, че със стратегическото си присъствие по източното крайбрежие, регионът е в рамките на 650 мили от 62 процента от индустриалната база на САЩ и повече от половината от населението. Три морски пристанища са в рамките на 200 мили. Международното летище Шарлот Дъглас е осмото по натовареност в САЩ. Две големи междущатски магистрали – I-77 и I-85 – минават през региона, който е и осмият по големина транспортен център в страната.

Нови и разрастващи се производители на храни

През последните пет години тук са разположени или разширени приблизително 50 нови съоръжения за производство на храни. Още една ще бъде добавена към това число през лятото на 2015 г., когато Fancy Pokket Corp. отвори пекарна на стойност 13 милиона долара и площ от 58 000 квадратни фута – една от най-големите пекарни без глутен в САЩ – в бизнес парка Lancaster Air-Rail. Освен това Snyder’s-Lance в момента е в разгара на тригодишен проект на стойност 75 милиона долара, започнал през 2013 г., който увеличава автоматизацията и добавя производствена линия към завода в Шарлот.„Самият завод все още е важен компонент от цялостната компания Snyder’s-Lance. Той остава важен завод в портфолиото на Snyder’s-Lance,” казва Грег Фликингер, вицепрезидент за производство и корпоративно инженерство, в публикувани доклади, когато беше направено съобщението.

Snyder’s-Lance е създадена през 2010 г. чрез сливането на Snyder’s of Hanover и Lance, компания, родена в Шарлот. Днес това е вторият по големина производител на солени закуски в страната. По-малките местни компании за производство на храни също се разширяват. Една от тях е PuckerButt Pepper Company в окръг Йорк, Южна Каролина. Собственикът Ед Къри разработи хибриден пипер, Carolina Reaper, който е обявен за най-лютия пипер в света от Книгата на световните рекорди на Гинес. Компанията използва местно отгледани чушки за приготвяне на лют сос, салса, горчица и вкус. В края на 2013 г. фирмата е имала 12 служители, число, което е нараснало до 19 до началото на 2015 г., когато Currie казва, че бизнесът е бил три пъти по-голям от предходната година.„Бих препоръчал на всеки да дойде тук“, казва той. „Икономическото развитие на Рок Хил много ме подкрепяше и ми даде съвет как най-добре да използвам капитала си и да се изправя пред банките.“

Растеж в услугите за поддръжка

Индустрията за производство на храни в региона е толкова жизнена, че привлича компании, които я обслужват. Например базираната в Бразилия World Quality Services отвори офис с 24 служители в Шарлот през 2014 г. Предоставя услуги за сертифициране и одит на доставчици на хранителни услуги. „Има много възможности в Северна Каролина и тази част на страната и има толкова много хора в Шарлот, желаещи да ни помогнат да развием нашата компания“, казва главният изпълнителен директор Валмир Родригес. „Също така има много възможности за увеличаване и подобряване на използването на технологиите.“

Популярна тема