Доставчиците на здравни услуги в Източна Северна Каролина се разширяват, за да отговорят на нуждите на пациентите

Съдържание:

Доставчиците на здравни услуги в Източна Северна Каролина се разширяват, за да отговорят на нуждите на пациентите
Доставчиците на здравни услуги в Източна Северна Каролина се разширяват, за да отговорят на нуждите на пациентите
Anonim

Разберете как здравеопазването в Източна Северна Каролина се разраства благодарение на нови и по-силни партньорства, разширяване на съоръженията и иновации.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

Национално известни доставчици на здравни услуги в цяла Източна Северна Каролина намират креативни начини да станат още по-силни – и моментът не може да бъде по-добър. Признаците на жизненост са очевидни в новите и подобрени партньорства между болници и академични институции, в разширяването на съоръженията и постоянния поток от иновации, който продължава да повишава нивото на висококачествени грижи, достъпни за бързо растящото население в региона. Вземете например Мемориалната болница Леноар (LMH). Общинският медицински център с нестопанска цел с 261 легла, който наскоро се съгласи да се присъедини към Novant He alth в управленско партньорство, предлага пълно меню от услуги, но става известен с грижите си за инсулт. С безвъзмездна помощ от $282 898 от The Duke Endowment, LMH откри Lenoir Neurology през 2014 г. и приветства д-р Манаси Галот като медицински директор на програмата за инсулт. Насочена към намаляване на относително високите нива на смъртност и инвалидност при пациенти, претърпели инсулт в Източна Северна Каролина, програмата се основава на бързо разпознаване, намаляване на интервала между инсулт и лечение и осигуряване на проактивно образование в общността.

„Разпространението на инсултите е критичен здравен проблем и ние се ангажираме да работим с нашите партньори в общността, за да намалим риска от смърт и инвалидност от инсулти“, казва Гари Блек, президент и главен изпълнителен директор на Мемориална болница Леноар.

Рак, кардиология и сътрудничество

Ангажиментът за справяне с критични здравни предизвикателства намира израз и в много други доставчици. Водещият доставчик на здравни грижи в региона е Vidant He alth, система с нестопанска цел с отпечатък от 29 окръга, който включва осем болници, лекарски практики, домашно здравеопазване, хосписи, уелнес центрове и др. Vidant He alth е национално признат със своите иновативни, високоефективни съоръжения и широка гама от услуги. Системата наскоро разработи модел за навигация при ракови грижи, който осигурява цялостна грижа за пациентите, а новото й пространство в Heart Institute осигурява съвместни медицински изследвания и обучение по роботизирана хирургия за лекари от цял свят. Системата също така продължава да добавя специализирани услуги в своите сателитни болници в североизточната част на щата. Един признак за силата и ангажимента на общността на Vidant He alth е дългогодишната му връзка с Медицинския факултет на Броуди към университета в Източна Каролина. Vidant He alth подкрепя новаторските изследвания и обучение на Brody, докато най-високо класираният Brody произвежда много от лекарите за първична медицинска помощ в региона. Медицински център Vidant в Грийнвил служи като свързана учебна болница за студенти и жители на Броуди.

„Училището по медицина в Броуди и Vidant He alth работят като успешно публично-частно партньорство повече от 40 години,“казва Пол Р. Г. Кънингам, доктор по медицина, FACS, декан на училището и старши асоцииран заместник-ректор по медицинските въпроси. „Ние споделяме ангажимент за предоставяне на качествени здравни грижи, създаване на работни места, укрепване на икономиката и подобряване на качеството на живот на гражданите в Източна Северна Каролина.“

Расте с популацията на пациентите

Тъй като регионът се разраства и посреща нови жители, доставчиците на здравни услуги се приспособяват към бума.

Други подобрения по районни болници включват:

  • Разширение на Carteret General Hospital за 53 милиона долара за удвояване на размера на нейното крайбрежно съоръжение и разширяване на специализираните грижи.
  • Планира да трансформира мемориалната болница Onslow County в Джаксънвил в регионален здравен център като част от ново стратегическо партньорство с Vidant He alth и CarolinaEast.
  • Добавяне на водещо оборудване за молекулярни лабораторни тестове и напредък в електронните медицински технологии в Nash He alth Care в Роки Маунт.
  • Партньорство между CarolinaEast Medical Center и UNC за предоставяне на най-съвременни грижи за рак на пациентите в болницата.
  • Добавяне на роботизирана хирургия и разширяване на специализираните грижи в медицински център Sentara Albemarle в Елизабет Сити.

Грижа за общностите, ветерани

Жителите на Източна Северна Каролина също се възползват от силна мрежа от обществени болници, клиники и лекарски практики, разположени в целия регион. Опциите за спешна помощ включват Washington County Hospital в Plymouth, Martin General Hospital в Williamston и Halifax Regional Medical Center в Roanoke Rapids. Военните ветерани се радват на достъп до грижи чрез Naval Hospital Camp Lejeune и VA He alth Care Center в Грийнвил. Центърът в Грийнвил отвори врати през януари 2014 г. и предлага първична грижа, специализирани услуги и психично-здравно лечение, работейки като сателит на Медицинския център по въпросите на ветераните в Дърам, като същевременно разчита на други доставчици на модерни медицински грижи в Грийнвил.

Популярна тема