Десет неща за вършене във Fayetteville AR

Съдържание:

Десет неща за вършене във Fayetteville AR
Десет неща за вършене във Fayetteville AR
Anonim

112 Drive-In, домът на Клинтън подчертава атракциите

Файетвил, Арканзас
Файетвил, Арканзас

В Файетвил има какво да се види и направи. Ето някои идеи:

Карай прасето

Pig Trail Scenic Byway, магистрала в Бостънските планини, на която се радват стотици шофьори всеки ден, предоставя великолепна природа по протежение на целия си участък от 19 мили. Бившият президент на САЩ Бил Клинтън често караше по криволичещия път като начин да си почине и да се отпусне по време на политическите си дни в Арканзас.

Обиколка на къщата на Клинтън

Първият дом на Бил и Хилъри Клинтън е къща с една спалня с площ от 1800 квадратни фута във Файетвил, където Клинтънови се ожениха във всекидневната си през 1975 г. Сега известна като Къщата музей на Клинтън, добре запазена и реставрирана сграда има няколко сувенири, включително най-ранните политически речи на Бил Клинтън.

Научете за Prairie Grove

Едно от най-непокътнатите бойни полета на Гражданската война в Америка, Prairie Grove Battlefield State Park е мястото, където Съюзът и Конфедерацията се бият на 7 декември 1862 г., което води до 2700 смъртни случая. Битката при Prairie Grove беше последната голяма среща от Гражданската война в Северозападен Арканзас. Обиколка с 14 спирки с кола е една от многото опции за разглеждане на забележителности, отворени за посетителите.

Насладете се на 112

Разположен на магистрала 112 точно до междущатска магистрала 49, 112 Drive-In, открит през 1980 г., все още се управлява от първоначалния собственик Джими Тери. Автомобилът показва премиерни филми и остава едно от най-популярните театрални заведения в Северозападен Арканзас. Двойните функции се показват всеки четвъртък до неделя вечер.

Отивай да играеш

Повече от 90 драматични и музикални представления годишно се изнасят от TheatreSquared, регионална професионална театрална трупа, която представлява Северозападен Арканзас от 2005 г. насам. Представленията се изнасят в 175-местния Studio Theatre в Nadine на W alton Arts Center Baum Studios от ансамбъл, свързан с National Actors Equity Association.

Помириши розите

Ботаническата градина на Озаркс, убежище от 86 акра, блестящо с местни растения и цветя на Арканзас, краси красива част от територията на обществения парк на езерото Файетвил. Публиката е добре дошла да обиколи територията от 9 до 17 часа. всеки ден. Акценти, които включват пътека край езеро, демонстрационна градина и детска градина.

Root for the Razorbacks

Повече от 72 000 страстни фенове на колежанския футбол събират Доналд У. Reynolds Razorback Stadium всеки път, когато University of Arkansas Razorbacks играе своите домакински мачове през есента. Стадионът е известен със страхотна гледка и липса на лоши места. Една крайна зона разполага с масивен LED екран с дължина 107 фута, който показва повторения.

Освежете се на фермерския пазар Fayetteville

Популярно място за срещи и събирания от 1973 г. насам, Fayetteville Farmers Market се събира на централния площад на Fayetteville от 7 часа сутринта във вторник, четвъртък и събота през месеците с топло време. Около 40-50 фермери продават пресни стоки, които включват плодове, зеленчуци, цветя, яйца и месо, а местни музиканти често свирят в събота.

Насочете се към Hugo’s

Популярно избено бистро между Dickson Street и Fayetteville Downtown Square е Hugo’s Restaurant, сервиращо американска кухня за обяд и вечеря. Заведението е известно с разумни цени и меню, вариращо от бургери и сандвичи до мексикански палачинки и киш. Предлагат се и вегетариански ястия.

Излезте навън

Много възможности за отдих са достъпни за жителите и посетителите на езерото Файетвил, парк в северния край на града с голямо игрище за диск голф, волейболни игрища, три игрища за софтбол и други удобства. Езерото разполага с яхтено пристанище и площадка за излитане на вода за всичко - от големи лодки до канута, както и кейове за риболов.

Популярна тема