Twin Falls, ID Arts and Culture

Съдържание:

Twin Falls, ID Arts and Culture
Twin Falls, ID Arts and Culture
Anonim

Музика, театър, танци и други изпълват заведенията в региона

Twin Falls, ID: Център за изкуства и наука Herrett
Twin Falls, ID: Център за изкуства и наука Herrett

Жителите на Южен Айдахо имат достъп до представления на международни групи за сценични изкуства, плюс няколко талантливи местни театрални групи и качествени зали, където да им се насладят. Междувременно визуалните изкуства попадат в светлината на прожекторите във все по-популярен годишен конкурс, който включва много местни фирми.

Съвет по изкуствата на Magic Valley

The Magic Valley Arts Council популяризира изкуството и културните изживявания в по-големия район на Туин Фолс и е със седалище в Центъра за изкуства Туин Фолс на ръба на каньона на река Снейк. Съоръжението разполага с открит площад, двуетажен атриум, аудитория и многофункционални стаи за класове.

Съветът подкрепя големи и малки проекти. Един успех е проектът за обществено изкуство Canyon Rim, който постави голяма скулптура на гледката на моста Perrine. Други програми на съвета включват детско изкуство в парка, детски театър в Мисула, фотоконкурс от втори век, лекции с кафяви чанти в обществената библиотека на Туин Фолс, лятна разходка с тебешир на концерти на общинския оркестър и събития в галерията, които се провеждат редовно.

College of Southern Idaho Performing Arts

Колежът на Южен Айдахо и Съветът по изкуствата на Magic Valley обединиха усилията си през 1988 г., за да създадат Arts on Tour, годишна поредица от представления на артисти от цял свят, специализирани в музика, танци, театър и, в някои случаи, комбинации от трите. Представленията се провеждат в залата за изящни изкуства на CSI. Arts on Tour винаги включва няколко безплатни програми за общуване всеки сезон, включително семинари, майсторски класове и представления за местни деца. Всеки може да закупи абонамент за цял сезон за всичките седем предавания или мини абонаменти за четири до шест предавания. Предлагат се и бизнес членства и билети за индивидуални събития.

CSI наскоро стартира своята серия Stage Door, която представя специално шоу всеки месец, представящо различна група от отдела за изящни изкуства. За всеки спектакъл изпълнители и членове на публиката са заедно на сцената, а изпълненията са леко нетрадиционни, от интимната обстановка, представения материал или включеното сътрудничество в изкуството. Тези предавания обикновено се разпродават бързо, така че не забравяйте да проверите уебсайта на поредицата на адрес fineartscenter.csi.edu/stagedoor.

Изкуство, артефакти и гледане на звезди

Колежът на Южен Айдахо в центъра за изкуства и наука Herrett музей с шест галерии показва изкуство, както и експонати от антропологични артефакти и естествени исторически образци, които се фокусират върху праисторическите американски континенти. За представления, осигурени от природата, Планетариумът на Faulkner и Обсерваторията Centennial на центъра разполагат със 144 души под своя 50-футов купол за представления и гледане на звезди. В края на 2013 г. планетариумът обнови своята пълнокуполна система Digistar 5, сега една от най-модерните в страната.

Конкурс за изкуства

Съветът по изкуствата на Magic Valley представя ежегоден конкурс, наречен Art & Soul of the City, Magic Valley Has Art, който привлича стотици участници и привлича хора към участващите местни бизнеси. Организацията ежегодно присъжда парични награди от $10 000 за първо място, $5 000 за второ място и $14 500, разделени между още 13 победители, в опит да повиши осведомеността за изкуството в Туин Фолс и Южен Айдахо.

По време на събитието, проведено в края на април до началото на май, художници показват своите творби в различни бизнеси на Туин Фолс. Членовете на публиката посещават в продължение на девет дни, за да видят изкуството и да гласуват за своите фаворити. Художниците работят в медии, които включват боя, скулптура, дървообработване, керамика, фотография и тъкани.

Театър и места

В района има няколко изискани театъра и места за сценични изкуства, включително King Fine Arts Center в Бърли, Wilson Theatre в Рупърт и The Orpheum в Туин Фолс. Както Wilson Theatre, така и The Orpheum са претърпели значителни подобрения и ремонти. Съвсем наскоро Orpheum беше отворен отново с нов акцент върху театралните представления, верни на първоначалната си употреба през 20-те години.

Реставрацията продължава от 2000 г. на Wilson Theatre, който ще отпразнува своята 100-годишнина през 2020 г. и е вписан в Националния регистър на историческите места. Операта Хауелс в Оукли (построена през 1907 г.) е домакин на мюзикъли и пиеси, а Центърът за изкуства Туин Фолс разполага с аудитория, открит площад и многофункционални стаи за класове.

Що се отнася до сценичните изкуства, Junior Musical Playhouse Co. (известен още като JuMP Company) дава шанс на ученици от 1 до 12 клас да усъвършенстват своите актьорски умения в две годишни продукции. Други изпълнителски групи в региона включват Dilettante Group of Magic Valley, Magic Valley Little Theatre и Company of Fools, която поставя пиеси в Liberty Theatre в Хейли.

Симфонии

Южен Айдахо има късмета да има два професионални оркестъра, Magic Valley Symphony и Sun Valley Summer Symphony. Magic Valley Symphony, създадена преди повече от 50 години в Туин Фолс, дава четири абонаментни концерта годишно. Sun Valley Summer Symphony, създадена през 1985 г., осигурява безплатен вход за своите сезонни представления и също така спонсорира младежки оркестри и музикални лагери.

Популярна тема