Транспортни активи поддържат движението на Шарлот, Северна Каролина

Транспортни активи поддържат движението на Шарлот, Северна Каролина
Транспортни активи поддържат движението на Шарлот, Северна Каролина
Anonim

Научете как международното летище Шарлот Дъглас и междущатските магистрали и железопътните превозвачи на Шарлот САЩ го поставят в обсега на 62 процента от индустриалната база на САЩ.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Независимо дали с железопътен, шосеен или въздушен транспорт, Шарлот САЩ движи нещата. Регионът има силно развита транспортна система, която включва достъп до главни междущатски магистрали и магистрали, интермодални железопътни съоръжения, едно от големите международни летища в страната и мрежа от регионални въздушни съоръжения.

Централното местоположение на региона и лесният достъп до три големи междущатски магистрали го поставя на 10 часа път с кола от 62 процента от индустриалната база на САЩ. Междущатска магистрала 77 стреля на север към Кливланд и индустриалните центрове на Средния Запад; Междущатска магистрала 85 свързва Шарлот със североизтока и пазарите в Южна Каролина, Джорджия и Алабама; и Interstate 40 свързва региона както с източното, така и със западното крайбрежие, включително достъп до основните пристанища в Чарлстън, Южна Каролина, и Савана, Джорджия.

Обширната железопътна услуга от ниво I в региона го свързва с 22 щата и Канада чрез 46 000 мили от CSX и южната писта на Норфолк. Norfolk Southern в края на 2013 г. откри ново интермодално съоръжение в непосредствена близост до международното летище Шарлот Дъглас, което позволява достъп до междущатски магистрали 485, 85 и 77.

Превъзходната инфраструктура и местоположението на региона го превърнаха в ключов център за дистрибуция и логистика. Target, Lowes, Ross Stores и Stanley Black and Decker имат големи дистрибуторски операции в региона.

Но международното летище е перлата в короната на транспортната система на Шарлот, САЩ. Осмото най-натоварено летище в страната постави пътнически рекорд през 2014 г. с повече от 44 милиона пътници. Летището приключва CLT 2015, програма за разширяване на развитието, която включва изграждане на нова почасова палуба и съоръжение за коли под наем, служебна палуба, разширяване на западния терминал и пренасочване на входните и изходните пътища на летището. Международното летище Шарлот Дъглас наскоро стартира Destination CLT, което обхваща първата фаза от наскоро завършената актуализация на генералния план, съвместно усилие с партньорите на авиокомпаниите и FAA. Това представлява капиталова инвестиция от 2,5 милиарда долара в проекти за увеличаване на капацитета. То се ръководи от търсенето, което означава, че летището ще построи това, което е необходимо, когато е необходимо.

„Растежът на Charlotte Douglas е доказателство за нашата сила като първокласен летищен център,“казва временният директор на авиацията Брент Кейгъл.„Нашето местоположение и силните бизнес партньорства са ключови фактори за нашия успех. Гледайки напред, летището ще продължи да надгражда върху нашите силни страни, за да предоставя най-високото ниво на обслужване на клиентите в индустрията.“

През годините Charlotte Douglas предлага едни от най-ниските оперативни разходи в индустрията, което води до постоянно силно представяне и в товарната дейност. Летището е изпратило 132 351 тона през 2014 г., което е увеличение с 2 процента спрямо общо 129 799 тона през 2013 г. Летището генерира 12 милиарда долара годишно икономическо въздействие. Смята се, че 100 000 работни места в целия регион са косвено свързани с Шарлот Дъглас. CLT има общ авиационен партньор Wilson Air Center-Charlotte, който управлява FBO услугите за Шарлот Дъглас и е дом на самолети за четири компании от Fortune 500 и три Fortune 1000.

Други летища за корпоративна и обща авиация в региона, някои от които обслужват повече от 100 самолета всеки ден, включват регионалното летище Конкорд в окръг Кабарус, Н.° С.; Изпълнително летище Шарлот-Монро в Юниън Каунти, Северна Каролина; Общинско летище Гастония в окръг Гастон, Северна Каролина; Регионално летище Hickory в окръг Catawba, Северна Каролина; и летище Rock Hill-York County в окръг Йорк, Южна Каролина

Регионалните летища помогнаха за привличането на компании, които искат да инвестират и да се разширят. Базираната в Мичиган Gordon Food Service планира да построи дистрибуторски център с площ от 300 000 квадратни фута в окръг Кабарус, като създаде 275 нови работни места и инвестира приблизително 58 милиона долара през следващите пет години в Канаполис. В някои случаи те са играли роля в убеждаването на компаниите да останат. През 2014 г. третият доставчик на логистика (3PL) Transportation Insight обяви планове за разработване на нов корпоративен кампус в празна фабрика за трикотаж близо до центъра на Хикори до края на 2015 г. Transportation Insight е основана в Хикори през 1999 г., но оттогава се е разраснала значително и ръководителите на компанията обмислят преместване в рамките на региона в Шарлот или друго предградие.

Но наличието на сградата на старата мелница, плюс пакет от стимули от местните власти, убеди TI да остане в града, казва Скот Милар, президент на Catawba County Economic Development Corp. Представители на компанията признават, че тъй като Шарлот продължава да расте през идните десетилетия, Хикори – макар и на час път – в крайна сметка ще бъде привлечен в орбитата на града. Помага също така, че Хикори е на 45 минути с кола от летище Шарлот Дъглас.

„Наистина, това е лудо готино място, което ще създадат, с футболно игрище и фитнес зала като част от това“, казва Милар. „Това е тяхната отправна точка, за да привлекат и задържат работната сила, която искат да имат.“

Популярна тема