8 причини да се преместите в Солт Лейк Сити

Съдържание:

8 причини да се преместите в Солт Лейк Сити
8 причини да се преместите в Солт Лейк Сити
Anonim

Многото активи и предимства на този град го правят топ дестинация

Олимпийският котел Солт Лейк Сити
Олимпийският котел Солт Лейк Сити

Защитен от планините Wasatch и Oquirrh, Солт Лейк Сити, Юта, може да се похвали със здравословен бизнес климат, ниско ниво на безработица, културни удобства и ски дестинации, които съперничат на Европа. Поради почти перфектния зимен сняг и близостта до няколко национални парка, любителите на открито избират Солт Лейк Сити като място за живеене, работа и игра.

Преди да разгледате нашите причини да обмислите преместване в Солт Лейк Сити, вижте къде се класира сред Топ 10 на най-добрите центрове и в нашия списък с Топ 100 най-добри места за живеене за 2015 г.

Най-добрият сняг

Солт Лейк Сити се гордее със своите ски и сняг, който според някои има перфектната комбинация от плътност и влага. Градът с близо 200 000 жители предлага девет курорта в рамките на час път с кола, повечето достъпни чрез обществен транспорт. През лятото Snowbird Ski & Summer Resort предлага планинско колоездене; стена за катерене; и туризъм, риболов и рафтинг.

Естествена детска площадка

Националните паркове на Юта предоставят огромна площадка за планинско колоездене, туризъм, приключенски спортове и, разбира се, ходене със снегоходки и ски. Планините и безводната пустиня също осигуряват зашеметяваща обстановка за наблюдение на птици. Благодарение на Зимните олимпийски игри през 2002 г. Солт Лейк Сити разполага с първокласна ледена пързалка, писта за бягане и други съоръжения на Олимпийския овал на Юта в Кърнс и Олимпийския парк в Парк Сити.

Разнообразни квартали

Западната част на Солт Лейк Сити има културно разнообразна смесица от работническа класа и млади професионалисти. Кварталът Marmalade близо до Капитолийския хълм се превърна в модерен, облагороден квартал. По-малките квартали, като 9-ти и 9-ти и 15-ти и 15-ти, се класират високо за проходимост и удобства. Историческият район съдържа домове от викторианската епоха, докато разрастващият се център предлага набор от нови апартаменти и кооперации.

Публичен транспорт

Солт Лейк Сити не е град само с автомобили. Услугата му за масов транспорт включва автобусна система, безплатна лека железопътна система и високоскоростен влак. Смята се за една от най-добрите системи в САЩ за свързване на хора с работа. Солт Лейк Сити също има нова програма за споделяне на велосипеди и много велосипедни алеи за активно пътуване до работното място и бягане по задачи.

Качествено образование

Въпреки че Юта харчи по-малко на ученик за образование от повечето щати, преподавателите тук успяват да направят много с малко. Що се отнася до образованието след завършено средно образование, съперниците Brigham Young University и University of Utah водят пътя, следвани от Western Governors University, който предлага магистърски програми, и няколко обществени колежа и специализирани институции, като Violin Making School of America.

Избор на ресторант

Заведенията за хранене в Солт Лейк Сити варират от проста комфортна храна до изискана интернационална кухня. Местните жители се тълпят в Ruth’s Diner, опора от 1930 г., и Copper Onion, който сервира новоамериканска кухня в съвременна обстановка. Други любими са The Red Iguana за мексиканска храна, Rye Diner & Drinks за пържено пиле шою и Feldman’s Deli за дебел сандвич.

Богата култура

Солт Лейк Сити е домакин на културни и художествени фестивали и безплатни филмови вечери през цялата година. Музеят за изящни изкуства в Юта към Университета на Юта, единствената институция за визуални изкуства в щата, предлага специални експонати и програми за всички възрасти. За младежите, Детският музей на Юта не разочарова. Нито пък Hogle Zoo, популярна дестинация за посетители и местни жители в устието на Emigrations Canyon.

Визуална привлекателност

Солт Лейк Сити е просто красив град. Планините винаги впечатляват. Залезите над Голямото солено езеро са гледка за гледане. И не е нужно да сте мормон, за да оцените зашеметяващия с архитектура храм Солт Лейк, който служи като централа на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни.

Популярна тема