Dallas Area College преминава от футбол към земеделие

Съдържание:

Dallas Area College преминава от футбол към земеделие
Dallas Area College преминава от футбол към земеделие
Anonim

Научете как е създадена фермата We Over Me в колежа Paul Quinn

Далас
Далас

Майкъл Сорел беше уморен да му казват „не“. В продължение на години президентът на исторически черния колеж Пол Куин работи за откриването на верига за хранителни стоки в квартала Южен Далас на колежа – дори до точката на предлагане на безплатна земя за строеж.

Магазин за хранителни стоки, определен от Сорел, не само би донесъл постоянни доставки на пресни плодове и зеленчуци в квартала, който е обявен за хранителна пустиня от Министерството на земеделието на САЩ, но би могъл да служи и като място за работа на студентите от колежа. След като се сблъскаха с няколко пречки, Сорел и колежът решиха да вземат нещата в свои ръце.

„Кварталът около колежа е в хранителна пустиня и никой не изглежда особено заинтересован да ни помогне да направим нещо по въпроса, казва Сорел. „В традиционен смисъл не успяхме да накараме хранителните магазини да дойдат, а ресторантите не искаха да дойдат, така че просто осъзнахме, че можем да седим и да говорим за това, докато не посинеем или може да протегне ръка и да се опита да разреши проблема.“

Пустинен оазис

Сорел казва, че Пол Куин си е направил почивка, когато бизнесменът от Далас Трамел С. Кроу изразил интерес да започне обществена градина в кампуса.

„По време на обяда той и аз разговаряхме и той изрази интерес към градините на общността, а аз разказах как имаме изоставено футболно игрище в кампуса. Тогава той се съгласи да финансира нашата обществена градина на футболното игрище, казва той.„В процеса на това един от служителите на [Crow] сподели историята с Pepsi. Pepsi смята, че това е невероятна идея. [Представители] дойдоха на посещение и се съгласиха да си партнират с нас, за да превърнем цялото футболно игрище във ферма.“

Така се роди фермата We Over Me в колежа Paul Quinn. Фермата от два акра, която е изцяло управлявана от студенти, отглежда различни плодове, зеленчуци и билки, включително зеле и сладки картофи.

„Отглеждаме по малко от всичко, казва Сорел. „Имаме резервоар за аквапоника и оранжерия. Имаме кошери и правим мед. Имаме пилета и имаме малка мини-овощна градина, върху която също работим.”

Продажби на зеленчуци

Фермата продава продукция чрез местния фермерски пазар, на Green Grocer, ресторанта Hibiscus от фермата до масата, местното Cafe Momentum и на Dallas Cowboys – най-големият клиент на фермата. Фермата, която носи името си от мотото на училището, също дарява 10 процента от реколтата си на обществени хранителни банки и е домакин на образователен лагер за деца от квартала.

„Това е бизнес, но ние също така приемаме нашата социална отговорност, казва Сорел. „Мисля, че хората смятаха, че е доста необичайна идеята да превърнем футболното си игрище във ферма, особено след като нямаме селскостопанска програма, но го направихме не толкова, за да станем фермери, а за да направим изявление за недостиг на храна в нашата общност. Ние вярваме в We Over Me. Нуждите на общността изместват желанията на индивида. В крайна сметка ние сме много в крак с нашата общност и хората осъзнават, че ни е грижа за тях и ние също сме тук, борейки се за тях.”

В крайна сметка ние сме много в крак с нашата общност и хората осъзнават, че ни е грижа за тях и ние също сме тук, борейки се за тях.

Популярна тема