Историята играе голяма роля в окръг Бойл

Съдържание:

Историята играе голяма роля в окръг Бойл
Историята играе голяма роля в окръг Бойл
Anonim

Съхраняването на историята, реставрацията означават по-жизнени центрове

Илюстрация на проект за възстановяване в Данвил, Кентъки
Илюстрация на проект за възстановяване в Данвил, Кентъки

Когато Мики Макданиел и съпругът й Тим надникнаха в прозорците на West Main Street 213, те видяха много повече от прашно пространство, което беше празно от години. Те видяха бъдеще в сърцето на центъра на Данвил.

Вдъхновени от щедрото пространство, високите тавани, оригиналните кленови и дъбови подове и отличното местоположение, те решават да пренастроят сградата от началото на 1900 г., за да я използват като нейна адвокатска кантора и неговия щаб на McDaniel We alth Management.

213 West Main Street

Амбициозен „труд на любовта“, проектът за реставрация изисква нови стени, водопроводни инсталации, дизайн на офиса и други, преди пространството с ширина 22 фута и 5 000 квадратни фута да може да се използва за техния бизнес. Но през септември 2015 г. сградата беше готова.

„Вложихме много време и любов в този проект, но си заслужаваше“, казва Мики Макданиел. „Толкова много се случва в центъра и ние с нетърпение очакваме да бъдем на главната улица и да бъдем част от всичко.“

методистка църква на Трета улица

Бърни Хънстад знае всичко за труда на любовта, докато старателно възстановява методистката църква на Трета улица от 1892 г. в центъра на Данвил. Най-новата итерация на методистка църква, която съществува в Данвил от края на 18-ти век, сградата е била празна, откакто паството се е преместило в нова сграда през 2007 г.

Старата църква беше важна забележителност на Данвил и също така беше особено привлекателна за Хунстад, пламенен защитник на природата и бивш кмет на града, който беше женен там.

През 2014 г. Hunstad купи празната църква и се зае да я реставрира за използване като дом за поклонение, ремонт на водопроводни инсталации, коригиране на големи течове, възстановяване на стени, възпроизвеждане на оригиналния парапет на олтара, подмяна на топлината и въздуха кондициониране, изолация и ремонт на покриви. Много скоро църквата провеждаше служби за своето паство от 35-40 членове и Данвил се радваше на друга спасена историческа сграда.

„Важно е да се уверите, че тези имоти в центъра на града се използват повторно и преназначени“, казва Хунстад. „Това, което привлича хората в центъра, не са новите сгради – това са старите сгради. Ако те се поддържат и там има дейности за хората, тогава вашите градове оцеляват; ако не, те ще откажат.”

Jacobs Hall

Поддържането на историческа сграда може да бъде голяма задача, както могат да потвърдят хората от музея Jacobs Hall в училището за глухи в Кентъки. Поразителната италианска сграда с отличителния си купол е една от най-известните сгради в Данвил, откакто е построена през 1857 г. Някога общежитието на момичетата на училището, Jacobs Hall днес е завладяващ музей, където публиката може да открие богатата история на училището и да разбере живота на многобройните му ученици.

В момента сградата от 38 000 квадратни фута се пребоядисва отвътре, освежавайки ремонт, извършен някъде през 60-те или 70-те години на миналия век, и има ремонт на прозорците. Поддържането на сградата в най-добра форма е приоритет за възпитаниците, настоящите служители и студентите и доброволците от общността.

„Част от културата на Данвил е наличието на училище за глухи“, казва ДжоАн Хам, доброволец в (и бивш автор на безвъзмездни средства за) училището. „В миналото това беше огромен източник на доходи за окръга. Имаше много хора, които работеха тук, и много студенти, които учеха тук. Някои хора, които имаха глухи деца, се преместиха тук, за да не се налага да са толкова далеч от училището. Имаше голямо влияние върху общността в продължение на много години.“

Perryville също поддържа историята си свежа. Пешеходните обиколки на центъра на Перивил включват 35 исторически домове и сгради, а онези с твърдо сърце могат да изследват и по-призрачните аспекти на историята в паранормални обиколки на историческото бойно поле на Гражданската война в Перивил.

Популярна тема