Производители на здравни услуги във Фарго, Северна Дакота

Съдържание:

Производители на здравни услуги във Фарго, Северна Дакота
Производители на здравни услуги във Фарго, Северна Дакота
Anonim

Икономиката на Фарго-Мурхед, Северна Дакота има много нововъзникващи производители на ваксини и други високотехнологични индустрии в региона.

Изследователски и технологичен парк NDSU във Фарго
Изследователски и технологичен парк NDSU във Фарго

Икономиката Fargo-Moorhead получава удар в ръката чрез появата на производители на ваксини и други високотехнологични индустрии в региона, неразделна част от плана за икономическо развитие, създаден от GFMEDC.

Разнообразие от субекти, включително новия Център за биофармацевтични изследвания и производство на Държавния университет на Северна Дакота, други регионални колежи и фирми си партнират за развитието на тази нововъзникваща индустрия в региона.

„Има голям ход за насърчаване на производителите на ваксини да разположат заводите си тук“, казва Денис Милиронс, президент на Sanford Medical Center Fargo, който наскоро нае сграда в изследователския парк NDSU. „Бяха предприети големи стъпки в местната инфраструктура за подпомагане не само на производството на ваксини, но и на изследванията в областта на разработването на ваксини.“

Център за биофармацевтични изследвания и производство

Това е очевидно от ентусиазма, показан към Центъра за биофармацевтични изследвания и производство, който започна през 2010 г. с грант от $2 милиона от щата Северна Дакота. До края на годината новосъздаденото съоръжение получи допълнителни 9,6 милиона долара финансиране чрез вноски от частния сектор и допълнителни грантове.

„Получихме огромна подкрепа от всички краища на общността“, казва директорът на центъра Сатиш Чандран, бивш биотехнолог в Pfizer Inc. „Икономическото разнообразие е ключ към създаването на работни места с висока стойност и биотехнологията предлага това.

„Технологиите и откритията, направени в нашите университети, често се губят за източното и западното крайбрежие. Искаме да ги задържим тук, за да можем да създаваме компании. Тези биотехнологии ще наемат хора от работната сила, генерирана от нашите университети. Целта е да се създадат високоплатени работни места в района.”

Sanford He alth

Изследванията също играят решаваща роля в работата, извършвана в Sanford He alth, вековна интегрирана система за здравеопазване, която е със седалище във Фарго и Сиукс Фолс и е най-големият частен работодател в Северна Дакота и Южна Дакота с повече от 20 000 служители. През 2007 г. Т. Дени Санфорд дари 400 милиона долара на Sanford Research, дар, насочен основно към намиране на лек за диабет тип 1.

„Така че през последните няколко години започнахме редица нови изследователски програми“, казва Millirons. „Много сме развълнувани от възможностите.“

Изследователски и технологичен парк NDSU

Една от новите изследователски програми на Sanford He alth ще бъде в изследователския парк NDSU с площ от 55 акра, който привлича както изследователи от академичните среди, така и компании от частния сектор. Към 2010 г. 19-те технологични предприятия, свързани с Research Park, създадоха близо 1500 работни места и донесоха приблизително 11 милиона долара данъчни приходи.

Крайъгълният наемател на парка е Phoenix International, компания на John Deere, която заема сграда от 75 000 квадратни фута. Phoenix е специализирана в проектирането, разработването и производството на интегрирана електроника по поръчка. Компанията има повече от 200 инженери и редовно наема нови служители от Инженерния колеж на NDSU.

Fargo също е дом на втория по големина полеви център на Microsoft. Създаден през 2001 г., съоръжението разработва и поддържа няколко големи софтуерни продукта и помещава един от деветте центъра за брифинг на изпълнителния директор на компанията. През 2009 г. Microsoft завърши разширение от 120 000 квадратни фута и $70 милиона в кампуса във Фарго.

Всичко това е част от движение в района за поглед отвъд околните земеделски земи и достигане до глобалното високотехнологично бъдеще.

„Ние не се фокусираме само върху компании, които правят бизнес във Fargo-Moorhead. Фокусираме се върху компании, които правят бизнес по целия свят“, казва Тони Гриндберг, щатски сенатор, представляващ Fargo, и изпълнителен директор на NDSU Research Park. „И когато направите това, това създава изцяло различна култура за една общност.“

Популярна тема