8 причини да се преместите в Грийнвил, Южна Каролина

Съдържание:

8 причини да се преместите в Грийнвил, Южна Каролина
8 причини да се преместите в Грийнвил, Южна Каролина
Anonim

Грийнвил предлага всички предимства на големия град, без неудобствата, характерни за големите градски райони

Образ
Образ

Разположен в подножието на живописните планини Блу Ридж – и на повече или по-малко равно разстояние между Шарлот и Атланта – Грийнвил, Южна Каролина, е възхваляван за всичко – от качеството си на живот до впечатляващия си икономически растеж и потенциал да стане „следващото голямо нещо на икономиката на знанието.”

Въпреки че Грийнвил може да изглежда като сензация за една нощ, успехът на града се гради десетилетия. Той прегърна проходимостта и използването на достатъчно зелени площи години преди това да стане модерно. И дългогодишният кмет Нокс Уайт признава смелото преобразяване на центъра на града като ключов фактор за привличането на многонационални компании в района (помислете: централата на Michelin през 1988 г. и BMW през 1994 г.), което проправи пътя за други фирми да установят или разширяване на производствените операции в целия щат.

Следват осем причини, поради които хората се местят в Грийнвил, град със здравословна комбинация от места за посещение и неща за правене.

Falls Park

Falls Park on the Reedy е описван като „оазис в града“– перфектен като пощенска картичка парк в центъра, който включва пътеки, озеленени градини, живописни гледки, водопади и „плаващия“мост Liberty Bridge, пешеходен висящ мост, който привлича посетители от близките ресторанти и магазини на главната улица. Почувствайте вкуса на района, като направите виртуална обиколка на Swamp Rabbit Trail, a 17.5-километрова многофункционална зелена алея, която се вие покрай река Риди и свързва Фолс Парк с училища и фирми в района.

Исторически район Уест Енд

В близост до Falls Park е историческият квартал West End, част от квартал, който датира от 30-те години на 19 век, някога доминиран от текстилни фабрики, складове и фабрики. Днес Уест Енд е известен като център на изкуствата и развлеченията на града и има дузина ресторанта и множество магазини и бутици.

Fluor Field

Една от най-популярните развлекателни дестинации в града е Fluor Field, домът на Greenville Drive, филиалът от клас А на Бостън Ред Сокс от Мейджър Лийг Бейзбол. Най-забележителното е, че стадионът е моделиран след бостънския Fenway Park и разполага със собствено „Зелено чудовище“, висока 30 фута стена в лявото поле, която включва старомодно ръчно табло.

Музей Джо Джаксън без обувки

Посещението в събота на Fluor Field не е пълно без разходка от другата страна на улицата до музея и библиотеката Shoeless Joe Jackson (безплатни, но отворени само един ден в седмицата), които се намират в дома където е живял и умрял скандалният професионален бейзболен играч. Музеят с нестопанска цел показва снимки и артефакти, свързани с Джо без обувки, нападател с калибър.356 за цял живот, който беше забранен да участва в бейзбола заедно със седем други играчи на Чикаго Уайт Сокс, след като беше обвинен в манипулиране на Световните серии от 1919 г., въпреки факта, че той удари.375 в поредицата.

История и изкуства

Грийнвил е дом на еклектична комбинация от музеи, които човек може да очаква да намери само в град, многократно по-голям от него. За да назовем само три, помислете за: Музеят на изкуствата в окръг Грийнвил, който включва най-голямата публична колекция от акварели в света на Андрю Уайет; Музеят и галерията на университета Боб Джоунс ,, който показва стари майстори като Рубенс, ван Дайк, Тинторето и Кранах; и Музея и библиотеката на историята на Конфедерацията, в която се съхраняват безброй артефакти от 1860-те години и има изследователска библиотека и стая за документи, която включва валута на Конфедерацията и вестници от периода.

Центърът за мир

Културният център на града е Центърът за мир, многофункционално място за сценични изкуства, което включва концертна зала с 2100 места и театър с 400 места. Центърът е домакин на събития, включително класически, джаз, кънтри, блуграс, фолк, поп и рок концерти, както и комедийни изпълнения и представления на Бродуей. Резидентните компании включват Carolina Ballet Theatre, Greenville Chorale и Greenville Symphony Orchestra и др.

Университет Фърман

Никоя дискусия за Грийнвил не би била пълна без споменаването на университета Фърман, един от водещите частни колежи за либерални изкуства в страната, който има атлетическа програма от Дивизия I, която е произвела професионалисти от най-добрите PGA и LPGA Tour, както и Клинт Демпси, който е звезда за националния отбор на САЩ по футбол. Великолепният кампус си заслужава обиколката, тъй като е проектиран от същата бостънска фирма, която възстанови Colonial Williamsburg.

Smoky Dreams BBQ

Въпреки че в Грийнвил няма недостиг на страхотни ресторанти, любимият сред местните жители е Smoky Dreams Barbeque and Catering, който се намира в съседство с McDonald's и предлага „изгодни ястия“, които не могат да бъдат победени. Човек може да получи възхитителен сандвич с дърпано свинско с две страни и чай само за $7,50 или комбинация от Baby Back Ribs само за $8,25. Но ако имате възможност да посетите само веднъж, гърдите без съмнение са най-добрият вариант, последвани от парче домашно приготвен пай с лимон или фъстъчено масло.

Гледам напред

Сякаш всичко изброено по-горе не е достатъчно, кметът Нокс очаква, че предстоят още по-добри времена за Грийнвил, отчасти благодарение на силно видимите подобрения от последните десетилетия, особено в центъра на града.

„Става все по-лесно [да се постигне промяна]“, казва той в интервю, проведено по-рано тази година, „защото успехът поражда успех. Много градове се опитват да направят този първи проект, когато хората не вярват в техния център. Минахме това“, казва той, като отбелязва, че е много по-лесно да продаваш на хората подобрения, когато имаш опит и можеш да кажеш на жителите: „Ако това ви е харесало, това наистина ще ви хареса.“

Популярна тема