Южен Айдахо печели федерално назначение за укрепване на земеделския сектор

Съдържание:

Южен Айдахо печели федерално назначение за укрепване на земеделския сектор
Южен Айдахо печели федерално назначение за укрепване на земеделския сектор
Anonim

Статутът „Производствена общност“осигурява достъп до големи субсидии за земеделие

Туин Фолс
Туин Фолс

Отглеждането на храна и растежът на икономиката на Южен Айдахо вървят ръка за ръка.

През 2015 г. регионът беше включен в Партньорството за инвестиране в производствени общности от Министерството на търговията на САЩ, федерален статут, който прави Южен Айдахо допустим за огромни безвъзмездни средства. Голяма част от безвъзмездните средства ще бъдат предназначени за проекти, свързани със селското стопанство, тъй като Южен Айдахо е голям в културите, едрия рогат добитък, свинското месо, аквакултурите, преработвателната промишленост и хранителните науки.

„Темата на нашето предложение беше All Things Food и получаването на федерално наименование показва, че Южен Айдахо разполага с много земеделска мощ“, казва Ян Роджърс, изпълнителен директор на Организацията за икономическо развитие на Южен Айдахо.

Признаването означава, че федерални представители са назначени в региона, за да отварят вратите и да се занимават с всякакви проблеми, които могат да възникнат.

“Например, ако базирана на хранителни продукти компания в Южен Айдахо трябва да кандидатства за безвъзмездна помощ от USDA, ние се свързваме с представител, който сега е със седалище в офис на отдел Регион 4 в Колежа на Южен Айдахо, " тя казва. „Възможностите за безвъзмездни средства могат да включват подобрения на инфраструктурата, изследвания, обучение на служители и много повече.“

Кисело мляко и енергийни блокчета

Определението възнаграждава Южен Айдахо за успехите му в селското стопанство през последните няколко години, включително нови инвестиции от Frulact Group и Monsanto и разширяване на Calva/Brewster, Glanbia Foods и McCain Foods. Базираният в Ню Йорк производител на кисело мляко Chobani също построи завод с площ от 1 милион квадратни фута в Туин Фолс.

„Ние купуваме мляко направо в общността за нашето кисело мляко“, казва Майкъл Гонда, вицепрезидент на Чобани по корпоративни комуникации. „Южен Айдахо е красив регион и ние обръщаме голямо внимание на практиките за устойчивост в нашето модерно производствено съоръжение. Стараем се да правим всичко по правилния начин.“

Базираната в Калифорния Clif Bar Baking Company също избра Южен Айдахо за производство на енергийни и хранителни блокчета в пекарна с площ от 270 000 квадратни фута, която ще отвори през 2016 г. Компанията използва повече от 100 органични съставки, включително семена и овес, които могат да бъдат закупени от ферми в Южен Айдахо.

„Ние се фокусираме върху спортното хранене, което идеално се вписва в начина на живот на открито като планинско колоездене, катерене, туризъм, каяк и риболов в този регион,“казва Дейл Дюкомън, генерален мениджър на Clif Bar Baking Company на Туин Фолс.„Нашата пекарна ще бъде сертифицирано по LEED зелено съоръжение и един акцент в озеленяването ще бъде засаждането на външни местообитания за пчели и пеперуди, за да се подобри опрашването в тази област за тези, които се занимават със селско стопанство.“

Търси се помощ: Милениали

При целия успех и растеж на селското стопанство в региона, Роджърс казва, че необходимостта от наемане на повече служители е жизненоважна.

„В наши дни много милениали на възраст от 18 до 34 години първо търсят място за живеене и след това си намират работа, така че трябва да направим Южен Айдахо по-лесен избор за тях“, казва тя. „Ето защо ние насърчаваме качеството на живот и мястото. Хората със свободен дух на открито няма да намерят по-добра обстановка от нашите пясъчни дюни, екстремни спортове, туризъм и колоездене, река Снейк и много други.”

Роджърс добавя, че много хора от хилядолетието искат да оставят своя отпечатък върху света и Южен Айдахо може да е идеален, защото регионът буквално осигурява храна за целия свят.

„В момента в Америка има 90 милиона милениали“, казва тя. „Искаме да привлечем някои от тях в Южен Айдахо.“

Популярна тема