Защо Лейкууд, Колорадо е най-доброто място за живеене

Съдържание:

Защо Лейкууд, Колорадо е най-доброто място за живеене
Защо Лейкууд, Колорадо е най-доброто място за живеене
Anonim

Уплътняването на крайградския град създава чудесно място за живеене и работа

Въздушен изглед на Лейкууд, Колорадо
Въздушен изглед на Лейкууд, Колорадо

Преди не толкова много години хората живееха в Лейкууд, Колорадо и пътуваха до работа в близкия Денвър. Тези дни те са също толкова склонни да работят, да играят и да останат в Лейкууд, който се превърна в една от най-привлекателните общности в Колорадо.

Лейкууд, население 144 530, е сред американските градове, които проактивно са планирали как да управляват неизбежния растеж. В резултат на това жителите се радват на изключително качество на живот на драматично красиво място в подножието на Скалистите планини – удобство само по себе си.

„Ние сме на 10 минути от центъра на Денвър и на 10 минути от планините, казва кметът на Лейкууд Боб Мърфи. „Това е нещо, което привлича хората, тази близост както до планините, така и до градското ядро.“

Страхотни училища, удобства

Когато стигнат до Лейкууд, хората харесват това, което намират. Градът се класира високо в класацията 100-те най-добри места за живеене заради изключителните си образователни възможности, включително високо класирана система от държавни училища и Red Rocks Community College. Той също така получи добри оценки за разнообразието от популярни удобства, които включват страхотни възможности за отдих на открито, но също така и богата културна сцена, която е изискана и отразява разнообразното население на града.

Lakewood има повече от 7 000 акра паркове, пътеки и открито пространство – 35 процента от цялата земя – включително два парка, всеки от които е с площ от 2 500 акра. Градът поддържа четири центъра за отдих с пълен набор от услуги и културен център, който предлага образование по изкуства и включва театър с 300 места в стил Бродуей, където през лятото на 2015 г. можете да се насладите на латино музика, филм за кънтри звездата Глен Кембъл, индийски танци и производство на Всичко става. Музеят на Lakewood Heritage Center поддържа огромна колекция от артефакти и снимки, които описват подробно местната и щатската история.

Light Rail, Belmar

Едно от най-важните активи на Лейкууд е системата за леки железници на Регионалния транспортен окръг (RTD), която прави възможно да стигнете до центъра на Денвър за минути. Скоро железопътна връзка до международното летище в Денвър ще направи пътуването още по-лесно. Както отбелязва Мърфи, „Когато живеете на място, където вали много сняг, мултимодалната транзитна система е голямо удобство.“

Изграждането на транзитна система беше голяма част от планирането на растежа на Lakewood през последните няколко години, както и изграждането на център в центъра. Мястото на застаряващия регионален търговски център Villa Italia, Belmar сега е оживен нов урбанистичен център, който обхваща 22 квадратни градски блока, съдържащи резиденции, основни магазини и развлечения и заведения за хранене. Повече от 2000 души живеят в Белмар, а 3000 работят там всеки ден.

„Между линията на лекия железопътен транспорт и Белмар ние се трансформирахме в място, където повече хора идват в Лейкууд да работят всеки ден, отколкото да си тръгват да работят всеки ден, казва Мърфи. „Като се имат предвид възможностите за отдих и култура, нарастването на работните ни места и планирането на земеползването, ние някак си се „уплътнихме“и се превърнахме в наистина място, където хората могат да живеят, работят и играят.“

Lakewood продължава да планира интелигентен растеж, посрещайки нови жители, като същевременно запазва традиционната привлекателност на града. През 2011 г. той беше обявен за град в цяла Америка, единственият, който спечели специално отличие за разнообразие през тази година.

„Когато шофирате в Лейкууд, виждате знак, който гласи: „Ние изграждаме приобщаваща общност“, казва Мърфи. „Постелката за добре дошли е достъпна за всички тук.“

Популярна тема