Централните части на Южен Айдахо се радват на съживяване

Съдържание:

Централните части на Южен Айдахо се радват на съживяване
Централните части на Южен Айдахо се радват на съживяване
Anonim

Големи проекти внасят нов живот в местните центрове

Две жени и едно момче ядат навън в Drift Inn в Рупърт, ID
Две жени и едно момче ядат навън в Drift Inn в Рупърт, ID

Това е история, разказана от центровете на Съединените щати. С разрастването на предградията и появата на търговски центрове централните части, които някога са били център на живота на града, често избледняват. Но в Южен Айдахо центровете отново са на работа.

Тъй като жителите търсят атрактивни удобства, уникални възможности за търговия на дребно и заведения за хранене и проходими квартали, а фирмите търсят нови места за стартиране и развитие, те все повече са привлечени от някога пренебрегвани централни райони. И градовете откриват, че вдъхването на нов живот в старите централни градове осигурява така необходимия удар в ръката на местните икономики.

„Създаването на място за всяка общност е от решаващо значение и центровете са голяма част от това усилие“, казва Мелинда Андерсън, директор по икономическото развитие на Туин Фолс и директор на Агенцията за градско обновяване. „Хората разбират, че центровете са сърцето и душата на всяка общност и Туин Фолс не прави изключение.“

Туин Фолс фейслифт

Андерсън и нейната агенция наблюдават амбициозно усилие за градско преустройство, което драматично ще преобрази центъра на Туин Фолс през следващите няколко години. Проектът на стойност 12,5 милиона долара ще включва четири основни елемента. Остарелите и неподходящи водопроводни и канализационни линии ще бъдат подменени. Участък от пет блока на Main ще получи ново озеленяване, улично осветление, тротоари, електричество и много други. Широките тротоари ще позволяват хранене на открито, а някои улици ще се превърнат в „фестивални улици“, които могат да бъдат затворени за фермерски пазари, концерти и други обществени събития.

Нов обществен площад, Downtown Commons, ще бъде построен на мястото на Rogerson Building, исторически, но разрушен бивш хотел, закупен от URA и разрушен. Площадът ще включва сцена, места за концерти, тоалетни и зона за игра. И Hansen Street, която вече е затворена, ще бъде отворена отново, за да позволи преминаването от Второ авеню на изток към Второ авеню на юг. Координирайки се с изграждането на тези проекти, градът на Туин Фолс ще построи ново кметство отсреща на площада.

„Хората са развълнувани от прераждането на Main Avenue“, казва Андерсън. „Наличието на новия площад ще стимулира ново развитие. Толкова много случващо се в центъра на Туин Фолс е от решаващо значение за жизнеността на Туин Фолс като цяло общество. Това не означава, че другите квартали не са важни, но центърът на града е мястото, където започва Туин Фолс. Всичко останало израсна от това.“

Rupert, Jerome, Burley, Buhl Dig In

Междувременно близкият Рупърт беше отличен за трети път като „Най-подобреният център“за продължаващите усилия в операцията за повдигане на лицето на Организацията за икономическо развитие на Южен Айдахо. Последното еднодневно усилие извади 250 доброволци, които боядисаха, засадиха и почистиха имоти в центъра на Рупърт, като например паркинг за фитнес, Mad River Laser, пешеходна пътека и Well House No. 1.

Jerome, Buhl и Burley се заемат със собствените си фейслифтове в центъра. В Джером нови кошници за цветя украсяват улиците, цветни знамена приветстват хората в центъра, а стенописи са планирани за някои сгради в центъра, илюстриращи историята на Джером. Като част от своята нова програма на Main Street, градът стартира популярни нови публични събития като светлинния парад на Коледа в Jerome и филмови вечери в парка.

„Искаме да създадем по-голям интерес към централната част на града с проекти за разкрасяване и събития“, казва изпълнителният директор на търговската камара Джером Брандън Редмънд. „И тъй като привличаме повече хора да посещават центъра, се надяваме да привлечем повече наематели и фирми и да внесем повече вълнение в района на центъра.“

Популярна тема