Най-добрите места за риболов в Южен Айдахо

Съдържание:

Най-добрите места за риболов в Южен Айдахо
Най-добрите места за риболов в Южен Айдахо
Anonim

Рибарите се наслаждават на разнообразни видове, пейзажи в Magic Valley

Туин Фолс
Туин Фолс

Независимо дали сте начинаещ риболовец или стар ветеринарен лекар, риболовът е едно от най-добрите приключения на открито в Южен Айдахо. Целият щат е известен със своята суровост, но риболовците от цялата страна се стичат в долната му половина в търсене на голям улов - такъв, за който може да разказват на внуците си един ден.

„Южен Айдахо е фантастично място за риболов по няколко причини,” казва Дейвид Париш, координатор на програмата за рибарство и дивеч в Айдахо. „Първо, имаме множество видове риби, които да преследваме, и повечето са на един час път с кола от Туин Фолс. Това, което най-много харесвам, е разнообразието и възможността да избирам дестинация според настроението си.“

Попадане на горещите точки

Южен Айдахо е пълен с впечатляващи места за хвърляне на въдица. В най-южната част на щата, резервоарът Salmon Falls Creek Reservoir е едно от малкото места в щата, в които се срещат морски съд, внесен от Средния Запад вид. В резервоара има също жълт костур, черно крапи, дъгова пъстърва и дребноуст костур.

„Това е едно от малкото места, където съм виждал риболовци на мухари да уловят също толкова успешни лаврак, колкото и дъгова пъстърва,” казва Париш.

За риболовците след дребноустия лаврак Париш препоръчва да се насочат към скалистите точки, стърчащи в резервоара през пролетта и есента.

Излита по реката Big Wood

The Big Wood River е известна надлъж и шир със спиращите дъха гледки. Но за местните жители, които знаят (и посетителите, които са си направили домашното), той е още по-известен със своя несравним риболов на муха, произвеждащ пъстърва с дължина 18 инча и нагоре. Това, което прави тази река специална, е, че докато чакат голяма хапка, хората могат да се насладят на спектакъла от редици памукови дървета, разположени по дължината на реката. През есента листата излагат впечатляващ вид, променяйки се от зелено до безкраен градиент на жълто. Това съчетание на визуална поезия със спортна страна на чудесата кара риболовците да се връщат година след година.

Едно от най-новите риболовни езера в района се намира в Castle Rocks State Park. За да започне сезон 2015, неговият риболовен басейн от 1,3 акра беше зарибен със 750 дъгова пъстърва. Мениджърът на парка Уолъс Кек обяснява, че паркът иска да добави още една естетическа характеристика, за да обогати преживяванията на посетителите.

„Така че, когато човек дойде на лагер, на поход, на скално катерене, на снимане, на наблюдение на птици и т.н.“, казва той, „Вече можете да включите и малко риболов. Искаме посетителите да имат множество възможности за отдих и да останат при нас за няколко дни или няколко седмици.“

Как да приземим Големия

Всеки риболовец има своя собствена уникална гледна точка за най-добрия начин за улов на награда. От правилния вид примамка до избора на идеалното място, рибарите са прекарали години в усъвършенстване на занаята си. Но Дъг Мегаргъл, регионален мениджър на рибарството за отдела за риба и дивеч в Айдахо, казва, че посетителите трябва да се съсредоточат не върху занаята, а върху преживяванията, които споделят във водата.

„Най-добрият ми съвет за риболов е да ловите със семейството или приятел и да се фокусирате върху изживяването, а не върху реколтата. Става дума за излизане и създаване на спомени,” казва той.

Parrish споделя акцента на Megargle върху процеса, а не върху продукта.

„За мен“, казва той, „успехът в риболова не се измерва с броя на уловените риби или размера на „голямата“, по-скоро става въпрос за непредсказуемите спомени и преживявания.“

Популярна тема