Защо Бенд, ИЛИ е най-доброто място за живеене

Защо Бенд, ИЛИ е най-доброто място за живеене
Защо Бенд, ИЛИ е най-доброто място за живеене
Anonim

Бижуто на централен Орегон има целогодишни удобства, на които завиждат много по-големи градски райони

огънете или
огънете или

Някога Бенд беше „Дървен град САЩ, чиято икономика се движи от добивните индустрии на дърводобив и мелничарство. Но измина четвърт век, откакто дърводобивната промишленост играе значителна роля в местната икономика и в наши дни Бенд е най-известен с туризма, развитието на недвижими имоти, здравеопазването и микропивоварните. Междувременно репутацията му на едно от най-добрите места за живеене, работа и посещение помага на Бенд да привлече и развие нова вълна от стартиращи фирми и високотехнологични компании, които обещават да поведат града към следващия етап от неговото развитие.

“За Бенд туризмът е като входен наркотик. Хората идват тук и го посещават, а след това искат малко повече и следващото нещо, което знаете, се местят тук и измислят как да си изкарват прехраната, казва помощник градският управител Джон Скидмор, обяснявайки защо Бенд е толкова умел да привлича такива на креативни, талантливи хора, които носят своите идеи и своите компании със себе си.

Хората се стичат в Бенд – и след това се установяват или се пенсионират там – поради две основни причини: възможности за отдих на открито и бира. Скиори и сноубордисти идват от далеч и шир, за да изпитат Mt Bachelor, докато почти същото може да се каже за каякарите и рафтърите, които плават по река Deschutes, и скалните катерачи, които се наслаждават на предизвикателните лица на Smith Rock. Без значение всички места за голф, риболов, туризъм, къмпинг, колоездене, планинско колоездене и парапланеризъм.

Bend също е страхотно място за живеене, ако сте любител на бирата и сега понякога се нарича „Beer Town USA“, тъй като е дом на повече от дузина микропивоварни, включително Deschutes Brewery, Bend Brewing Co., Goodlife Brewing Co., Silver Moon Brewing, Worthy Brewing и Boneyard Beer и др. Безстрашните бирени ентусиасти, които посетят 16-те пивоварни на Bend Ale Trail в града, имат възможност да спечелят награди за спечелени печати на „паспорта на Ale Trail“, като същевременно се насладят на другите Drinkable Diversions на Bend – т.е. винарните, дестилериите и производителите на сайдер в района, които включват провокативно наречената Naked Winery, която си постави за мисия да „намали наполовина процента на разводите, като насърчава двойките да споделят чаша вино всяка вечер.“

Междувременно най-голямата новина в града е в образованието, тъй като Oregon State University-Cascades наскоро направи копка на четиригодишен университетски кампус в западната част на града. „Наличието на базиран на научни изследвания университет, който ще се съсредоточи върху високотехнологични степени, е фантастична възможност за града“, казва Скидмор, преди да отбележи, че ефективно ще допълни текущата програма „две и две на Central Oregon Community College и OSU-Cascades, а също така надгражда текущата програма за гостоприемство, която предоставя на студентите възможност да придобият безценен опит в реалния свят в различните курорти в и около града.

От една страна, Скидмор вярва, че новият кампус само ще увеличи привлекателността на Бенд. „Отидох в Университета на Орегон в Юджийн, започва Скидмор от 40-те години, „но ако имаше опция да отида в OSU-Cascades, Бенд щеше да е лесен избор за мен. Трябва да си представя, че ще има много 18-22 годишни, които биха мислили по същия начин.“

Междувременно най-голямата новина в града е в образованието, тъй като Oregon State University-Cascades наскоро направи копка на четиригодишен университетски кампус в западната част на града. „Наличието на базиран на научни изследвания университет, който ще се съсредоточи върху високотехнологични степени, е фантастична възможност за града“, казва Скидмор, преди да отбележи, че ефективно ще допълни текущата програма „две и две на Central Oregon Community College и OSU-Cascades, а също така надгражда текущата програма за гостоприемство, която предоставя на студентите възможността да придобият безценен опит в реалния свят в различните курорти в и около града.

От една страна, Скидмор вярва, че новият кампус само ще увеличи привлекателността на Бенд. „Отидох в Университета на Орегон в Юджийн, започва Skidmore от 40-те години, „но ако имаше опция да отида в OSU-Cascades, Bend щеше да е лесен избор за мен. Трябва да си представя, че ще има много 18-22 годишни, които биха мислили по същия начин.“

Популярна тема