Осем причини да се преместите в Сан Матео, Калифорния

Съдържание:

Осем причини да се преместите в Сан Матео, Калифорния
Осем причини да се преместите в Сан Матео, Калифорния
Anonim

Вземете всички предимства на живота в големия град без цената на големия град, когато се установите в тази общност в района на залива

Мостът Сан Матео през залива на Сан Франциско
Мостът Сан Матео през залива на Сан Франциско

Прекрасно време, спокойна култура, близки плажове – кой не би искал да се премести в Кали? Но тъй като големи градове като Лос Анджелис и Сан Фран стават все по-претъпкани, хората започнаха да мигрират към околните градове, за да избягат от трафика и смешните наеми. Сан Матео е един такъв град, който се превърна в място за живеене. Ето осем причини, поради които трябва да обмислите да станете жител на Сан Матео.

1. Кратко пътуване до плажа

Само избрана група градове в континенталната част на САЩ имат плаж точно на прага си. Сан Матео е един от тях. За по-малко от час ще можете да стигнете до някои от най-добрите плажове в Калифорния, като Moss Beach и San Gregorio State Beach. Насладете се на вълнуващите океански дейности като каране на падълборд или уиндсърф, а когато времето стане по-студено, направете небрежни разходки по плажа.

2. Основно местоположение в района на залива

Този град е известен със звездното си местоположение в щата. Той е централно разположен до междущатска магистрала 280, магистрала 101 и магистрала 92. Можете просто да скочите на магистралата и да тръгнете на север към Сан Франциско или на юг към Сан Хосе и да сте там за 30 минути или по-малко.

3. Изобилие от открито пространство

Въпреки близостта си до един от най-големите градове в страната, все пак ще можете да се отправите сред природата, когато пожелаете. Coyote Point е любимо място за местните жители, с парк, разположен до водата, където можете да се разхождате и да правите пикник. Или за още повече приключения се насочете към пътеката Sawyer Camp Trail, която включва множество пътеки около великолепен резервоар.

4. Процъфтяваща технологична индустрия

Сан Матео е част от Силиконовата долина, легендарна област, която е дом на най-големите технологични иноватори като Google и Facebook. Също така се счита за подходящо място, ако сте технологичен стартъп. Това означава много възможности за работа в една от най-печелившите и водещи индустрии в САЩ.

5. Много разнообразие

Много международни култури имат силно влияние в района на Сан Матео, което го превръща в смесица от раси, етноси и произход. Само 46,8 процента от жителите на Сан Матео са бели, така че над половината от населението на града е съставено от комбинация от расови среди като китайски, японски, индийски, корейски и много други.

6. Вкусна кухня

Когато живеете в много разнообразен град, едно нещо, което можете да очаквате, е голямо разнообразие от възможности за храна и Сан Матео не ви разочарова. От вкусна индийска храна в All Spice до апетитен рамен в Ramen Dojo, вие ще можете да се насладите на кухня от всяко кътче на света, като шофирате само на няколко мили от дома си.

7. Екологична култура

Независимо дали карат хибридни автомобили или намаляват употребата на пластмаса, хората от Сан Матео се грижат за околната среда. Този град има редовни екологични обществени събития, като Годишното почистване на крайбрежието, където доброволци се събират, за да почистят около залива и потоците.

8. Изобилие от семейни дейности

Градът е пълен със семейни дейности. През уикендите вашето семейство може да се отправи към Laurelwood Park, който разполага с невероятна детска площадка, или CuriOdyssey, научен музей/зоопарк. Не забравяйте да посетите годишния панаир на окръг Сан Матео за изпълнени със забавления забавления, които ви връщат в детството ви.

Популярна тема