Защо Санта Барбара, Калифорния е най-доброто място за живеене

Съдържание:

Защо Санта Барбара, Калифорния е най-доброто място за живеене
Защо Санта Барбара, Калифорния е най-доброто място за живеене
Anonim

Санта Барбара се класира високо по отношение на гражданско участие, благороден живот и културни атракции

Въздушен изглед на Санта Барбара
Въздушен изглед на Санта Барбара

За да разберете защо Санта Барбара, Калифорния, е класирана като едно от 100-те най-добри места за живеене, започнете, като разгледате този красив град. Жителите на Санта Барбара се наслаждават на километри девствена брегова ивица заедно с гледка към планинската верига Санта Инес. Отвъд визуалната привлекателност на града е неговата висока проходимост и изключителна колекция от висши учебни заведения, заедно с множество градски фестивали и тържества, които приветстват жителите и гостите. Икономиката на града се поддържа от процъфтяваща технологична индустрия, заедно със здравеопазването, селското стопанство и образованието. Санта Барбара е мечтано място за мнозина, които търсят алтернатива на Силициевата долина.

„Харесва ми да описвам Санта Барбара като малък град с големи идеи“, казва кметът Хелън Шнайдер, докато говори поетично за високото качество на живот. „И в момента имаме истински възход в предприемаческия дух тук, отчасти вдъхновен от студенти от Калифорнийския университет в Санта Барбара и други наши колежи, които искат да останат тук след дипломирането си.“

Земя и море

Местоположението на Санта Барбара я прави страхотно място да бъдете локавор. Богато селско стопанство плюс работещо пристанище означава, че изобилието от местни храни включва не само продукти, но и прясна риба. Според кмета Шнайдер унито и морските охлюви са два основни продукта за износ – и се използват в изобилните местни ресторанти.

Старият от десетилетия фермерски пазар в града, който се провежда в центъра на живописната Стейт Стрийт във вторник и събота, предлага два стабилни блока сертифицирани местни храни, морски дарове, цветя и продукти с добавена стойност като местни сирена.

Наличието на океан също означава, че жителите на Санта Барбара имат лесен достъп до красивия национален парк на Нормандските острови и морското светилище (обитаван от векове от индианците), достъпен чрез кратко пътуване с ферибот, на който можете имате достатъчно късмет да видите китове, делфини, морски лъвове и множество други диви животни.

История и култура

Част от това, което прави Санта Барбара толкова удобна за живеене, е нейната история – включително францисканската мисия Санта Барбара от 18-ти век, където все още можете да посещавате служби.

Собствената богата културна история на града предлага множество обекти, включително Президио, сградата на окръжния съд в испанско-мавритански стил, Casa de la Guerra и Burton Mound, според кмета Шнайдер. Тя добавя, че испанската възрожденска архитектура на града го прави изключителен.

Разбира се, както казва кметът Шнайдер, това, което прави Санта Барбара наистина изключителна, е изобилието от културни събития и фестивали. Сред тях са добре познатата Фиеста (или „Старият испански фестивал), заедно с фестивала на юнското слънцестоене, френският фестивал за Деня на Бастилията, аплодираният от критиката филмов фестивал в Санта Барбара и известното изложение на изкуствата и занаятите в Санта Барбара.

Процъфтяващата ресторантьорска култура помогна Санта Барбара да се превърне в дестинация за кулинарен туризъм, както и за други атракции.

Жив

Проходимостта на града допринася за неговата привлекателност. „Всички квартали тук са много визуално различни, годни за ходене и живеене. Всички те имат свои собствени търговски площи, хранителни магазини, кафенета, нещата, които ги правят истински квартали,” казва Шнайдер.

„Има известен шок с цените на жилищата тук“, казва тя. „Но получавате много повече от това на закрито – в града има толкова много жизнено пространство на открито – никой тук не стои затворен вътре.“

За отбелязване е, че гражданското участие помага да превърнем града в истинска общност.„Наистина е необичайно, почти всяко събитие помага в подкрепа на организация с нестопанска цел, училище или друга достойна кауза“, казва Шнайдер. Тя добавя, че градът има почти 30 доброволчески съвета и комисии, фокусирани върху жизненоважни въпроси на жителите, включително използване на земята, паркове, вода, събития и т.н. Това е повече от много по-големия град Лос Анджелис. Въздействието върху собствената й работа е наистина положително.

Независимо дали идвате в Санта Барбара като турист или местен жител, има толкова много неща, които се случват, толкова много за разглеждане и разглеждане; няма как да не влезе в личния ви списък с най-добри градове в САЩ

Популярна тема