Еднодневни екскурзии близо до Gillette, WY

Съдържание:

Еднодневни екскурзии близо до Gillette, WY
Еднодневни екскурзии близо до Gillette, WY
Anonim

Известни паметници, исторически места като Дяволската кула и планината Ръшмор са на часове от Джилет, Уайоминг.

Образ
Образ

В Gillette няма недостиг на неща за разглеждане и правене, но изобилието от близки атракции е допълнителен бонус за посетителите. Някои от най-известните туристически атракции на нацията са в рамките на три часа или по-малко от Gillette, включително планината Rushmore, Spearfish Canyon Scenic Byway, Devils Tower National Monument, Deadwood и други. Така че независимо дали живописна гледка или гигантски президент е в списъка с желания за гледане, престоят тук може лесно да се разшири в приятни регионални еднодневни екскурзии.

Планината Ръшмор

Известен още преди да бъде завършен през 1941 г., планината Ръшмор премина през големи щатски и правителствени обръчи в хода на изграждането си. Спорове за средства, външен вид и други забавиха проекта с години, преди той най-накрая да бъде обявен за готов точно преди Съединените щати да влязат във Втората световна война. Използван като фон за много филми, потърсете националния паметник, който ще скача през 2008 г. поради основната му роля в кулминационните заключителни сцени на National Treasure: Book of Secrets, който беше пуснат в края на 2007 г.

Вижте какво е да живееш в Gillette

Spearfish Canyon Scenic Byway

Не сте в настроение да зяпате Линкълн и приятели? Много неиздълбани носове също са готови за посещение наблизо. Scenic Byway Spearfish Canyon в Националната гора Black Hills предлага вертикални гледки, тъй като стените на каньона се издигат нагоре от Spearfish Creek и магистралата по дъното на каньона.

Национален паметник Devils Tower

И след това има Дяволската кула, обявена за първия национален паметник на страната през 1906 г. и отбелязана на всеки регистрационен номер на Уайоминг. Монолитът е висок 1267 фута и се е образувал, когато вятърът и водата са отлепили скалните слоеве, които някога са го заобикаляли. Любимо място за катерачи, наблюдатели на птици и любители на природата, най-натовареният сезон на паметника започва около Великден и завършва през ноември, казва Дороти ФайърКлауд, надзирател.

„Обикновено отваряме центъра за посетители през третата седмица на април, защото тогава започваме да виждаме много хора“, казва FireCloud. „Но катеренето продължава целогодишно, независимо от времето.“Катеренето е ОК по всяко време с изключение на юни, от уважение към местните американски индианци, които смятат паметника, известен им като Bear Lodge, за светилище. Повече от 20 племена се събират в Кулата на дяволите по това време, за да изпълнят много традиционни ритуали, включително хижи за пот и слънчеви танци. През последните години една стара традиция се възроди на паметника със завръщането на пикника за Деня на бащата. „Каним всички околни общности да участват“, казва FireCloud. „През 30-те и 40-те години на миналия век се случваше да се явят няколко хиляди души на огромно местно събиране.“

С всичко това и още много, не е чудно, че Gillette е ваканционна дестинация, както и спирка за хиляди посетители всяка година. „Ние сме много централно разположени и се гордеем с това“, казва Брайън Пиърс, маркетинг мениджър на дестинация за Центъра за посетители. „През 2007 г. в нашия посетителски център спряха 9 257 посетители, което е доста значителен брой за нас.“

Популярна тема