Окръг Уилкс, Северна Каролина Преглед на образованието

Съдържание:

Окръг Уилкс, Северна Каролина Преглед на образованието
Окръг Уилкс, Северна Каролина Преглед на образованието
Anonim

Студенти, родители имат множество академични възможности

Студенти работят с роботи на малка производствена линия в Wilkes Community College в Wilkesboro, NC
Студенти работят с роботи на малка производствена линия в Wilkes Community College в Wilkesboro, NC

Получаването на образование е лесно в окръг Уилкс, благодарение на добрия държавен училищен район, най-добрите частни училища и Wilkes Community College.

Училища на окръг Уилкс

Обслужвайки приблизително 10 150 ученици в класове преди K-12, Wilkes County Schools има 13 начални, четири средни и пет гимназии. В допълнение към преподаването на учебна програма по STEM (наука, технология, инженерство, математика), дистриктът е изпълнил проект ADMIT (Напреднало развитие в производството и интегрираните технологии), инициатива, която помага на учениците да се подготвят за кариери в напреднало инженерство и технологии и компютърна интеграция. WCS също така прилага програмата The Leader in Me в своите четири средни училища. Създадена да помогне на учениците да развият лидерски умения, програмата се основава на принципи, открити в популярната книга на Стивън Кови „7-те навика на високоефективните хора“, включително лична отговорност, отчетност, поставяне на цели, управление на времето, съпричастно слушане, разрешаване на конфликти, работа в екип и уважение.

В квартала се помещава и гимназия Wilkes Early College, където учениците, които влизат в първата си година, могат да завършат дипломата си за средно образование, както и да придобият степен за прехвърляне в колеж за сътрудник по изкуства или сътрудник по наука. Учениците, които желаят да посещават WECHS, трябва да се прехвърлят в четиригодишен университет след завършване на гимназията, за да получат кредитите си за две години от колежа.

Частни училища

Отличните частни училища в окръг Wilkes включват Gordon Baptist Christian School в North Wilkesboro, което обслужва класове преди K-12, и Harvest Time Christian Academy в Wilkesboro, което също приема деца от K-12. Записването в християнското училище Millers Creek в Millers Creek е над 100 ученици от 2 до 12 клас. Всяка класна стая се зарежда с енергия от предизвикателна и подкрепяща среда.

Wilkes Community College

WCC, двугодишен колеж в Wilkesboro с приблизително 3500 студенти на пълен работен ден, обслужва окръзите Wilkes, Ashe и Alleghany. Разнообразната учебна програма включва счетоводство, автомобилни системи, наказателно правосъдие, кулинарни изкуства, инженерни технологии, градинарство, медицински сестри и заваряване. Колежът е може би най-известен като мястото на ежегодния музикален фестивал MerleFest.

Wilkes Community College завърши кампания за набиране на средства за $6,2 милиона за WCC He alth Sciences Center, който се намира в бившия комплекс Wells Fargo на Oakwoods Road. Фондация Golden LEAF също предостави безвъзмездна помощ от 1,25 милиона долара за имота и съоръжението. Сградата позволи на колежа да консолидира всички програми за здравни науки в едно съоръжение, както и да увеличи броя на програмите и потенциалните студенти. Програмите в новия сайт включват медицински сестри, зъболекарска помощ, спешна медицина, технологии за човешки услуги, флеботомия, радиография и респираторна терапия.

В допълнение, технологичната програма на WCC за автомобилни системи е толкова успешна и иновативна, че разширява присъствието си в чужбина. Програмата, която подготвя студентите да работят като техници в автомобилния сервиз, си сътрудничи с Ербилския политехнически университет за създаване на подобна програма в Ербил, Иракски Кюрдистан. Партньорството започна през 2015 г., след като д-р Аднан Шихаб, професор от EPU, кандидатства и получи безвъзмездна помощ от Международния съвет за изследвания и обмен за финансиране на създаването на програма за автомобилни технологии. Поради силната репутация на WCC и ангажимента за повишаване на глобалната осведоменост, д-р Лори Мейсън, директор на проекта на Програмата за свързване на университетите в Ирак на IREX, смята, че сътрудничеството между WCC и EPU ще бъде успешно.

Популярна тема