Десет неща за правене в щата Ню Йорк

Съдържание:

Десет неща за правене в щата Ню Йорк
Десет неща за правене в щата Ню Йорк
Anonim

Атракциите са в изобилие в Емпайър Стейт

Хора с деца се събират около фонтан в Уайт Плейнс, Ню Йорк
Хора с деца се събират около фонтан в Уайт Плейнс, Ню Йорк

Howe Caverns, Niagara Falls, Broadway подчертават преживяването на Ню Йорк:

Намокри се

Пончо дъждобрани са осигурени, но не държат хората напълно сухи по време на обиколка с лодка Maid of the Mist в Ниагарския водопад. Деца и възрастни се забавляват страхотно, докато се мокрят от мъгла по река Ниагара, докато гледат величествения водопад само на 50 ярда. Лодката работи от май до октомври, тръгвайки на всеки 30 минути.

Посетете Манхатън

Нито едно пътуване до Ню Йорк не трябва да бъде пълно без спиране в Манхатън, където могат да бъдат посетени и обиколени много емблематични експонати. Интересните точки включват Музея на модерното изкуство, Сентрал парк, Уолстрийт, Рокфелер център, Гранд Сентръл Стейшън, Таймс Скуеър, Чайнатаун, Радио Сити Мюзик Хол и сайта на Световния търговски център.

Минете под земята

Една от най-популярните атракции на открито в щата са пещерите Howe Caverns, разположени в планината Catskill в селцето Howes Cave, Ню Йорк. Дълбоките подземни пещери са открити през 1842 г. от изследователя Лестър Хау и днес на посетителите се раздават фенерчета и челници, за да се разхождат по проходи, които демонстрират естествени варовикови образувания.

Научете много

В град Троя се намира Детският музей на науката и технологиите на CNSE, предназначен за деца и родители да се насладят на образование в забавна, семейна среда. Няколко експоната са интерактивни с имена като Magnetic Ball Wall, Skyline Tool Box, GE Junior Discovery Room, Living Indoor Hudson River и Operation W. I. L. D.

Донесете пари

Всички под един покрив в търговския център The Westchester в Уайт Плейнс са луксозни магазини като Burberry, Louis Vuitton, Neiman Marcus, Nordstrom, Rebecca Taylor и Tiffany. Молът със 150 магазина разполага с небесно осветление, мраморни и мокетени подове, а на кратко разстояние с кола също в Уайт Плейнс се намира мол, наречен The Galleria.

Резервирайте обиколка

Известният архитект Франк Лойд Райт построи дом в Бъфало за бизнесмена Дарвин Мартин и днес къщата на Мартин е достъпна за обиколки, ако резервирате предварително. Други интересни архитектурни забележителности в Бъфало включват кметство в стил арт деко заедно с имения по авеню Делауеър, известни в разцвета си като Millionaires’ Mile.

Вижте много стъкло

Разходете се с кола до Corning, за да посетите Музея на стъклото Corning, който показва различни колекции, датиращи от стотици години. Освен произведения от стъкло в много стилове, част от музея е посветена на дейности на младите хора, включително практически център за иновации, където децата могат да изработват и украсяват свои собствени вази.

Карайте ферибота

Бъдете истински турист на Голямата ябълка и се возете на ферибота на Стейтън Айлънд за невероятна гледка към Статуята на свободата заедно с силуета на Манхатън на Ню Йорк. Фериботът превозва 20 милиона души годишно между Стейтън Айлънд и Манхатън, като пътуването от пет мили отнема 25 минути в едната посока. Всички пътувания са безплатни.

Вземете асансьора

Бивше осмо чудо на света, Емпайър Стейт Билдинг е построен през 30-те години на миналия век, за да обхване цял градски блок, а днес е може би най-известен със своята наблюдателна кула на 86-ия етаж, която осигурява 360- градусов изглед към Ню Йорк. 103-етажният небостъргач също има друга обществена площадка за наблюдение на 102-ия етаж.

Хванете шоу на Бродуей

Разположени между 45-та и 47-ма улица и между Бродуей и Седмо авеню в южната част на Таймс Скуеър са известните кабини на TKTS, където посетителите на театъра могат да закупят билети с отстъпка за представленията на Бродуей и извън Бродуей. Предлагат се билети за същия ден за различни мюзикъли, пиеси и танцови постановки на 20-50 процента отстъпка от обичайните цени.

Популярна тема