Голям Балтимор, Мериленд Биотехнологичният сектор е благоприятна среда за открития

Съдържание:

Голям Балтимор, Мериленд Биотехнологичният сектор е благоприятна среда за открития
Голям Балтимор, Мериленд Биотехнологичният сектор е благоприятна среда за открития
Anonim

Открийте как биотехнологични компании от Greater B altimore, MD, като BD Diagnostics, Pharma International и Nutramax, се възползват от големите академични изследователски университети в региона като Johns Hopkins и близостта до ключови федерални агенции като Националния институт по здравеопазване.

Образ
Образ

Когато става въпрос за сектора на биотехнологиите в Голям Балтимор, числата граничат със зашеметяващите, но същото важи и за историите за промени в живота на компании, вариращи от световно признати гиганти до фирми за стартиране, които се стремят да установят опорна точка. Като световен лидер в областта на биотехнологиите, регионът е дом на около 300 компании, свързани с биотехнологиите, и 260 000 работници в областта на биоздравето. Нещо повече, според института Брукингс, Голям Балтимор може да се похвали с 283 000 работни места в STEM – наука, технологии, инженерство и математика – приблизително една пета от работната сила в региона.

Възможност във възход

Централен Мериленд е сред петте най-големи биоздравни центъра в САЩ, а регионът Вашингтон-Балтимор се нарежда на шесто място по финансиране на рисков капитал в САЩ за биотехнологии от 2008 г. Регионът използва списък от големи академични изследователски университети, близост до ключови федерални агенции като Националния институт по здравеопазване (NIH), достъп до рисково и друго финансиране и огромни ресурси, включително технически паркове и инкубатори. От могъщи дъбове – BD Diagnostics, Pharma International, Nutramax и други – до крехки разсад, биотехнологичното поле намира плодородна почва за отглеждане тук.

Инерцията продължава със стартиране на стартиращи фирми, поток от рискови пари, откриване на централи, издигане на нови лаборатории и офис сгради и експлодираща биотехнологична креативност. Бързо развиващите се фирми в региона включват Immtech Inc., базиран в Ню Уиндзор доставчик на интегриран дизайн на имуноанализа и експертен опит в производството за имунодиагностичната и биотехнологичната индустрия, и Lupin Pharmaceuticals Inc., базираното в Балтимор дъщерно дружество на базираната в Индия фармацевтична компания Lupin Ltd, който произвежда висококачествени, достъпни генерични лекарства и маркови формулировки. Сред основните причини за силата на Greater B altimore е неговата стабилна поддържаща структура за развитие на биотехнологиите, включително Science + Technology Park (STP) на Johns Hopkins и BioPark към Университета на Мериленд, Балтимор (UMB).

Впечатляващ набор от произведения

Johns Hopkins е номер 1 по разходи за научноизследователска и развойна дейност сред американските изследователски университети за 35 поредни години, според Националната научна фондация. Само през фискалната 2013 г. разходите на JHU възлизат на близо 2,2 милиарда долара за медицински, научни и инженерни изследвания и разработки. Сред многото фирми, които ще излязат от университетския научен и технологичен парк, е AnatomyWorks, която разработва инструменти за създаване на бази данни с възможност за търсене на клинични данни, данни от ЯМР на мозъка и търсачки, базирани на изображения. За да направи това, той използва множество технологии и ресурси, включително алгоритми за сегментиране на изображения, библиотеки с мозъчни атласи, архитектури за изчисления в облак, уеб интерфейси и клинични данни.

„Неизбежно хората, данните и технологиите на AnatomyWorks са тясно свързани с тези в клиничните и изследователските отдели в JHU,“казва Сусуму Мори, главен изпълнителен директор на AnatomyWorks и професор по радиология в училището на университета по медицина.

„Непосредствената близост до JHU – имам предвид, на пешеходно разстояние – е от съществено значение“, казва той за STP.

“Паркът осигурява много гъвкава и мащабируема среда, като се започне само с една кабина, достъп до офис оборудване и заседателни зали, които могат лесно да поемат растеж. Чувствам се много щастлив, че разполагам със STP за нашата стартираща компания.“

Както много от своите биотехнологични колеги, AnatomyWorks разчита на грантове, начални инвеститори и други източници на финансиране. В този случай неотдавнашната безвъзмездна помощ от 1 милион долара за малък бизнес от NIH осигури голям тласък.

„Едно от най-честите пречки за стартиращ бизнес са, разбира се, парите – пари за наемане на талантливи служители и подпомагане на техните дейности,“казва Мори.

„Нашата скорошна награда значително подобрява способността ни да развиваме нашите технологии и бази данни.“

В допълнение, субсидията помогна на AnatomyWorks да инициира процеса на одобрение от FDA, казва той. „Като наградени, ние смятаме, че е наше задължение да развием успешно нашите инструменти и да ги представим на пазара.“

BioPark Boom

В BioPark на UMB, друга жизнена общност от компании в областта на науките за живота и академични изследователски центрове работи за комерсиализиране на нови лекарства, диагностика и устройства, като същевременно напредва в биомедицинските изследвания. Паркът разполага с две мокри лаборатории/офис сгради (с трета, планирана за 2016 г.), център за съдебна медицина и център за лечение на MD Proton, който трябва да бъде завършен през 2015 г. 35-те компании наематели на BioPark представляват набор от специализирани области. Те включват Paragon Bioservices, договорна изследователска и производствена организация (CRO/CMO), чиято мисия е да ускори разработването и производството на биофармацевтични продукти; InstantLabs, която е разработила новаторска технология за медицинска диагностика, която обещава да намали разходите за лабораторни тестове с 10 до 15 процента; и Ocular Proteomics, която се ангажира да запази и подобри зрението на милиони хора с очни заболявания чрез използване на нов клас биомаркери, открити в стъкловидната течност в окото.

„Балтимор с право претендира за водеща позиция в световната иновационна икономика с голяма част от действията – нови компании, открития на нови продукти, нови работни места и таланти – водени от успеха и растежа в науките за живота,”, казва Джейн М. Шааб, старши вицепрезидент и изпълнителен директор на BioPark на UMB.

„Балтимор се възползва от стабилните и непрекъснато разрастващи се изследователски начинания, идващи от Университета на Мериленд и Джон Хопкинс“, казва тя.

„Ние сме град, подхранван от научни открития и пътуващ с висока скорост.“

Биопарк, казва тя, приютява и поддържа компании в областта на науките за живота, които помагат за превръщането на региона в център на открития.

„Ние работим всеки ден, за да подкрепяме и развиваме тези предприятия“, казва Шааб, „и да изградим непобедима научна общност в нашия град.“

Популярна тема