Защо Missoula, Mt., е сред 100-те най-добри места за живеене

Защо Missoula, Mt., е сред 100-те най-добри места за живеене
Защо Missoula, Mt., е сред 100-те най-добри места за живеене
Anonim

Пейзажът на Мисула му дава преднина, но удобствата му го правят най-доброто място за живеене

Планините доминират над хоризонта в Мисула, Монтана
Планините доминират над хоризонта в Мисула, Монтана

В една скорошна августовска нощ Пол Маккартни откри, че дългият и криволичещ път на световното му турне го е отвел на невероятно място. Всеки един от 66 000 жители на Мисула може да се побере на някои от стадионите, на които бившият Бийтъл често свири. И все пак ето го на сцената на Washington-Grizzly Stadium, свирейки хитовете от дългата си десетилетия кариера.

Ако някога сте се чудили каква разлика може да има наличието на голям университет за град с такъв размер, не търсете повече от човека на пианото, който пее „Хей, Джуд.” Без неуморните усилия на персонала в Университета на Монтана (според съобщенията в продължение на много години) събитието вероятно никога нямаше да се случи. Със сигурност е блокбъстър, но многото по-малки ежедневни събития демонстрират как университетът и градът се хранят един от друг.

„Имаме удобства за големия град в пакет за малък град“, казва кметът Джон Енген. Тези удобства включват случайни концерти на големи имена, както и местен театър и музика, страхотни микропивоварни като Big Sky Brewing Co. (чийто кафяв ейл Moose Drool отдава почит на своето наследство от Монтана) и естествен пейзаж, който е ненадминат. От 2015 г. това ще означава и безплатни и чести автобусни услуги в центъра на града.

Кметът Енген вижда голям потенциал в центъра на града, който той нарича както списък с желания, така и работа в процес.

„През последните 12 до 15 месеца имах повече запитвания за пенсионни и студентски жилища, живот в центъра и търговско развитие, отколкото през първите ми два мандата като кмет,” казва той.

Въпреки това Мисула все още запазва усещането си за малък град и колеж.

„Една от шегите за Мисула е, че гражданството изисква да притежаваш Subaru Outback и поне един лабрадор ретривър“, казва той.

Лабрадорите не са единствените кучета в града. Кметът има честта, ако желаете, да нарече годишните състезания „Wiener Dog“като част от Pet Fest. Годишното събитие за осиновяване на животни стана толкова популярно, че трябваше да се премести на по-голямо място през 2014 г.

Все още не е тълпа с размерите на Пол Маккартни, но ако жителите на Мисули продължат да осиновяват повече кучета, може просто да се стигне до там.

Популярна тема