Предприемачи от креативната класа се стичат в Greater B altimore, MD

Съдържание:

Предприемачи от креативната класа се стичат в Greater B altimore, MD
Предприемачи от креативната класа се стичат в Greater B altimore, MD
Anonim

Открийте защо предприемачите от Голям Балтимор, Мериленд, са привлечени от качеството на живот в региона и програми за подкрепа като TEDCO и Advance Maryland.

Образ
Образ

Без значение как измервате успеха – сумата на събрания рисков капитал или чашите кафе, изпити по време на сесии за мозъчна атака – Greater B altimore е огнище за готини компании и предприемачите, които ги създават. Регионът обединява таланти от креативна класа, реномирани висши учебни заведения и мрежа от ресурси и подкрепа, за да позволи на предприемаческата амбиция да процъфтява – и предлага качество на живот, което позволява на предприемачите да работят там, където искат да живеят.

„Има много млади предприемачи, които харесват разходите за живот, удобството и младото население на Балтимор. Бих казал също, че има голям брой социални предприемачи, които също правят голяма разлика“, казва Дейвид Уорнок, управляващ партньор на Camden Partners, частна инвестиционна компания. Camden Partners избра Балтимор за свой дом поради същите причини, поради които много други фирми са привлечени от региона, казва той, включително „млади таланти, удобство за BWI и Penn Station и разходи за живот.“

Успех при стартиране

По-специално, предприемаческата дейност е силна в здравеопазването, образователните технологии и киберсигурността, казва Уорнок. Успешните компании в региона, които са привлекли инвестициите на Camden Partners, включват Calvert Education, разработчик на училищни програми във всичките 50 щата и повече от 60 държави, и Paragon Biosciences. Фокусът на Paragon е върху разработването и производството на биофармацевтични протеинови лекарства. Camden не е единственият инвеститор, който открива възможности в Greater B altimore. Само през третото и четвъртото тримесечие на 2014 г. компаниите в региона Балтимор-Вашингтон, окръг Колумбия, са получили повече от 600 милиона долара рисково финансиране. Базираната в Балтимор Pixelligent Technologies LLC например получи 5,5 милиона долара финансиране на по-късен етап.

Подхранване на иновации

Регионът предлага редица ресурси, за да помогне на обещаващи компании да започнат работа или да достигнат следващото си ниво на растеж. TEDCO, например, е независима организация с цел да бъде водещ източник в Мериленд за подпомагане на предприемаческия бизнес и първоначално финансиране за развитие на стартиращи компании в иновационната икономика на щата. TEDCO предоставя наставничество, финансиране и работа в мрежа за предприемачи и стартиращи фирми, тъй като те представят иновативни концепции на пазара. ADVANCE Maryland, работещ в партньорство с Министерството на бизнеса и икономическото развитие, Икономическия съюз на Голям Балтимор и Националния център за икономическо градинарство, работи с предприемачи на втори етап и помага на бизнеса да се справи с предизвикателствата и да идентифицира възможности.

Икономичното градинарство е стратегия, която идентифицира съществуващи компании в растеж и предоставя критична стратегическа информация, съобразена с техните нужди. ADVANCE Maryland предоставя изследователски екип, който копае сложни бази данни за своите клиенти и използва редица инструменти за бизнес развитие от висок клас, свързани с оптимизация за търсачки (SEO), маркетинг в социални медии и географски информационни системи. Процесът се провежда чрез частни конферентни разговори и защитено онлайн работно пространство.

Силни инициативи за съвместна работа

Регионът предлага изобилие от специализирани инициативи за инкубатор-ускорител-коуъркинг, които осигуряват пространство за работа и сътрудничество, както и наставничество, техническа поддръжка и други услуги за предприемачески компании. Betamore например е наградено пространство за съвместна работа, инкубатор и кампус за технологии и предприемачество, чиято мисия е да превърне Балтимор във водеща глобална дестинация за предприемачество. От откриването си през януари 2013 г. стартиращите фирми-членове на Betamore са събрали над 6 милиона долара рисково финансиране. Типичният стартиращ бизнес там наема нов служител на всеки 13 дни. Организацията е създала и над 700 часа образователни ресурси. Betamore измерва своя успех по още един начин, който би бил познат на повечето предприемачи. По последно преброяване, 6307 чаши кафе са били приготвени в неговия кампус.

Друг местен ресурс, ускорителната програма Dreamit, предоставя първоначално финансиране за избрани компании, обучение и наставничество от опитни предприемачи и връзки с източници на финансиране и друга подкрепа. Accelerate B altimore, инициатива на наградения инкубатор Emerging Technology Centers в Балтимор и The Abell Foundation, предоставя на предприемаческите компании начален капитал, ресурси, ментори, потенциални партньори и пространство за съвместна работа. Mindgrub Technologies процъфтява в Балтимор, до голяма степен благодарение на богатия талант от професионалисти по компютърни науки, които са били обучени в Университета на Мериленд, Балтимор и са избрали да живеят в града, казва Тод Маркс, президент и главен изпълнителен директор на компанията.

Подобно на стартиращите компании в региона, предприемаческата дейност в Greater B altimore е „много зелена и в начален етап в момента“и има нужда от повече инвестиции и лидерство, казва Маркс. Гледайки напред, за града е важно да продължи да се занимава положително с проблемите на качеството на живот – училищата и данъците, например – така че тъй като наскоро завършилите колеж създават своите семейства, Балтимор е мястото, където избират да живеят и работят.

„В момента това е точно мястото, където трябва да бъдем и се надяваме, че градът узрява с технологичната сцена, така че да можем да останем тук за неопределено време“, казва Маркс.

Популярна тема