Здравеопазване, колежи в Greater B altimore, MD Fuel Growth

Съдържание:

Здравеопазване, колежи в Greater B altimore, MD Fuel Growth
Здравеопазване, колежи в Greater B altimore, MD Fuel Growth
Anonim

Научете как колежите и болниците в Голям Балтимор оформят иновационната икономика на региона.

Джон Хопкинс Монтгомъри Каунти
Джон Хопкинс Монтгомъри Каунти

Когато почти навсякъде по света се заговори за Големия Балтимор, разговорът бързо се насочва към реномираните образователни и здравни сектори в региона, които включват университета Джон Хопкинс (JHU) и неговия дълбок опит в преподаването и лечението. Въпреки че репутацията на JHU е добре спечелена, университетът и неговите медицински центрове са само част от стабилния образователен и здравен сектор на Голям Балтимор, който включва както световно известни институции, така и нововъзникващи компании, които привличат разнообразие от таланти и подхранват икономическия растеж на региона.

Ръководител на класа

Основан през 1876 г. като първият изследователски университет в страната, Джон Хопкинс остава номер 1 във финансирането на научните изследвания в продължение на 34 последователни години и е лидер в грантовете от Националните здравни институти. JHU има 36 Нобелови лауреати и е класиран на първо място в програмите за образование, обществено здраве и биомедицинско инженерство от U. S. News & World Report. Johns Hopkins е най-големият частен работодател в Мериленд с повече от 47 000 работници в университетската и болничната/здравната система, като всяка година допринася с 9,1 милиарда долара за икономиката на щата.

„Джон Хопкинс винаги се е стремял да напредва в откритията и да въвежда тези открития в живота на хората, от залите на нашата болница до класните стаи на училище Хендерсън-Хопкинс в Източен Балтимор,“казва Роналд Дж. Даниелс, Johns Президент на университета Хопкинс. „Нашето чувство за мисия стимулира разширяването на инициативите за иновации и предприемачество на нашия университет, за да подкрепяме по-добре нашите учени-изобретатели, да управляваме колективния капацитет на нашите партньори в промишлеността и академичните среди и да изпълняваме обещанието на градски университети като нашия, които играят все по-голяма роля като запалители на икономическия растеж в нашите общности.”

Под егидата на новия Johns Hopkins Technology Ventures, казва Даниелс, университетът е довел в региона ускорителя на технологиите за здравеопазване DreamIt He alth и стартира своя встъпителен тренировъчен лагер за предприемачество в подкрепа на своите учени-предприемачи. Освен това е инвестирала в своята лаборатория за социални иновации, за да подкрепи ориентирани към мисия предприятия в Балтимор и извън него.

„Наскоро открихме FastForward East, най-новия ни бизнес инкубатор, който се намира в сърцето на нашето предприятие за науки за живота в Източен Балтимор“, казва Даниелс. „Ние използваме креативността на нашия факултет и студенти, за да предоставим авангардни здравни грижи, да превърнем откритията в нови технологии и да катализираме възможностите в нашите общности, в Балтимор, в целия регион и в Мериленд.“

JHU и неговите академични кохорти в Greater B altimore последователно се приземяват на върха на националните класации. Повече от 54 000 работници са заети в образователни услуги, които включват смесица от държавни и частни университети – от САЩ. Военноморската академия на S. в Анаполис, до шест кампуса от университетската система на Мериленд, до частния университет Лойола в Мериленд и до обществените колежи във всеки окръг в региона.

На медицинския фронт Greater B altimore е дом на третата най-голяма концентрация на служители в здравеопазването сред метрополиите в САЩ и 24 компании, всяка от които наема повече от 1000 работници. Като цяло в сектора на здравеопазването в региона работят 189 000 души.

Иновативна инкубация

Висшите учебни заведения и системите за здравеопазване в Голям Балтимор също са от най-високо ниво в подкрепата си на иновациите. Регионът отдавна е начело на революционните изследвания в областта на здравеопазването и лидер в нововъзникващи индустрии като ИТ и образователни технологии в здравеопазването. Университети като Джонс Хопкинс и Университета на Мериленд, Балтимор, разполагат с основни програми за комерсиализиране на техните изследвания и създаване на нови компании. Например, университетът Towson в окръг Балтимор има отдел за иновации и приложни изследвания, който насърчава предприемачеството, предоставя изследователски и технически услуги, предлага продължаващо обучение и създава бизнес партньорства, предназначени да подкрепят местните общности.

„Чрез предприемачеството ние развиваме нови бизнеси и нови продукти и услуги, които допринасят за икономиката“, казва Даян Брасингтън, вицепрезидент на подразделението. „Нашите изследователски и технически услуги предоставят решения, фокусирани върху това да направят държавата по-ефективна и ефективна, показвайки възвръщаемост на инвестициите. Продължаващото образование осигурява обучение и сертификати, които помагат на хората да си намерят работа и да се справят с недостига на работна сила в организацията, като запълват празнините в уменията. Нашите партньорства с нестопански организации, фирми и правителствени агенции, които често включват бакалавърски изследвания и гражданска ангажираност, оказват положително влияние върху местните общности.“

Тоусън възприема философия, която обслужва желанието да направи региона и Мериленд по-добро място за живеене, работа и продуктивност, казва Брасингтън. Подобни усилия създадоха зелен пейзаж за стартиращи фирми като базираната в Балтимор 1sqbox, фирма за разработка на софтуер и хардуер, която създава иновативни образователни таблетни приложения за K-12 обучение. Компанията може да се похвали с първия интуитивен инструмент за класна стая и административно управление, който рационализира обмена на информация между участниците в образователния процес.

Visionary Quest

Друг пример за стартиращ бизнес, който расте в плодородната среда на Голям Балтимор, е GrayBug, който се появи от световноизвестния Wilmer Eye Institute на Johns Hopkins през септември 2011 г. Нишата на GrayBug използва собствена технология за разработване на по-дълготрайни, методи за лечение с контролирано освобождаване на очни заболявания като дегенерация на макулата (влажна AMD) и глаукома. Неговите основатели и сътрудници включват Джъстин Ханес, д-р, професор и директор на Центъра за наномедицина в Уилмър, заедно с колеги клиницисти-учени Drs. Питър А. Кампочиаро и Питър Дж. Макдонъл. Компанията се е възползвала не само от медицинските и образователни основи на Johns Hopkins, но и от ранния достъп до динамичните бизнес ресурси на Greater B altimore и ключови инвеститори като Abell Foundation и Maryland Venture Fund, казва Ханес, главен научен директор на GrayBug.

„Растежът и успехът на GrayBug през последните четири години вървят ръка за ръка с това, че сме в Балтимор и Мериленд“, казва Ханес. „Видяхме такава огромна подкрепа за млада компания в областта на науките за живота и нашата новаторска технология, с вълнуващия потенциал да изведем продукти на пазари за милиарди долари, които ще направят значителна разлика за пациентите и техните семейства.“

Популярна тема