Greater B altimore, MD's Ports, Airports, Highways Connect Region to World

Съдържание:

Greater B altimore, MD's Ports, Airports, Highways Connect Region to World
Greater B altimore, MD's Ports, Airports, Highways Connect Region to World
Anonim

Глобална бизнес дестинация, тя осигурява транспортна инфраструктура от световна класа

Образ
Образ

Greater B altimore е глобална бизнес дестинация и осигурява транспортна инфраструктура от световна класа, която може да превозва хора и стоки. С достъп на един ден с кола до повече от една трета от населението на САЩ, регионът предлага благоприятен достъп до пазара, което го прави привлекателен за доставчиците на логистика. Включва 150 компании и 100 товарни терминала с автопарк от 27 000 търговски превозни средства. Ключовата пътна артерия на Източното крайбрежие Interstate 95 минава директно през региона, който също се обслужва от превозвачи от клас I CSX и Norfolk Southern и пет къси железопътни линии, както и три международни летища.

Пристанище Балтимор

Ключов компонент от транспортната инфраструктура на региона е пристанището на Балтимор, чиито обществени морски терминали имаха рекорд през 2014 г., обработвайки повече от 9,7 милиона тона товари. Установени са рекорди както в автомобилните, така и в контейнерните превози за годината. Публичните и частните доставки на международни стоки в пристанището възлизат на общо 29,5 милиона тона на стойност 52,5 милиарда долара. Пристанището на Балтимор е водещото пристанище на САЩ за автомобили, с повече от 792 000 превозни средства, обработени през 2014 г.

„Искахме да бъдем разнообразно пристанище, за да се защитим от спадовете, които могат да настъпят в икономиката във всеки един момент, и мисля, че го постигнахме“, казва Джеймс Уайт, изпълнителен директор на Пристанищна администрация на Мериленд (MPA).

Пристанището на Балтимор се развива

Един от най-големите оператори на превозни средства и ро-ро (рол-он/ро-оф) е Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL), скандинавска компания, която работи в Балтимор повече от 150 години. Докато WWL прави повече от доставка и получаване на автомобили и машини, тя е разработила специалност в логистиката на изходящи превозни средства. WWL обработва автомобили, тежко оборудване, ро-ро и други неконтейнерни товари на пристанището, обработвайки повече от 200 000 автомобила и 1 милион тона товари в Балтимор годишно. Компанията наема повече от 300 работници в съоръжението на Dundalk Terminal в Балтимор. Майкъл Дерби, генерален мениджър на WWL Източното крайбрежие и въпросите на околната среда, казва, че едно от основните предимства на пристанището на Балтимор е разнообразието в стоките, които обработва, и усилията, които пристанищната администрация на Мериленд полага както за публичните, така и за частните пристанищни операции.

„Има просто повече опции, достъпни за тези, които искат да използват порта“, казва Дерби. Един от основните фактори за успешното пристанище е способността му да обръща кораб бързо и ефикасно и Дарби казва, че Балтимор го прави добре. Балтимор също е идеално място за превози с автомобили и ро-ро поради местоположението си в близост до големи метро зони, особено тези в Средния запад.„Пристанището също така разполага с отлични съоръжения и земя, за да се справи с широкомащабните операции на WWL за обработка“, казва Дерби.

Ports America Chesapeake Terminal

Един от най-големите оператори на терминали в региона е Ports America Chesapeake, който управлява морския терминал Seagirt, разположен на площ от 265 акра. Като част от 50-годишно споразумение за наем с MPA, Ports America построи нова 50-футова контейнерна стоянка, която може да поеме големите кораби Post-Panamax, които идват в пристанищата на Източното крайбрежие с разширяването на Панамския канал. Той също така управлява четири най-съвременни супер крана, способни да се справят с по-големите кораби. Партньорството между Maryland Ports Administration и Ports America се очаква да създаде повече от 2000 постоянни работни места през следващите години. Баярд Хоганс, генерален мениджър на Ports America Chesapeake, казва, че Балтимор е високопроизводително и ефективно пристанище с отлични дълбоководни канали и удобства, които изпращачите искат.

„Ние сме отлична част от веригата за доставки“, казва той. Уайт от MPA казва, че има и дългосрочни планове за създаване на повече земя в близост до пристанището чрез драгиране, за разширяване на обработката на автомобили, както и обработка на контейнерни товари.

Air of Distinction

Greater B altimore също може ефективно да превозва стоки и хора по въздуха. Международното летище Thurgood Marshall в Балтимор/Вашингтон (BWI Marshall) е 22-то най-натоварено летище в страната и обслужва повече от 22 милиона пътници годишно с повече от 600 ежедневни полета и непрекъснато обслужване до 75 вътрешни и международни дестинации. Въздушен транспорт също е достъпен наблизо в Reagan National и Dulles International. Летище BWI Marshall е важен транспортен ресурс и икономически двигател за Голям Балтимор, както и за Мериленд и столичния регион на нацията, казва Пол Уидефелд, главен изпълнителен директор на летище BWI Marshall.

Основно разширяване на летището на BWI е многофазната програма за конектори D и E Concourse, която ще бъде от голяма полза за нарастващата международна услуга на BWI. Целият проект се очаква да бъде завършен през 2017 г. Един от новите международни превозвачи е базираната в Исландия WOW Air, нискотарифна международна авиокомпания, която ще оперира между BWI Marshall и Рейкявик, с връзки към други европейски пазари.

Популярна тема