Greater B altimore, MD's Arts and Culture Scene свързва артистите с общността

Съдържание:

Greater B altimore, MD's Arts and Culture Scene свързва артистите с общността
Greater B altimore, MD's Arts and Culture Scene свързва артистите с общността
Anonim

Научете за разнообразието на художествената и културната сцена на B altimore MD и намерете неща за правене, вариращи от концертни зали до спорт.

Балтимор MD
Балтимор MD

Разнообразните изкуства и културна сцена на Голям Балтимор се определят най-добре като екосистема – такава, която не само забавлява, но и свързва жителите и посетителите на региона. През последните 30 години сцената на изкуствата и културата се разрасна с акцент върху развитието на музиката, театъра, туризма и участието на общността, като артисти, работещи с деца и студенти, които започват собствен бизнес в индустрията, казва Джани Хау, изпълнителен директор на Greater B altimore Cultural Alliance и жител на Балтимор повече от 25 години.

Регионът е потопен в богата история като дом на националния паметник Форт Макхенри и историческото светилище, където войниците издигат американско знаме във войната от 1812 г. срещу Великобритания, което вдъхновява Франсис Скот Кий да напише Знамето, осеяно със звезди. Други забележителни исторически обекти включват Музея на Военноморската академия на САЩ – посетителски център Armel-Leftwich, къщата на Едгар Алън По и имението Клифтън, дом на Джон Хопкинс.

„Художниците ценят историята и това ни кара да ценим себе си“, казва Хау. „Те са важни, защото създават места за диалог и участие в общността. Често художниците ще се преместят на дадено място преди всеки друг и това насърчава другите да видят, че наистина имаме какво да предложим на целия регион.“

Музикалната сцена расте, установява наследство

Музиката помага за създаването на тази връзка. Джазът се разраства бързо в региона, който се гордее с ъндърграунд музикална сцена, която включва всичко - от класическа музика до метъл, и има места, които да ги поберат. Известно място за представяне е Merriweather Post Pavilion в Колумбия в окръг Хауърд, който обяви плановете си през септември 2014 г. да направи $19 милиона в подобрения за период от пет години.

„Хората, които познават страхотна музика, знаят, че това е страхотно място“, казва Рачелина Боначи, главен изпълнителен директор на Howard County Tourism and Promotion и жители на района на Балтимор повече от 25 години. „Музиката звучи по-добре на открито и има нещо в това да си под слънцето или звездите, да риташ краката си и да се наслаждаваш на времето с приятелите си. Това е като парти на морава с 20 000 души.“

Музиката наистина е голяма част от Големия Балтимор, със Симфоничния оркестър на Балтимор, ръководен от Марин Алсоп, първата жена дирижирала голям оркестър в САЩ, и Института Пийбоди към университета Джон Хопкинс, където се помещават музикално училище и училище за сценични изкуства, като и двете са домакини на концерти и събития. Други задължителни заведения включват Royal Farms Arena и Pier Six Concert Pavilion в Балтимор, Oregon Ridge в Cockeysville и Rams Head Tavern в Анаполис.

“Хората искат място за концерти в своята общност и гледането на шоу, особено на място като Мериуедър, създава основния спомен за Мериленд. Това е целта на нашата общност“, казва Боначи.

Театри и музеи

Регионът също така предлага много места за гледане на театрални представления или разглеждане на изложби. Легендарният театър Hippodrome, който отваря врати през 1914 г. и е преименуван на France-Merrick Performing Arts Center, остава основен елемент в ревитализирания квартал за изкуства и развлечения Bromo Tower в центъра на Балтимор. Театърът е отворен отново през 2004 г., след като е бил затворен в продължение на 20 години, и освен че е домакин на големи представления, които включват Wicked и Kinky Boots, той също така показва комедия, танци и музика. Публиката може също да гледа шоу в Балтимор в Patricia and Arthur Model Performing Arts Center в The Lyric, Center Stage, Everyman Theatre и най-новото попълнение на сцената на изкуствата Chesapeake Shakespeare Company.

Друг чудесен начин за посетителите да научат за историята на региона и за нещата, които да правят, е чрез музеите. Музеите на изкуството, включително W alters Art Museum и B altimore Museum of Art, които представят 90 000 произведения на изкуството, всички привличат посетители да изследват различни векове и среди на изкуството. Разположен в историческия квартал Federal Hill на Балтимор, American Visionary Art Museum привлича повече от 100 000 посетители годишно, за да видят творби на самоуки „интуитивни“художници. Музеят с площ от 67 000 квадратни фута, с постоянна колекция от повече от 4 000 творби, е построен върху рекултивирана земя, на която някога се е помещавала фабрика за мед.

Освен това, музеи с опит, като Музея на индустрията в Балтимор, отдават почит на индустриалното и технологичното наследство на региона, като разказват историите на индустриите на щата и хората, които са работили в тях. Междувременно железопътният музей B&O, родният музей на Бейб Рут, музеят на спортните легенди в Камдън Ярдс и развлекателният музей на Гепи празнуват влакове, спорт и комикси.

Спортна сцена

С толкова много неща за правене в района на Големия Балтимор не е изненада, че има и изпълнена с екшън спортна сцена. Стадионите се пълнят със спортни фенове, които искат да аплодират B altimore Orioles от MLB и B altimore Ravens от NFL. Феновете на футбола ще се насладят на футбола на закрито B altimore Blast, а любителите на колежански спортове не могат да пропуснат най-добрите университетски отбори по лакрос и футбол.

„Искате хората да идват тук – не само заради близостта до други градове – но и за да изследват района и да видят странните атракции“, казва Хоу. „Изкуството и културата ни помагат да се свържем с общността, един с друг и със себе си.“

Популярна тема