Транспортни инвестиции осигуряват глобални връзки с Мейн

Съдържание:

Транспортни инвестиции осигуряват глобални връзки с Мейн
Транспортни инвестиции осигуряват глобални връзки с Мейн
Anonim

Разберете защо стратегическите инвестиции примамват международни корабни компании към пристанищата на Мейн.

Образ
Образ

Транспортните и логистични активи на Мейн свързват бизнеса с пазари в цялата страна и по света, а държавата продължава да инвестира в инфраструктура, за да засили международното си бизнес присъствие.

Търговската камара на САЩ класира Мейн номер 1 по инфраструктура и в топ 10 и по трите инфраструктурни показателя: дял на високоскоростните интернет връзки, навлизането на широколентов достъп чрез преброяване на населението и съставен индекс на транспортната инфраструктура.

Широколентовият достъп продължава да се подобрява в целия щат. През 2012 г. публично-частната инициатива 3-Ring Binder на Мейн завърши оптична мрежа от 1100 мили „средна миля“, за да осигури високоскоростен достъп до отдалечени райони на щата.

Няколко града са изградили свои собствени оптични мрежи, а телекомуникационни фирми като Redzone Wireless LLC използват безжична технология, за да увеличат широколентовия достъп за жителите на Мейн и бизнеса. Базираният в Камдън доставчик наскоро стартира своята високоскоростна услуга в Портланд и има планове да я разшири в целия щат.

Транспортните активи на Мейн покриват всички видове транспорт, с уникални връзки с международните пазари поради близостта до Канада и, като най-източния щат, до Европа. Всъщност 21 процента от пазара в САЩ и 52 процента от пазара в Канада са в рамките на 10 часа път с кола или кратък полет.

Мейн има шест търговски летища и повече от 60 малки обществени летища, 15 от които приемат корпоративни самолети и 10 от които имат митническа служба.

Щатът също така е дом на 1400 мили железопътни линии, управлявани от седем железопътни линии, включително новата железопътна линия Central Maine & Quebec в Searsport. Тези железопътни и магистрални връзки обслужват седемте стратегически разположени пристанища на Мейн. Три големи морски пристанища – Портланд, Сиърспорт и Ийстпорт – са отворени целогодишно, нямат лед и имат дълбоководни канали и котвени места. Всички тези транспортни връзки се свързват с пет външнотърговски зони.

Инвестиции в инфраструктура

The Portland International Jetport завърши добавка от 137 000 квадратни фута като част от надграждане за милиони долари, което също включва подобрения на рампата на общата авиация, разширяване на товарната рампа и съоръжения, удължаване на пистата и надграждане на възможностите за размразяване.

Летището постоянно се класира високо в проучванията за достъпност и удовлетвореност на клиентите, класирайки се на 13-то място от 101-те най-достъпни летища в страната и на първо място в Нова Англия. Това проучване затвърждава Jetport като не само най-удобния, но и най-достъпния за местните пътници, казва директорът на летището Пол Бредбъри.

През 2013 г. Eimskip, най-голямата корабна компания в Исландия, премести своето пристанище в САЩ от Норфолк, Вирджиния, в пристанището на Портланд, което се дължи отчасти на модернизация на Международния морски терминал. Пристанището е модернизирано от смесен фериботен/товарен терминал до модерно съоръжение за обработка на контейнери.

Тези подобрения допринесоха за допълнително разширяване на пристанището от $8,6 милиона, което ще удвои размера му и ще осигури директна железопътна връзка от пристанището. Разширението ще включва съоръжение за съхранение на шаси от 14 акра и 4 100 фута нови релси, които позволяват на товара да се придвижва от пристанището до железопътната услуга на главната линия без допълнителна обработка, намалявайки разходите за изпращачите.

Eimskip доставя замразена и охладена риба, бутилирана вода и криолит, използвани в производството на алуминий, от Нюфаундленд, Исландия и Северна Европа до САЩ. S. Той също така изнася потребителски стоки, строителни материали и продукти, добити от Мейн, като омари, боровинки и картофи, за Северна Европа.

Компанията очаква да премести 7 500 контейнера тази година спрямо 5 000 контейнера през 2013 г. В момента корабите на Eimskip посещават Портланд 31 пъти годишно и компанията планира да има седмично обслужване до 2020 г., според Ларус Исфелд, мениджър операции на Eimskip в Северна Америка. Корабите от Портланд спират в Исландия и Англия, преди да отпътуват за Ротердам, най-големият европейски морски терминал в Холандия.

Разширяването на международния морски терминал в Портланд е инвестиция, която подобрява възможностите за Eimskip и други корабни компании, както и за фирми, които искат да разширят пазарния си обхват извън Съединените щати, казва Джон Хеншоу, изпълнителен директор на пристанищната администрация на Мейн.

За да отговори на търсенето на хладилно съхранение, пристанищната администрация на Мейн разработва терен за 100 000 квадратни фута, най-съвременен хладилен склад, казва Робърт Елдер, директор на Служба за товарен транспорт и бизнес услуги.

Складът ще позиционира Портланд като център на международната търговия с храни и напитки.

„Портланд винаги ще бъде специализирано пристанище, но ние ще бъдем най-доброто нишово пристанище, което можем да бъдем“, казва Хеншоу.

Въз основа на търсенето на пазара, пристанищната администрация на Мейн разработва свой собствен дизайн на съчленен кораб-влекач-шлеп за проекта за морска магистрала в Нова Англия, който ще извършва контейнерни услуги между пристанището на Портланд и пристанището на Ню Йорк /Ню Джърси.

„След като завършихме предварителния дизайн, ние ще продължим да работим с нашите партньори, за да осъществим този проект“, казва Хеншоу. „Очакваме с нетърпение деня, когато този плавателен съд редовно плава във водите между Мейн и Ню Йорк.“

Популярна тема