Секторът на науките за живота подхранва биомедицински пробиви в Мейн

Съдържание:

Секторът на науките за живота подхранва биомедицински пробиви в Мейн
Секторът на науките за живота подхранва биомедицински пробиви в Мейн
Anonim

Открийте как Мейн надгражда своето богато наследство от иновации и опит в науките за живота, за да задълбочи въздействието си в биомедицината, медицинските изделия, диагностичните инструменти и фармацевтичните продукти.

Образ
Образ

Мейн надгражда върху наследство от иновации в науките за живота, задълбочавайки въздействието си в биомедицината и диагностиката, като същевременно насърчава растежа в области като медицински устройства и фармацевтични продукти.

Цифрите са впечатляващи – през 2013 г. Мейн е изнесъл повече от 102 милиона долара продукти за науки за живота – и траекторията продължава нагоре. Щатът е дом на шест известни биомедицински изследователски институции, заедно с изобилно финансиране и подкрепа.

Начело

Pacesetters включват две силни компании, базирани в Бар Харбър: Лабораторията Джаксън (JAX), където нов център за геномика и компютърна биология на стойност 10 милиона долара ще помогне на изследователите да диагностицират и лекуват животозастрашаващи заболявания чрез използване на ДНК на пациенти; и Биологичната лаборатория на Mount Desert Island (MDI), която си партнира с Австралийския институт за регенеративна медицина, за да стимулира изследванията и образованието за регенеративна медицина.

„Световното научно търсене на прецизни биомедицински анализи е много силно и расте“, казва ЛуАн Балестерос, директор за връзки с правителството на Джаксъновата лаборатория. „Откриването и наблюдението на фини физиологични и анатомични промени в експериментални животни е решаваща стъпка в геномното откриване за решения на човешките заболявания.“

Мейн е дом на нарастваща реколта от бързоразвиващи се фирми в областта на науките за живота, разработващи водещи медицински технологии и устройства. С финансиране от Националния институт по здравеопазване (NIH), RockStep Solutions създава следващо поколение софтуер за управление на мобилни лаборатории в Бар Харбър за предклинични изследвания. Базираната в Boothbay Biovation, която е специализирана в нетъкани влакна и специализирани химически дизайни, се разширява в контрола на инфекциите и патогените с маншет за кръвно налягане, който предпазва от инфекции, придобити в болница.

Тези фирми се възползват от отношенията на сътрудничество с най-добрите изследователски центрове в Мейн, както и с неговите колежи и университети. Стартиращите фирми също могат да намерят подкрепа за иновации чрез ресурси като Технологичния институт на Мейн, Центъра за предприемаческо развитие на Мейн и Фонда за рисков капитал на Мейн.

Откриване, откриване и диагностика

Новаторите в Мейн в областта на диагностиката включват Alere, чиито продукти атакуват инфекциозни болести, и базираната в Портланд EnviroLogix, която предлага тестов маркетинг на продукт, който открива генетично модифицирани организми в соево мляко.

Alere получи договор чрез Органа за напреднали биомедицински изследвания и развитие на Министерството на здравеопазването и човешките услуги (HHS) на САЩ за разработване на евтина платформа от следващо поколение за борба с пандемичния грип.

„Alere е развълнуван да бъде част от индустрията на науките за живота в Мейн и да разработва и произвежда тестове за бърза диагностика, които позволяват на клиницистите да откриват и лекуват пациенти бързо и точно, като помагат да се осигурят по-добри резултати,“казва Андрю Уилкинсън, управител на производствената база на Alere в Скарбъро.

„Работната сила на Мейн е добре образована, силно мотивирана и притежава ненадмината работна етика“, казва той. „Заради хората и качеството на живот тази индустрия ще продължи да расте в Мейн.“

Примамване на най-добрите

Тъй като бионаучната индустрия в Мейн продължава да процъфтява, нейните лидери привличат висококвалифицирани кохорти да се присъединят към тях. Преди да се присъедини към MDI Biological Laboratory като директор, Кевин Стрейндж е работил в такива известни медицински центрове като Харвард и Вандербилт, но „качеството на науката и хората, които я правят в Мейн, е сред най-високите, които съм виждал навсякъде“, казва Стрейндж.

В началото на мандата му в MDI, „Притесних се, че набирането на квалифицирани учени на остров край бреговете на Downeast Maine би било огромно предизвикателство“, казва Стрейндж, имайки предвид отдалеченото местоположение на лабораторията. „Това се оказа, че не е така. През последните пет години наехме петима изключителни нови преподаватели и качеството на кандидатите беше впечатляващо.

„Мейн е не само фантастично място за живеене, но е и страхотно място за правене на наука“, казва той.

Популярна тема