Възобновяемата енергия задвижва икономиката на Мейн

Съдържание:

Възобновяемата енергия задвижва икономиката на Мейн
Възобновяемата енергия задвижва икономиката на Мейн
Anonim

Научете как Мейн е поел лидерска роля в индустрията за възобновяема енергия, благодарение на пионерската работа на предприятия в целия щат, които напредват в развитието на вятъра, биомасата и ресурсите от приливи и отливи.

Образ
Образ

Мейн засилва репутацията си на лидер в индустрията за възобновяема енергия, благодарение на пионерската работа на предприятия в целия щат, които напредват в развитието на вятъра, биомасата и ресурсите от приливи и отливи.

Фирмите от Мейн, водещи в иновациите за устойчива енергия, включват базираната в Уестбрук Pika Energy, която работи за разработване на технология за пренос на възобновяема енергия за малки електрически мрежи; Базираната в Wiscasset Peregrine Turbine, която разработва турбинна технология за подобряване на ефективността в космическото пространство, корабите и разпределеното производство на енергия; и базираната в Портланд Ocean Renewable Power Co. (ORPC), чиято технология използва енергия от приливи и отливи за генериране на електричество.

Секторът на възобновяемата енергия привлича вниманието на инвеститорите и създава работни места на бъдещето, казва Крис Зауер, президент и главен изпълнителен директор на ORPC.

Компанията е единствената фирма в света, която е изграждала, управлявала и доставяла енергия до брега както от хидрокинетични приливни, така и от речни проекти.

„За Мейн е перо в шапката да има бизнес в Мейн да постигне това първи в областта на морските хидрокинетични енергийни системи,“казва Зауер.

Създаване на работни места, инвестиции

ORPC също работи върху технология, която използва силата на бързотечащите реки за генериране на електричество за отдалечени арктически села, където разходите за електроенергия са високи.

В допълнение към електричеството, технологията на ORPC генерира работни места и инвестиции. ORPC е набрала повече от 63 милиона долара капитал, повече от половината от частни инвеститори, а останалата част от федерални и щатски източници, включително Мейн и Аляска.

В замяна на инвестицията на Мейн от малко под $4 милиона, ORPC е похарчила повече от $25 милиона в щата, като приблизително $6 милиона са похарчени в окръг Вашингтон. Веригата за доставки на компанията се разрасна до 85 компании в 14 окръга на Мейн.

„По време на първата фаза на проекта за приливна енергия в Мейн през 2011 г. до 2013 г. дейностите на ORPC създадоха или запазиха 84 работни места“, казва Сауер. „Проектът за приливна енергия в Мейн директно ще създаде или запази 43 работни места в Мейн в началото на 2016 г., което ще доведе до приблизително $2.5 милиона в заплатите.“

Друга форма на устойчива енергия се разработва в Центъра за усъвършенствани конструкции и композити към Университета на Мейн, където изследователите са съсредоточени върху разработването на дълбоководна плаваща офшорна вятърна технология за овладяване на мощните ветрове край бреговете на Мейн.

„Ние разработихме технологии за плаващи вятърни турбини и ги тествахме в залива на Мейн край Кастин“, казва Хабиб Джоузеф Дагер, директор на Центъра за напреднали структури и композити. „Най-големият неизползван възобновяем ресурс в Мейн е офшорният вятър.“

Устойчиви ресурси

С развитието на вятърната индустрия икономическото въздействие може да бъде огромно, казва Дагер.

„Една ферма с мощност 500 MW край бреговете на Мейн ще привлече около 4 милиарда долара частен капитал и ще създаде стотици местни работни места“, казва Дагер. „Ако изградим 5GW мрежа от офшорни вятърни паркове в Мейн, това ще привлече 20 милиарда долара капитал в щата и ще създаде хиляди работни места.”

Университетът също така работи с големи производители на вятърни турбини, като наскоро проведе тестове за испанския производител Gamesa.

Промишлеността за устойчива енергия вече е създала значителни финансови инвестиции и инвестиции в работни места в Мейн, казва Пол Уилямсън, бивш директор на Инициативата за океанска и вятърна индустрия в Мейн.

Към днешна дата в Мейн са похарчени 1,28 милиарда долара плюс увеличени приходи на служителите от 1,14 милиарда долара. Средно вятърната и океанската енергия поддържат 1500 работни места в Мейн годишно, казва той.

„Местното развитие доведе до създаването на нова техническа експертиза, която вече може да се изнася“, казва Уилямсън.

В проучване от 2014 г. 60 компании, които предоставят продукти и услуги за вятърна и океанска енергия, съобщават, че 14 процента от техните приходи, свързани с вятърна и океанска енергия от 2011-2014 г., са генерирани от проекти извън Мейн, включително международни източници, казва Уилямсън.

Мейн също разработва технологии за устойчива енергия на брега. Като най-залесения щат в нацията, щатът използва своята традиционна дърводобивна индустрия, за да създаде водещ пазар на биомаса, с 9 милиона акра горска земя, сертифицирана като устойчиво управлявана.

Само биомасата представлява повече от една четвърт от производството на електроенергия в щата, а Мейн има най-високото производство на електроенергия на глава от населението от биомаса в нацията.

„От 80-те години на миналия век биомасата допълва традиционната сеч, произвеждайки електричество от части от дърво, които някога може да са били похабени“, казва Роберта Скръгс, директор по комуникациите към Съвета за горски продукти в Мейн.

Популярна тема