Maine Innovates Hot Startup Scene

Съдържание:

Maine Innovates Hot Startup Scene
Maine Innovates Hot Startup Scene
Anonim

Вижте какво привлича креативни стартиращи фирми към горещата технологична общност на Мейн.

Образ
Образ

От софтуер, който запазва цифрови спомени до безжични високоговорители от следващо поколение, Мейн е дом на иновативни технологии, произведени от нарастваща стартираща сцена, която използва уникални активи, за да превърне щата в една от най-горещите дестинации в нацията за технологични предприемачи.

Местни фирми като CashStar, Winxnet, Tilson Technologies и Apothecary by Design бяха сред 14 компании от Мейн, посочени в списъка Inc. 500 през 2014 г. Други технологични компании като WEX и Kepware са в светлината на прожекторите за скорошния им растеж също.

Зад кулисите на много стартиращи фирми и иноватори стои Технологичният институт в Мейн (MTI), който от 1999 г. е инвестирал повече от 178 милиона долара в над 1500 компании, организации и институции от Мейн, които използват иновативни технологии в седем ключови индустриални сектора.

„MTI има удоволствието да инвестира тези средства, за да стимулира научноизследователска, развойна и търговска дейност в тези нововъзникващи компании от Мейн,“казва Браян Уитни, президент на MTI.

Центърът за развитие на предприемачеството в Мейн също предлага услуги, ресурси и менторство на предприемачите.

Финансиране на бъдещето

Технологичните фирми използват безвъзмездни средства от MTI, за да разработят продукти и технологии и да ги пуснат на пазара.

Съоснователят на DemerBox Джеймс Демер построи първия прототип на своя безжичен преносим високоговорител от стар калъф за оборудване, докато работеше като миксер за звуково местоположение на филм в Аляска. Заедно със средствата, набрани от кампания в Kickstarter, базираният в Портланд Demer използва грант от TechStart и начален грант от MTI за по-нататъшно развитие на здравия, водоустойчив и активиран с Bluetooth бумбокс.

За да служи на общността на спортовете в студена вода, съоснователят на Furnace Йона Белфорт работи върху втората версия на суха ръкавица за сърфисти. Белфорт стартира първия си продукт на Kickstarter и ръководи бизнеса от Engine Room, инкубатор за малък бизнес в Портланд. MTI предостави безвъзмездна финансова помощ, за да му помогне да разработи патентована технология за клапан за захапване на ръкавицата, която позволява на сърфистите да изпускат студен въздух и да вдухват топъл.

С начално финансиране от MTI, съоснователката Памела Кастручи и нейният екип стартираха Voice Kite, базирана в Gorham стартираща компания, която разработи приложение за запазване на цифрови спомени, водени от загубата на близки.

„Въпреки че повечето хора внимателно планират да предадат физически ценности на любимите си хора, днес няма просто, надеждно решение за организиране, запазване и прехвърляне на тези лични спомени и истории за поколения напред“, Кастручи казва.

Безвъзмездната помощ на MTI позволи на екипа на Voice Kite да изгради свой софтуерен прототип и да извърши критично пазарно тестване.

„Иновацията, демонстрирана от тази технология, е пример за креативността на предприемачите от Мейн и MTI има удоволствието да продължи да играе роля в нейното развитие,“казва Уитни.

Допълнителна подкрепа идва от Blackstone Accelerates Growth, тригодишна инициатива на Blackstone Charitable Foundation за ускоряване на растежа на предприемачи и иновативни компании в Мейн. Джес Нокс, координатор на центъра за иновации в цялата страна, разширява серия от центрове за иновации, включително нови в Lewiston-Auburn и окръг Йорк.

Инициативата се фокусира върху работата със съществуващи организации и програми за изграждане на по-силни и по-ефективни предприемачески и иновационни екосистеми, казва Нокс.

Входна точка

Сравнително нов играч на стартъп сцената е TechPlace, технологичен инкубатор в Brunswick Landing, предназначен да привлича компании, разработващи технологии в пазарите на композитни материали, авиация, биотехнологии и възобновяема енергия.

Пространството от 95 000 квадратни фута предлага както офис, така и производствени съоръжения и споделен производствен магазин и планове за развитие на споделена лаборатория за биотехнологични компании, според Кристин Шуман, директор на TechPlace. Освен съоръжения, инкубаторът предлага и образователни възможности.

„Ние предоставяме ресурси и услуги чрез семинари, работни срещи и лекции по различни теми като писане на бизнес план, получаване на патент и теми за човешките ресурси“, казва Шуман.

Пространството е дом на 14 компании, включително една от Швейцария и други от друга държава, привлечени от стартъп културата и ресурсите.

„Всъщност това е добър начин да имате входна точка с по-нисък риск, отколкото да се опитвате да заемете по-голямо пространство, и това е добро навлизане на пазара в Мейн“, казва Шуман.

Популярна тема