Центровете на Мейн предлагат културни, икономически и развлекателни места

Съдържание:

Центровете на Мейн предлагат културни, икономически и развлекателни места
Центровете на Мейн предлагат културни, икономически и развлекателни места
Anonim

Открийте процъфтяващите центрове на Мейн, които все повече привличат млади предприемачи, креативни работници и млади професионалисти със своите културни, икономически и възможности за отдих.

Образ
Образ

Елегантна кухня. Филмови фестивали. Нощен живот. Бутиково пазаруване. Очарователни хора. Звучи ли ви като голям град? Добре дошли в центъра на Мейн, където местните жители могат да се насладят на всичко това и все още да са на минути от пустинята, ски пистите и бреговата линия.

Известен от поколения като едно от легендарните ваканционни места в страната, Мейн все повече примамва предприемачи, креативни работници и млади професионалисти, които идват да останат. Тези нови жители са привлечени от красивите пешеходни центрове на щата, където могат да намерят по-бавен ритъм на живот заедно с приветлива икономическа атмосфера.

„Те могат да се насладят на невероятни възможности за отдих на открито през всичките четири сезона, да избират от разнообразие от културни предложения и да бъдат част от оживена общност“, казва Каролан Уелет, директор на държавната служба по туризъм. „Младите професионалисти и предприемачи харесват идеята да знаят, че живеят на място, където могат да започнат собствен бизнес или да подкрепят бизнеси, които предоставят лични услуги на хората, сред които живеят.“

По-бавен, но усъвършенстван

В градовете на Мейн по-бавното не означава сънливост, както демонстрират градове като Бангор, Портланд, Фрийпорт, Люистън, Обърн и Аугуста. Изисканите удобства и културните възможности изобилстват и както жителите, така и посетителите намират това, което търсят, отразено в ръста от 10,4 процента на туризма в Мейн през 2014 г.

„Видяхме как кулинарната сцена в Мейн заживява свой собствен живот с топ готвачи, които откриват ресторанти, а крафт пивоварни, винарни и производители на спиртни напитки откриват бизнеси в целия щат“, казва Уелет. „Художници и занаятчии създават галерии и магазини, а историческите сгради се реновират и оживяват отново.“

The Strand Theatre в Рокланд, например, беше реновиран през 2004 г. и сега е многофункционално място, което е домакин на театър на живо, музика, танци и филми. В Люистън организацията с нестопанска цел Grow L+A работи за превръщането на историческия Bates Mill Five във вълнуващ център Five to Farm за технологии и растеж и разпространение на храни.

Процъфтяваща филмова и музикална сцена

Музиката на живо процъфтява в градовете на Мейн. Портланд и Бангор са дом на крайбрежни концерти. Във Фрийпорт годишната поредица от концерти на L. L. Bean Summer in the Park представя големи музикални изпълнители в града, включително Mavericks, Trombone Shorty & Orleans Avenue и Rosanne Cash през 2015 г.

Филмът е развиваща се индустрия в Мейн както по отношение на популярността му като място за снимане, така и по отношение на броя и качеството на филмовите фестивали. Международният филмов фестивал в Камдън е цитиран като един от 25-те най-добри документални фестивала в САЩ. Фестивалът на еврейския филм в Мейн, основан през 1998 г., е друго от най-известните филмови събития в щата, което събира артисти от цялата страна и света Портланд всяка година. Фестивалът Emerge вече се превърна в огромен успех през втората си година, представяйки независими филми както от Мейн, така и от режисьори извън щата на няколко места в Люистън и Обърн.

„Мейн като щат е известен с това, че обича и подкрепя своите изкуства“, казва Карън Карбъри Уорхола, директор на щатския филмов офис. „Така че не е изненадващо, че ще имаме голяма филмова индустрия. И просто продължава да расте.”

Лесни бягства на открито

От всички предимства на живота в прекрасните, удобни за живеене центрове на Мейн, едно от най-големите е възможността за бързо достигане до дестинации за отдих на открито от световна класа. Многобройните плажове на крайбрежните общности на Мейн са лесни за разглеждане, а околността предлага изобилие от възможности за туризъм, колоездене и наблюдение на природата. От Бангор националният парк Acadia и езерото Moosehead са само на малко повече от час път с кола. Портланд е само на час и половина от курорта Sunday River и на 30 минути от пешеходни и колоездачни пътеки близо до Freeport. А скиорите харесват близостта на ски курорта Sugarloaf до Lewiston.

„Във всеки регион на нашия щат имаме централни центрове, които събират хората, позволяват им да имат уникални изживявания при пазаруване и хранене и само на кратко разстояние с кола те могат да карат ски и сноуборд, да ловят риба, да гребят или поход“, казва Уелет. „Знаем, че посетителите на Мейн се наслаждават на страхотната природа и приключенията. И в края на деня те искат удобно настаняване, добра храна и забавление.“

Популярна тема