Мултинационални компании осигуряват работни места и културно многообразие в Тупело, MS

Съдържание:

Мултинационални компании осигуряват работни места и културно многообразие в Тупело, MS
Мултинационални компании осигуряват работни места и културно многообразие в Тупело, MS
Anonim

Мултинационалните компании подобряват търговията, културата

Тупело, MS
Тупело, MS

„Защо избрахте да построите производствен завод в окръг Лий?

Задайте този въпрос на представител на всеки международен производител със съоръжение тук и ще получите отговор като този:

„Това се дължи на квалифицираната работна сила, добрата инфраструктура, близостта до основните клиенти и много добрата подкрепа от държавата, казва Ралф Хопе, вицепрезидент за връзки с инвеститорите и групови комуникации в немската мултинационална Grammer AG, която наскоро отвори завод в Тупело, който произвежда седалки за трактори, мотокари, косачки и други търговски превозни средства.

Grammer е една от растящия списък от мултинационални компании, базирани в Япония, Германия, Холандия, Швейцария и Канада, които са поели дългосрочен ангажимент към Lee County, осигурявайки добре платени работни места и давайки на североизточния Мисисипи наистина глобална атмосфера.

Икономическо въздействие

Лъвският дял от производствените работни места в Lee County е в автомобилната индустрия, благодарение на завода на Toyota Mississippi в Блу Спрингс, който дава работа на повече от 2000 души и произвежда 176 000 Corolla всяка година, и съоръжения управляван от Auto Parts Manufacturing Mississippi и Martinrea Automotive Structures.

Други ключови международни производители включват: Philips (търговски и промишлени осветителни тела) и Hunter Douglas Metals & Distribution (модели за прозорци), и двата със седалище в Холандия; AW Manufacturing (мека мебел) и Home Décor Innovations (огледала, огледални врати), и двете вкоренени в Канада; и базираната в Швейцария Wey Valve, която произвежда шибъри.

Културно развитие

Тази разнообразна група от мултинационални компании положи съгласувани усилия да помогне на трансплантираните да поддържат силна връзка с родните си страни, като в същото време представят чужда култура на местното население. Може би най-забележителното е Японското допълнително училище (JSS), съвместна продукция на Университета на Мисисипи и няколко японски компании, което предоставя на японските младежи възможността да вземат шестчасови съботни часове, които са поразително подобни на класовете у дома.

„Те изучават три основни предмета: японски език, математика и социални науки, казва Наоми Ямакава от Office of Global Engagement на университета, добавяйки, че студентите се учат също да свирят на пиано и блокфлейта. Идеята, казва Ямакава, е да се помогне на 30-те ученици да запазят доброто владеене на родния си език и да се докоснат до японската култура, защото „ако останат тук [в САЩ] три до пет години и след това се върнат, може да бъде трудно да се навакса.”

Културен обмен

Междувременно инструктори от JSS също правят презентации в местни училища и учат американски ученици на калиграфия, оригами и японски, като по този начин надграждат корпоративните усилия да дадат на местните жители вкус към чуждата култура.

„Очакваме с нетърпение да подкрепим встъпителния фестивал на Cherry Blossom на град Тупело през 2016 г., където японската култура ще бъде изпитана от първа ръка чрез културни изложби, музика и произведения на изкуството, казва Емили Уайлмон-Холанд, от външните работи на Toyota Отдел, отбелязвайки, че компанията е щастлива да върне на общността.

„Гостоприемството на мисисипците е истинско; те бяха отворени и гостоприемни за нови жители, казва тя, подчертавайки, че Toyota остава развълнувана от решението си да построи завод в Блу Спрингс.

„Североизточната част на Мисисипи е прекрасно място и заедно сме положили основата за жизнено бъдеще. Не можехме да поискаме по-добър резултат.“

Североизточен Мисисипи е прекрасно място и заедно сме положили основата за жизнено бъдеще. Не можехме да поискаме по-добър резултат.

Популярна тема