Енергийната промишленост горива Campbell County, WY Development

Съдържание:

Енергийната промишленост горива Campbell County, WY Development
Енергийната промишленост горива Campbell County, WY Development
Anonim

Енергийната индустрия носи развитие на общностите на Кембъл

Anadarko Petroleum
Anadarko Petroleum

Докато енергийните индустрии не са имунизирани срещу икономически възходи и падения, световната нужда от енергия нараства. И докато расте, окръг Кембъл расте с него.

Като енергийна столица на нацията, титла, която си спечели, след като енергийният бум от 70-те години постави района на картата, окръг Кембъл осигурява 40 процента от въглищата на Америка и поддържа проспериращи петрол и природен газ индустрии, добив на уран и свързани индустрии. На свой ред успехът на тези индустрии води до ниво на местна безработица от по-малко от 4 процента и среден доход на домакинство от над $75 000 и подтиква растеж на инфраструктурата, удобствата и жилищното и търговско развитие.

Оставане в режим на растеж

„Имаме много добри резултати, за да поддържаме общността в режим на растеж,“казва директорът за икономическо развитие на Energy Capital Фил Кристофърсън, който се премести в Gillette, „жизнена, далновидна общност,” през 2014 г. „Никой не е брониран, но една икономика, основана на енергия, с нарастващото търсене, ни дава много добра база.”

Рентабилността на енергетиката бързо повиши населението на окръга до повече от 46 000 през последните 10 години, тъй като работниците се стичат от цялата страна, за да поемат високоплатени работни места в големи корпорации като Anadarko (петролна), Cloud Peak (добив на въглища) и Arch Coal, която управлява мината Black Thunder в Райт. Повече от една трета от работниците в окръга са пряко ангажирани в енергийната индустрия.

Увеличаването на населението доведе до строителство на жилища, търговски и търговски обекти, общински удобства и др. Само през 2014 г. бяха открити множество нови ресторанти, включително Buffalo Wild Wings, магазин за сандвичи на Jimmy John, италиански ресторант, виетнамски ресторант Pho и пекарна, заведение за барбекю и кафене. Hilton Home 2, Spring Hill Suites и Marriott Town Place ще отворят врати през 2015 г., осигурявайки близо 300 нови хотелски стаи. А нова Tractor Supply Company и Menard’s ще увеличат възможностите за пазаруване, които включват и оживена бутикова сцена за търговия на дребно в центъра на Gillette. Освен това отразявайки бума на населението, както Lakeview Elementary, така и Westwood High School се преместиха в просторни нови сгради през 2014 г.

Пътят на Райт

Растежът е особено очевиден в Wright, която е основана през 1970 г. от Atlantic Richfield Company (ARCO) за настаняване на миньори. Градът е предприел амбициозна инициатива за ребрандиране, включително цялостен генерален план, който очертава развитието през следващите 15 години. Той вече е инвестирал много в задоволяване на нуждите на жителите, от обновени паркове и нов център за отдих до ново кметство и земеделски комплекс на окръг Южен Кембъл, 7 долара. Съоръжение за 5 милиона за настаняване на добитък и родео събития през цялата година.

„Трудно е да се предвиди бъдещето, но виждаме стабилен растеж напред“, казва Бранди Харлоу, директор по икономическото развитие на Wright. „Тук все още има много добри работни места и това е чудесно място да отгледате децата си и да бъдете в общност.“

Както Харлоу, така и Кристоферсън казват, че спадът на цените на петрола през зимата на 2014-15 г. не е повод за безпокойство и всъщност може да осигури така необходимата глътка въздух от непрекъснатия растеж през последните няколко години.

„Имаме фирми, които искат да се преместят в общността, но не могат да намерят място, защото търсенето е изпреварило предлагането“, казва Кристоферсън. „Малко забавяне няма да ни навреди и може да ни даде шанс да наваксаме малко.“

Популярна тема