Забавни фестивали в Тупело

Съдържание:

Забавни фестивали в Тупело
Забавни фестивали в Тупело
Anonim

Фестивалният сезон продължава през цялата година

Тупело
Тупело

Тупело е оптимистичен, щастлив град, в който хората вярват, че могат да постигнат всичко и този заразителен оптимизъм се разпространява във фестивали и специални събития, провеждани през цялата година. Независимо дали възхвалява своя любим роден син, Елвис Пресли, или празнува разнообразния му кулинарен пейзаж, фестивалният сезон на Тупело е целогодишна феерия.

Cherry Blossoms, Color, and Cajun Fare

Първия ден, в който встъпи в длъжност, кметът на Тупело Джейсън Шелтън обеща, че ще работи, за да направи Тупело твърде голям, за да напусне. Един от начините, по които той изпълнява това обещание, е неговият 365-дневен подход, за да гарантира, че жителите и посетителите на Tupelo имат какво да правят всеки един ден от годината. Няколко нови фестивала и събития бяха създадени като част от този план.

Черешовият цвят символизира приятелството и първият фестивал на вишневия цвят в Северна Мисисипи ще бъде празник на културите както на Япония, така и на Мисисипи. Tupelo ще засади 200 черешови дървета в общността преди фестивала през март 2016 г., първият по рода си в Мисисипи.

През април центърът на Тупело е покрит с облак ярко оцветен прах, който може да означава само едно нещо; това е уикендът на Color Vibe 5K. Само за две години на съществуване състезанието доведе близо 10 000 участници в Тупело. Независимо дали бягат, вървят или се търкалят по трасето, участниците пристигат по едноцветен начин и си тръгват ярко оцветени от глава до пети. Бизнеси и ресторанти в центъра посрещат Color Viber със специални предложения през целия ден.

Фаворити от фестивала

Tupelo има много фестивали, които са вечни любими. На юг храната е по-малко храна, отколкото част от това, което прави южняка южняк. Tupelo празнува това чрез такива годишни събития като Don’t Be Cruel BBQ Duel всеки март, състезанието за държавно първенство по готвене на барбекю в Мисисипи. Също така през март фестивалът за занаятчийска бира Tupelo предлага шанс да опитате повече от 100 занаятчийски бири от повече от 30 пивоварни. Фестивалът Dudie Burger всеки май празнува идеята на Труман „Dudie“Christian за „тестения бургер“, смес от месо, брашно и вода, създадена, за да направи месото трайно по-дълго през дните на Голямата депресия.

Изкуствата са живи и процъфтяват в Тупело, както се вижда от фестивалите, предназначени да ги покажат. Фестивалът Gumtree се провежда през уикенда на Деня на майката и е журиран фестивал на изкуствата, включващ повече от 100 изложени артисти, конкурс за автори на песни и изпълнения на визуални изкуства. Филмовият фестивал в Тупело през април почита изкуството на филма и включва филмови конкурси и образователни сесии за режисьори.

Музиката е същността на културата на Tupelo и това е показано и в неговия фестивален репертоар. Лятната концертна серия Down on Main включва безплатни концерти на открито в центъра на Феърпарк на Тупело през юли, август и септември. Сезонът на летните фестивали в града завършва с фестивала на Елвис в Тупело през юни, музикален празник в чест на Елвис Пресли и въздействието на музиката му върху света.

Популярна тема