Oak Ridge, TN Преглед на бизнеса

Съдържание:

Oak Ridge, TN Преглед на бизнеса
Oak Ridge, TN Преглед на бизнеса
Anonim

Шест големи компании оглавяват списъка с големи работодатели.

Y-12 Работник по националната сигурност ремонтира част от оборудването
Y-12 Работник по националната сигурност ремонтира част от оборудването

Няколко водещи компании водят пътя в подпомагането на икономиката на Оук Ридж да остане толкова силна, колкото е днес. Ето малко информация за шест основни работодатели:

Национална лаборатория Оук Ридж

Специализирана в областта на науката и технологичния напредък, Националната лаборатория Оук Ридж отваря врати през 1943 г. като част от проекта Манхатън и сега се управлява от UT-Battelle за Министерството на енергетиката на САЩ. Научните програми в ORNL се фокусират върху енергетиката, високопроизводителните изчисления, националната сигурност, неутронната наука и системната биология. Персоналът от 4500 души включва инженери и научни експерти в повече от 100 дисциплини. В ORNL се намира и третият най-мощен суперкомпютър в света – Titan.

Y-12 Комплекс за национална сигурност

Близо до Националната лаборатория Оук Ридж се намира комплексът за национална сигурност Y-12, построен по време на Втората световна война като част от проекта Манхатън за обогатяване на уран за първите атомни бомби. Днес Y-12 е производствено съоръжение, което изгражда и поддържа части за всяко ядрено оръжие във военния арсенал на САЩ. Има 4700 служители в Y-12 и около 1500 служители на договор.

Методистки медицински център на Оук Ридж

Класирана сред 100-те най-добри болници в Америка е Методисткият медицински център в Оук Ридж, чийто Център за смяна на стави и Център за гърди в Оук Ридж са спечелили множество награди. Болницата има високо ценени програми в бариатрия, кардиология, лечение на рак, роботизирана хирургия и лечение на рани. Methodist Medical предлага изключително успешен курс за отказване от тютюнопушене с осем посещения.

UCOR

Почистването и управлението на радиоактивните отпадъци в резервата Oak Ridge на Министерството на енергетиката е специалността на URS | CH2M Oak Ridge LLC, или UCOR. Тази компания, собственост на жена, се концентрира основно върху почистването на технологичния парк East Tennessee, който е бивш обект K-25 в Оук Ридж, използван за разработване на атомни бомби за Втората световна война. UCOR е главният изпълнител на цялостната програма за EM (Управление на околната среда) на Oak Ridge.

SAIC

Science Applications International Corp., или SAIC, е компания, която предоставя разнообразие от високотехнологични услуги на няколко правителствени агенции, включително големи данни, облак, ИТ управление, създаване на мрежи и разработка на софтуер. SAIC осигури 2,5 милиарда долара първостепенни правителствени договори през 2016 г. Длъжностни лица казват, че SAIC днес поставя по-голям фокус върху услугите за киберсигурност.

Асоциирани университети в Оук Ридж

С офис във Вашингтон, окръг Колумбия и членове на персонала в цялата страна, Oak Ridge Associated Universities е колекция от американски университетски мозъчни тънкъри, които работят за напредъка на научните изследвания и образованието. Под егидата на ORAU е Институтът за наука и образование Оук Ридж, който сключва договор с Министерството на енергетиката за провеждане на изследвания и обучение в области като национална сигурност, безопасност на околната среда, здравна физика, епидемиология и лечение на излагане на радиация.

Популярна тема