Окръг Монтгомъри, Мериленд приветства комбинация от иновативни компании

Съдържание:

Окръг Монтгомъри, Мериленд приветства комбинация от иновативни компании
Окръг Монтгомъри, Мериленд приветства комбинация от иновативни компании
Anonim

Открийте какво прави окръг Монтгомъри, Мериленд, гореща точка за големи корпорации като Marriott, Discovery Communications и Hughes Network, както и стартиращи фирми, разработващи технологии за киберсигурност, биотехнологии и др.

Роквил, MD
Роквил, MD

С местоположението си в сърцето на федералния окръг на нацията и близо до Вашингтон, окръг Монтгомъри предлага множество икономически активи, които го отличават като гореща бизнес точка, но най-голямото му предимство са хората. Населението на окръга от повече от 1 милион включва някои от най-високообразованите таланти в нацията, от най-добрите учени и изследователи до иноватори, разработващи новаторски технологии на бъдещето. Повече от 57 процента от възрастните над 25-годишна възраст имат бакалавърска степен или по-висока – процент, който далеч надхвърля средния за страната – и много от тях притежават степени в областите STEM. Регионът също има висока концентрация на докторанти. и постдокторанти изследователи. „Хората, които идват тук, за да проучват или работят по проект, се влюбват в района“, казва Сали Стърнбах, директор на отдела за икономическо развитие на окръг Монтгомъри. „Това е прекрасна общност за живеене – и те остават, защото са умни хора.“Много от тези високо образовани висшисти работят за една от 18-те федерални агенции, разположени в окръг Монтгомъри, които включват Администрацията по храните и лекарствата, Националните здравни институти и Министерството на енергетиката. Тези институции не само осигуряват работни места и таланти в региона, но също така допринасят за иновационната икономика, която стимулира растежа на окръг Монтгомъри.„Това ни дава свят от възможности, които малко места имат, както за продажба на тези агенции, за да посрещнат техните нужди, така и за трансфер на технологии от тях и отделяне на компании въз основа на работата, която вършат“, казва Холи Сиърс Съливан, директор на Центъра за бизнес развитие на окръг Монтгомъри. Привличане на различни бизнеси Окръг Монтгомъри има разнообразна бизнес динамика, с повече от 35 000 малки предприятия, работещи заедно с повече от 160 чуждестранни корпорации, както и Fortune 500 компании, включително Lockheed Martin, Discovery Communications и Marriott International, които са със седалище в региона. Докато нуждите на тези предприятия се различават, факторите, които ги привличат в района, са едни и същи. „Лесно е да растеш тук“, казва Стърнбах. За големите корпорации окръгът осигурява лесен достъп до клиенти и основни транспортни мрежи, включително три международни летища в рамките на 30 минути с кола. За по-малки фирми или такива, които тепърва стартират, той предлага първокласна работна сила, привлечена от три местни университета, както и от околните D. C. област.

В окръг Монтгомъри има съкровище от изкуства и култура

„Разполагаме с набор от таланти, за да подкрепим компаниите днес, както и след 10 до 15 години по пътя“, казва Стърнбах. Окръгът също така разполага с 65 милиона квадратни фута офис пространство и множество услуги за подпомагане на бизнеса, включително мрежа от индустриални асоциации, 15 търговски камари, наставнически програми и четири инкубатора, притежавани от окръга. Неговите стимули включват програма за облекчаване на данъци за ново строителство, отстъпки за лизинг за компании, които се местят в региона, и данъчни кредити за компании, които наемат 25 или повече постоянни служители на пълен работен ден и заемат 5 000 квадратни фута ново и незаето преди това пространство. „Ние правим всичко възможно, за да кажем: „Вратите ни са отворени и ще работим с вас, за да ви улесним да стигнете до тук и да останете тук“, казва Стърнбах. Тази гостоприемна среда обхваща не само водещите индустрии в региона като науки за живота, информационни технологии, комуникации и сателити, но и нововъзникващи индустрии като киберсигурност, зелена енергия и биотехнологии. Окръг Монтгомъри наскоро дебютира серия от данъчни кредити за инвеститори в тези индустрии, заедно с грантове за подпомагане на фирми в областта на науките за живота, разработващи лекарства, ваксини и други иновации. Насочен напред Окръгът наскоро си партнира с щата Мериленд и Националния институт по стандарти и технологии, за да създаде Национален център за високи постижения в киберсигурността, който работи с компании, разработващи кибер технологии, от тези, предназначени да защитават електрическата мрежа през отбранителните и транспортните системи до тези, които осигуряват транзакциите за електронна търговия.

Защо окръг Монтгомъри е избраният адрес на корпоративната централа

След това лидерите на икономическото развитие се обединяват с BioHe alth Innovation Inc., (BHI), за да пуснат ускорител на здравни технологии, Relevant He alth. Петмесечната програма ще помогне на стартиращи компании, разработващи мобилни и информационни технологии за тази област, да комерсиализират своите продукти. Наред с богатите си ресурси за бизнеса, окръг Монтгомъри предлага ненадминато качество на живот, което привлича ръководители, предприемачи и професионалисти от всички възрасти със своята национално класирана система K-12, разнообразни жилищни възможности, изобилие от изкуства и култура и богата почивка.„Имаме характер на място, което се харесва на много различни демографски групи и хора от множество поколения“, казва Съливан.

Популярна тема