Културата на предприемачите и стартиращите фирми расте в Ашвил, Северна Каролина

Съдържание:

Културата на предприемачите и стартиращите фирми расте в Ашвил, Северна Каролина
Културата на предприемачите и стартиращите фирми расте в Ашвил, Северна Каролина
Anonim

Asheville привлича и дава възможност на предприемаческата класа

Бизнесът процъфтява в Ашвил
Бизнесът процъфтява в Ашвил

Ако познавате Ашвил само от пощенски картички, може да си помислите, че красивите планини и туристическите дестинации са краят на историята. Но въпреки че населението на Ашвил е по-малко от 100 000 души, това е място, което е пълно със стартъпи, инкубатори, пространства за съвместна работа, подкрепа от бизнес общността и търговски ресурси, които можете да намерите в много по-големи градове. Именно тази комбинация от живот в малък град и възможности за голям град го прави идеално място за предприемачи, които искат да разработват качествени продукти и услуги, без да жертват качеството на живот.

Назрява успех

Адам Чарнак е основател и собственик на Hi-Wire Brewing Co. Въпреки че компанията му се издигна на вълната, създадена от манията по крафт пивоварните в Северна Каролина, той знае, че има нещо специално в базирания в Ашвил бизнес.

„Ако някой работи на местно ниво и го прави добре, съседите и туристите ще го подскачат, казва Чарнак. „Това е част от културата на хората, които живеят тук: те обичат и уважават местното; обичат и уважават занаята; обичат и уважават изкуството. Тук е сцената в родния град и подкрепата от общността е невероятна.“

Charnack обича клиентите си, но също така е ентусиазиран от инвестиционните възможности, които Hi-Wire осигурява.

„Получихме два различни заема от две различни търговски банки. Тяхното желание да разговарят с нас и желанието им да работят с нас е безпрецедентно, казва Чарнак. „Тези банки говорят бира и разбират бизнеса.“

Подчертаване на висок растеж

Нарастващата репутация на Ашвил като предприемачески център не е случайна.

Коалицията за икономическо развитие на града (отдел на Търговската камара на района на Ашвил) работи усилено, за да привлече стартиращи фирми и предприемачи, и последва програми и ресурси, предназначени да гарантират техния успех. Една от най-амбициозните инициативи на EDC, Venture Asheville, катализира бързоразвиващата се предприемаческа екосистема на града, като свързва предприемачите с финансирането, менторите и таланта, от които се нуждаят, за да растат.

„Имаме основа, върху която да работим, върху която да надграждаме. Имаме начини да вървим, но не започваме от нулата, казва Джош Дорфман, директор по предприемачеството на Venture Asheville. „Знаем, че в Ашвил има страхотни малки предприемачи, предприемачи с фантастичен начин на живот, управляващи всички пивоварни, ресторанти и галерии. Venture Asheville ще се съсредоточи върху превръщането на Asheville в процъфтяващ център за предприемачи от най-високо ниво, които изграждат компании от световна класа.”

Поддържане локално

Производството и технологиите заемат голямо място във визията на града за бъдещето му и докато в Ашвил липсва изследователски университет, който обикновено би могъл да закотви биотехнологичен сектор, неговият технически обществен колеж Ашвил-Бънкомб се превърна в център на ресурси за разработването на естествена храна, продукти за грижа за кожата и здраве. Лабораторията BioNetwork Natural Products на кампуса предлага услуги за тестване и гарантира добри производствени практики и спазване на нормативните изисквания за предприемачи, разработващи продукти, които се възползват от богатото биоразнообразие на района.

В съседство Blue Ridge Food Ventures and Natural Products Manufacturing Line е кухненски инкубатор за споделено ползване с площ от 11 000 квадратни фута и съоръжение за производство на натурални продукти. Тези съоръжения демонстрират онзи вид съчетание на находчивостта и местния вкус, което прави предприемаческата общност на Ашвил единствена по рода си.

Обратно в Hi-Wire, Адам Чарнак най-добре обобщава този дух:

„Хората са много загрижени за общността в Ашвил. И тъй като е извън утъпкания път, можем да гарантираме, че нашият растеж ще продължи да бъде истинско отражение на това място.“

Ще пием за това.

Тук е сцена в родния град и подкрепата от общността е невероятна.

Популярна тема