ISU, Pocatello-Chubbuck Насладете се на топли отношения

Съдържание:

ISU, Pocatello-Chubbuck Насладете се на топли отношения
ISU, Pocatello-Chubbuck Насладете се на топли отношения
Anonim

Щатският университет на Айдахо оказва значително влияние върху местния живот

Изглед към Holt Arena в кампуса на държавния университет в Айдахо с планина на фона
Изглед към Holt Arena в кампуса на държавния университет в Айдахо с планина на фона

Pocatello-Chubbuck и Щатският университет на Айдахо подобриха отношенията между градските рокли. Толкова много, че дори празнуват приятелството си два пъти годишно.

„ISU е толкова вплетен в общността, че понякога е трудно да се разделят двете“, казва Анди Тейлър, временен директор за връзки с обществеността на университета. Градът също се чувства добре от връзката, каза кметът на Покатело Брайън Блад в редакционна статия за „въздействието на тази прекрасна институция не само върху Покатело, но и върху целия скъпоценен щат“в Idaho State Journal.

С 14 000 студенти в цялата страна, повечето от които в Pocatello-Chubbuck, не е изненадващо, че ISU и родният му град се радват на целогодишно приятелство, което се празнува в две популярни годишни събития. Welcome Back Orange and Black води учениците в Стария град Покатело всяка есен. И всяка пролет Celebrate Idaho State събира стотици студенти и членове на общността за един ден на забавление. И двете събития са организирани от CommUniversity, група от жители на града и студенти, които работят за насърчаване на отношенията между града и облеклото.

Културен център

За цялата общност ISU е център на културен и икономически живот. Класиран на четвърто място сред „25-те най-удивителни университетски центрове за сценични изкуства“от bestvalueschools.com, центърът за сценични изкуства Stephens предлага целогодишен календар от изключителни театрални, танцови и музикални изпълнения от професионалисти и студенти от Училището за сценични изкуства на ISU. Държавният граждански симфоничен оркестър на Айдахо си партнира с музикалния отдел на университета. Два музея на изкуството в кампуса са отворени за обществеността, както и Природонаучният музей в Айдахо.

Holt Arena, дом на университетските спортни отбори Bengals, също е домакин на местни подготвителни атлетики, домашни представления, родео и срещи по борба, което я прави популярно многофункционално място.

Финансово въздействие

Докато културните възможности на университета са голям плюс за общността, неговите икономически възможности и принос са еднакво важни.

Проучване на ISU Business School, цитирано от Blad, установи, че студентите са похарчили повече от 140 милиона долара за разходи за живот в Айдахо и че ISU, като най-големият работодател на Pocatello, е платил около 70 милиона долара заплати на своите 1661 персонал на пълен работен ден и 323 служители на непълно работно време през 2015 г. От тези 210 милиона долара, каза той, „не е трудно да си представим, че голяма част“отива директно в Покатело и околните общности.

През фискалната 2015 г. ISU спечели над 25 милиона долара средства за научни изследвания от външни източници. А неговите инициативи за трансфер на технологии носят все повече богатство и работни места в района в сътрудничество с частния бизнес и Глобалната предприемаческа мисия на Айдахо (IGEM) към Съвета за изследване на висшето образование на Айдахо (HERC).

„Грантовете, предоставени на изследователите чрез HERC IGEM, изискват конкретно те да имат връзка между университета, изследователя или главния изследовател и индустриален партньор,“казва д-р Нийлс Ван дер Шиф, заместник на ISU президент на изследванията. „За да напишете безвъзмездната помощ, имате нужда от индустриален партньор, който ще вложи пари за целта, в крайна сметка комерсиализацията на проекта. Беше много успешен.”

Сред комерсиално ориентираните безвъзмездни проекти, които ISU предприема, са разработването на процес за безопасно облъчване на продукцията, за да се осигури по-дълъг и по-безопасен срок на годност, използването на безпилотни летателни апарати за изучаване на селското стопанство и безвъзмездна помощ от 700 хиляди долара за закупуване на специализирано оборудване за разработване и производство на кристални материали за академични, индустриални и правителствени цели.

Популярна тема