Кухнята на Ейми се наслаждава на свежа възможност в Покатело

Съдържание:

Кухнята на Ейми се наслаждава на свежа възможност в Покатело
Кухнята на Ейми се наслаждава на свежа възможност в Покатело
Anonim

Кухнята на Ейми преназначава производствената база

Образ
Образ

Привличането на кухнята на Ейми към Покатело беше класически случай на правилното място, точното време.

През 2014 г. H. J. Heinz Co. обяви, че затваря своя завод за замразени храни Pocatello, премахвайки всички 400 работни места. Но почти веднага след това базираната в Калифорния Amy's Kitchen закупи освободената сграда, тъй като компанията имаше остра нужда от друго производствено предприятие, за да произвежда популярната си линия натурални и вегетариански продукти.

В резултат на това Amy's нае 200 служители на пълен работен ден със заплати от над $33 000 годишно и започна дейността си в Pocatello през декември 2014 г. Компанията планира да има работна сила от 1000 души до 2030 г., с икономическо въздействие върху щата Айдахо в този момент от $340 милиона годишни заплати и държавни данъчни приходи от $35,7 милиона.

Amy’s също е в процес на надграждане на стойност 70 милиона долара на завода от 500 000 квадратни фута.

„Нашата компания отбеляза двуцифрен растеж през изминалата година и преминаването към Pocatello е идеалното допълнение към нашите дългосрочни усилия за растеж,“казва Анди Берлинър, главен изпълнителен директор и съосновател на Кухнята на Ейми.

Компанията, основана през 1988 г. за създаване на замразени ястия за вегетарианци, днес продава 88 замразени ястия, които включват пици, джобни сандвичи, пайове, предястия, закуски и цели ястия. Храните се доставят от магазини за изцяло натурални храни, супермаркети и някои клубни магазини в Съединените щати, Канада и в чужбина.

„Amy's се гордее, че е като домашна кухня, само че е по-голяма“, казва Берлинър. „Други компании произвеждат храни. Ние го готвим.”

Транспорт и други активи

Длъжностни лица на Amy казват, че основната причина компанията да избере Pocatello е наличието на освободеното съоръжение на Heinz и възможността да закупи голяма част от съществуващото оборудване на Heinz. Но има и други причини, поради които Ейми избра Покатело.

„Много производство се извършва в този регион и голяма причина за цялостния ни икономически успех се дължи на отличните транспортни възли“, казва Мат Хънтър, главен изпълнителен директор и президент на Pocatello-Chubbuck Chamber of Търговия. „Имаме добри железопътни линии, добри междущатски магистрали и качествено регионално летище Покатело. Pocatello е чудесно място за разпространение на продукти, плюс компаниите имат достъп до най-добрите изследвания и разработки в държавния университет на Айдахо.“

Хънтър посочва, че регионът е постигнал много успехи напоследък. Откри се нов медицински център Portneuf, нов външен амфитеатър Portneuf Wellness Complex дебютира през 2015 г., а големи работодатели, като Allstate Insurance и Idaho Central Credit Union, се разшириха.

„Освен добри транспортни възможности, компаниите, които се интересуват от Pocatello, ще намерят по-ниски разходи за живот, ниски тарифи за комунални услуги, образована работна сила и много търговски и индустриални площи“, казва Хънтър. „Ние сме подготвени и готови да растем в няколко сектора и компаниите наистина трябва да вземат предвид Pocatello-Chubbuck, когато локализират своя бизнес.“

Популярна тема