Топ дейности, подходящи за семейства в Южен Айдахо

Съдържание:

Топ дейности, подходящи за семейства в Южен Айдахо
Топ дейности, подходящи за семейства в Южен Айдахо
Anonim

Южен Айдахо посреща семейства с множество дейности, на които всички възрасти могат да се насладят

Момче и дядо му ловят риба на брега на езерото Остър в Хагерман, Айдахо
Момче и дядо му ловят риба на брега на езерото Остър в Хагерман, Айдахо

Каране на колело

Травис Ротуайлър, градски управител на Туин Фолс, съпругата му Ейми, съветник в гимназията Magic Valley, и двамата им сина, на 6 и 8 години, прекарват голяма част от свободното си време в колоездене по живописния регион пътеки. Травис и Ейми са състезатели по триатлон, а синовете им, Дейвид и Джаксън, наскоро започнаха да карат колело.

“Ние караме навсякъде. Ще караме по Canyon Rim Trail и Rock Creek Trail – и двете се поддържат от града. Ние също така излизаме на някои от нашите чудесни окръжни пътища, които са сравнително слабо използвани от превозни средства, така че е безплатно просто да отворите и да карате, казва Травис Ротвайлър.

Есмералда Чавес, градостроител на град Джером, казва, че колоезденето е любимо занимание и за нейното семейство. Семейството особено обича да кара колело по пътеката от две мили, която градът отвори за обществено ходене, джогинг, ролери и колоездене.

Туризъм

С разнообразен пейзаж, включващ стърчащи скални образувания, каньони и тревни площи, Южен Айдахо си заслужава да бъде изследван пеша, а многобройните пътеки, подходящи за деца, улесняват цялото семейство да излезе и да се забавлява природните забележителности на региона.

„Ние се разхождаме из Магическата долина и проучихме някои страхотни пътеки, казва Ейми Кристофърсън, директор на Mini-Cassia Center на Колежа на Южен Айдахо.

„Нашето семейство, което включва пет деца на възраст 10-20 години, обича Vineyard Lake и Pillar Falls в каньона Snake River и Ross Falls и Third Fork пътеката в Rock Creek Canyon. Достъпът до разнообразни места и дейности, които са безплатни или евтини, дава шанс на нашите деца да изследват без постоянно наблюдение или чекова книжка на мама.”

Колеж на Южен Айдахо

Семействата от Южен Айдахо имат късмета да имат академичен, културен и развлекателен скъпоценен камък в колежа на Южен Айдахо. Основният кампус на CSI в Туин Фолс предлага целогодишен календар от семейни образователни дейности, художествени представления и спортни събития. Центърът за изкуства и наука Herrett на CSI и планетариумът Faulkner са любими места за много семейства от Южен Айдахо.

„Децата ми наистина обожават Herrett Center. Ако можеха да отидат там веднъж седмично, те определено биха го направили, казва Травис Ротуайлър. „Музеят разполага с прекрасна постоянна изложба на динозаври и животни от ледниковата епоха, както и цяла колекция от артефакти, [отразяващи] местния живот тук, в Магическата долина. Има и планетариум, а колежът е домакин на партита за гледане на звезди в обсерваторията. Това, което е перфектно, е свободният му достъп.“

Водни забавления

Реките Snake и Malad заедно с многобройните езера и потоци в региона предлагат безброй възможности за семействата да се забавляват във и извън водата. Ротвайлър, роден в Монтана и запален риболовец, казва, че регионът предлага множество подходящи за деца люпилни за риба и зарибени езера.

„Имаме Силвър Крийк, който е световно известен риболов, точно в задния ни двор, казва Ротвайлер. „Има места за риболов за по-опитните – независимо дали по река Малад или Smiley Creek – които са бързи и сравнително достъпни. Тогава имате и тези прекрасни малки риболовни съоръжения за деца. Забавно е да хвърлите въдица и да ги гледате как ловят рибата си за деня. Като семейна разходка е абсолютно перфектно.“

Кристофърсън казва, че въпреки че в момента карането на лонгборд заема следобедите на децата й, „ако могат да се качат на лодка, тогава те карат тюб и уейкборд. Обичаме да ходим до река Снейк в Хейбърн и Бърли, както и да плуваме и да караме лодка по езерото Диеркс.”

Младежки спорт и градски паркове

Както много семейства в Южен Айдахо, Бумър Уокър, съпругата му Мария и техните момчета Тай, 12, и Трейсън, 6, прекарват голяма част от времето си в младежки и спонсорирани от общността спортове.

„Имаме две момчета, така че бейзболът до голяма степен управлява живота ни, което е хубаво нещо, казва Уокър, който е главен треньор по бейзбол в колежа на Южен Айдахо. „Наистина ни харесва и ни превежда из цял Южен Айдахо.“

Чавес казва, че районът за отдих Jerome предлага многобройни дейности, които да поддържат семействата активни през цялата година.

„Особено ни харесва плувният басейн през лятото, казва тя. „Дъщеря ми с нетърпение очаква уроците по плуване всяка година. Те също така предлагат ежемесечни детски вечери, където децата участват в активна игра, както и в програми за възрастни.“

Фактът, че моят 6-годишен син и 76-годишната ми майка могат да се наслаждават на едни и същи дейности заедно… прави Туин Фолс и целия Южен Айдахо невероятно специално място.

Популярна тема