Разгледайте сцената на изкуствата в Gillette, WY

Съдържание:

Разгледайте сцената на изкуствата в Gillette, WY
Разгледайте сцената на изкуствата в Gillette, WY
Anonim

Атракциите включват арт център, планетариум и др.

Изкуства в Gillette, WY
Изкуства в Gillette, WY

Изкуствата и културните атракции в Gillette и Campbell County са достъпни за обществеността и варират от възможности за забавление до специални атракции.

CA Community Art Center

С лозунга „изграждане на по-добра общност чрез обогатяване на животите чрез изкуство“, AVA (Застъпничество за визуални изкуства) Community Art Center в Gillette е домакин на множество изложби всяка година на живопис, скулптура, керамика, фотография и други медии. Всяко лято AVA е дом на общностно художествено изложение, където местни художници показват своите творби. AVA също планира различни часове по изкуство през цялата година, насочени към възрастни и деца.

CCSD Planetarium

Помещаващ се в собствената си сграда в гимназията Sage Valley, планетариумът на училищния район Campbell County е основно място за забавление от 1981 г. Съоръжението разполага с купол на тавана с диаметър 30 фута за сесии в класната стая и публиката е поканена да гледа често безплатни нощни лазерни шоута, придружени от рок музика. Планетариумът се поддържа със средства от училищен район номер 1 на окръг Кембъл и дарения от поддръжници на общността.

Фестивали

Фестивалът Donkey Creek на поляната в Gillette College забавлява жителите всяко лято от скромното си начало през 2006 г. Днес фестивалът в края на юни включва три дни безплатни музикални изпълнения на артисти от много жанрове. Присъстващите могат също така да разгледат изложение за автомобили и мотоциклети, да разглеждат щандове за изкуства и занаяти, да опитат храни от различни доставчици и да участват в събития като 5K бягане/ходене и турнир по диск голф.

Gillette Main Street Brewfest носи крафт бира, музика на живо и продавачи на храна в центъра на града. Събитието навлиза в своята трета година през юли 2016 г.

Нощен живот в Gillette

Gillette Main Street Ice Fest, който се провежда в края на февруари, прегръща студа с няколко забавни дейности и събития, включително Chowder Challenge, състезание по издълбаване на лед, безплатен горещ шоколад и изява на Отвратителния снежен човек. Фестивалът се спонсорира от Съвета по изкуствата на кмета, Gillette Brewing Co. и Pizza Carrello.

Gillette’s Powder River Symphony изнася концерти през цялата година за музикални ентусиасти и също така е домакин на годишния новогодишен бал.

Популярна тема