Центърът за сценични изкуства Broken Arrow революционизира изкуствата в града

Съдържание:

Центърът за сценични изкуства Broken Arrow революционизира изкуствата в града
Центърът за сценични изкуства Broken Arrow революционизира изкуствата в града
Anonim

Жизнената сцена на изкуството привлича национално внимание

Музиканти свирят на сцената в центъра за сценични изкуства Broken Arrow, окъпани в червена светлина
Музиканти свирят на сцената в центъра за сценични изкуства Broken Arrow, окъпани в червена светлина

Broken Arrow отдавна се радва на процъфтяваща художествена сцена с много талантливи граждани, общностна театрална къща и силна програма по изкуства в държавните училища на Broken Arrow. Но през последните няколко години артистичната сцена на общността получи национално признание благодарение на откриването през 2009 г. на звездния център за сценични изкуства Broken Arrow.

„Центърът за сценични изкуства революционизира изкуствата в Broken Arrow“, казва Марк Фри, изпълнителен директор на Broken Arrow Performing Arts Center.„Това изведе изкуството в Broken Arrow от местно ниво на национално ниво. Хората идват на представления в Broken Arrow сега от Арканзас, Канзас, Оклахома Сити – това е нещо невероятно.“

Съоръжението за 30 милиона долара е построено, за да бъде официалното място за програмите по изящни изкуства на Broken Arrow Public Schools, но еволюира в много повече. Той е домакин на повече от 200 събития всяка година, от училищни мюзикъли до представления на Бродуей и артисти, носители на награда Грами.

Топ работодатели в Broken Arrow

„Сега сме в нашия седми сезон и беше страхотно да го гледаме как расте. Много се гордеем с това“, казва Фри. „Аз съм най-лошият си критик, но трябва да кажа, че идвайки имахме петгодишен и 10-годишен план и вече сме много по-напред от това, което смятах, че ще бъдем.“

Роденият в Дженкс, Оклахома, Фри прекарва повече от 20 години като професионален актьор и певец в Ню Йорк, преди да се премести в Broken Arrow, за да ръководи Центъра за сценични изкуства.

„Бях готов да се върна у дома“, казва той. „И бях развълнуван да имам тази възможност.“

The Kristin Chenoweth Theatre

Една от най-известните възпитанички на гимназията Broken Arrow, актрисата и певица Кристин Ченоут, също е допринесла за успеха на съоръжението. Завършила гимназия Broken Arrow от 1986 г., Chenoweth е постигнала международна слава с работата си в телевизията, филмите, Бродуей и музиката. Тя спечели награда "Тони" за ролята си на Сали Браун в мюзикъла на Бродуей "You're A Good Man, Charlie Brown" и тя създаде ролята на Глинда в популярния мюзикъл "Wicked", играейки срещу Идина Мензел.

Открийте най-добрите квартали в Broken Arrow

Центърът за сценични изкуства Broken Arrow почете постиженията на Chenoweth през 2012 г. с името The Kristin Chenoweth Theatre, за което тя се върна в Broken Arrow за специален концерт. Оттогава тя създаде партньорство с центъра, като предлага ежегоден майсторски клас за обучение на амбициозни млади артисти да изпълняват пред публика на живо и Broadway Boot Camp за студенти през юни. Първият майсторски клас привлече повече от 1100 души. И повече от 300 студенти се явиха на прослушване за първия Broadway Boot Camp, от които бяха избрани 40.

Chenoweth винаги е била изпълнена с гордост от Broken Arrow и казва, че иска да даде на децата в родния си град възможности, които не е имала на тяхната възраст. През ноември 2014 г. тя издаде първия си компактдиск на живо, Coming Home, който избра да запише пред ентусиазирана публика в Broken Arrow Performing Arts Center. PBS излъчи концерта по телевизията по-късно същия месец.

„Много съм развълнуван да си партнирам с Центъра за сценични изкуства Broken Arrow и да помогна за повишаване на осведомеността за града, който наричам дом“, казва Chenoweth. „Да връщам на общността е привилегия и се чувствам много щастлив, че мога да подкрепя образователни и артистични възможности в Broken Arrow. Това също означава, че мога да се прибера у дома, мили доме, много повече.“

Сезонът 2015-2016 в Центъра за сценични изкуства Broken Arrow е пълен с хора, които харесват тълпата, включително Джоузеф от Бродуей и невероятното Technicolor Dreamcoat, Лайза Минели, Ragtime: The Musical, The Ten Tenors' Home за the Holidays, Million Dollar Quartet и Бернадет Питърс. За повече информация посетете www.thepacba.com.

Популярна тема