Регион Гейнсвил подхранва разрастващ се сектор на бионауките

Регион Гейнсвил подхранва разрастващ се сектор на бионауките
Регион Гейнсвил подхранва разрастващ се сектор на бионауките
Anonim

Научете как Гейнсвил, Флорида оставя своя отпечатък като център за наука за живота и агронаука с нарастващ брой стартиращи биотехнологични фирми и развиващи се бизнеси.

Гейнсвил, Флорида
Гейнсвил, Флорида

Следващият голям пробив се работи в района на Гейнсвил, където процъфтяващите индустрии за наука за живота и селскостопански науки се съчетават с превъзходни изследователски възможности, за да създадат нови инвестиции и възможности С достъп до Университета на Флорида, световен бизнес инкубатор от класа и силна култура на развиващи се предприемачи, компаниите в областта на науката за живота и селското стопанство растат и процъфтяват. CTD Holdings, Inc., семейство от компании, базирани в Алачуа, доставя циклодекстрини – захарни молекули, които пренасят масла, които след това са водоразтворими – за хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичната индустрия, промишлените химикали и химическите доставки.

„Мисля, че тази общност е много различна от всяко друго място по отношение на подкрепата за нововъзникващ сектор на науките за живота“, казва Джефри Тейт, президент и главен изпълнителен директор на CTD. „Тук има достатъчно места, където една компания може да намери място за работа и, за разлика от някои други области, тук има хора, които се мажоретизират, за да бъдат успешни. Подкрепата сред бизнеса и общността на науките за живота е истинска.“

Тейт казва, че присъствието на Университета на Флорида и жизнената бизнес общност е създало огромен набор от таланти в региона. Тейт казва, че подкрепата за предприятието в областта на науките за живота също е феномен в цялата страна. Той е член на борда на BioFlorida, щатска търговска асоциация за индустрията на науките за живота, представляваща повече от 3000 компании и изследователски организации. Скот Файн, председател на CTD, казва, че се е преместил в района на Гейнсвил извън щата заради колегиалната бизнес среда.

Биотехнологичният инкубатор Сид Мартин на Университета на Флорида в Алачуа е огромен ресурс за компании като CTD. Инкубаторът Сид Мартин е един от първите биобизнес инкубатори в страната. Бионаучният комплекс с площ от 40 000 квадратни фута е създаден с цел комерсиализиране на технологиите на Университета на Флорида около науките за живота. Стартиращите и развиващите се компании могат да използват ресурсите и съоръженията на комплекса Сид Мартин, за да провеждат своите изследвания и да се възползват от експертен опит в множество области, докато развиват идеите си в търговски жизнеспособни предприятия.

„Има много процъфтяващ бионаучен клъстер тук в региона в резултат на задълбочените изследвания в Университета на Флорида,” казва Пати Брийдлав, директор на инкубатора.

Съоръжението се намира в сърцето на 204 акра Progress Park, център за биотехнологични компании.

„Наличните съоръжения за изследвания в биотехнологиите и науките за живота тук са трудни за намиране другаде“, казва Брийдлав. „Има вълнуваща стартъп култура в Гейнсвил, която предизвика голямо вълнение в региона.“

Секторът на земеделието в региона е особено успешен. Raghaven Charudattan, професор от Университета на Флорида, е проучил начини за разработване на линия от биологично базирани, щадящи околната среда продукти за контрол на вредителите. През 2003 г. той основава BioProdex, Inc., биотехнологична компания, която може да произвежда комерсиално тези продукти. Първият търговски продукт на BioProdex е биохербицид на базата на растителни вируси за контрол на инвазивен плевел в пасищата и природните зони в Съединените щати. Технологията е разработена от Charudattan и неговия изследователски екип в Университета на Флорида-Институт по хранителни и селскостопански науки.

„Този регион е огромен ресурс за компании като нашата“, казва Чарудатан. „Това е страхотно място за работа и живот и има лесен достъп до технологични ресурси.“

Технологичните ресурси на Гейнсвил също привлякоха нови компании в региона. Coquí RadioPharmaceuticals Corp., компания за медицински изотопи, базирана в Корал Гейбълс, обяви, че ще изгради съоръжение в окръг Алачуа за производство на молибден-99. Coquí Pharma ще бъде първият комерсиален производител в САЩ на медицинския изотоп. Медицинските изотопи се използват в различни медицински тестове, включително скрининг на рак.

„Наистина сме развълнувани от възможността да работим с Университета на Флорида и общността на Гейнсвил в изграждането на това изключително важно съоръжение,“казва Кармен И. Биглс, президент и главен изпълнителен директор на Coquí Pharma.

Coquí казва, че партньорството с Фондацията на Университета на Флорида при изграждането на съоръжението ще предостави възможности за сътрудничество с UF инженерни и медицински изследователи и ще даде още един тласък на биотехнологичната общност в региона. В съоръжението, което се очаква да бъде завършено през 2020 г., ще работят 220 души.

„Регионът Гейнсвил изпълни нашите технически изисквания за изграждане на това съоръжение, но неговата силна изследователска общност в областта на биотехнологиите и сътрудничеството на държавни и местни служители ни накараха да се почувстваме като у дома си“, казва Биглс.

Популярна тема