Гейнсвилски ускорители, инкубатори Горивни технологии Стартъпи

Съдържание:

Гейнсвилски ускорители, инкубатори Горивни технологии Стартъпи
Гейнсвилски ускорители, инкубатори Горивни технологии Стартъпи
Anonim

Открийте как ускорителите, инкубаторите и други ресурси на Гейнсвил създават богатство от нови технологични предприемачи.

Гейнсвил, Флорида
Гейнсвил, Флорида

През 2002 г. Дипика Сингх и нейният съпруг д-р Раджив К Сингх стартираха Sinmat в Центъра за технологично предприемачество в Гейнсвил (GTEC), за да комерсиализират технологията за подобряване на производството на микрочипове. Днес работната сила на компанията е нараснала до 23 и тя оперира от 20 000 квадратни фута пространство за производство на набор от изобретения, които правят високотехнологичните продукти по-добри, от сондажи за нефт до мощни електрически двигатели. Сингх признава GTEC, който сега се управлява от Santa Fe College, като помогна за стартирането на Sinmat.

„Можем да кажем, че компанията нямаше да е тук без помощта на центъра,” казва Сингх.

Gainesville: нарастваща технологична репутация

Репутацията на Гейнсвил като глобален център за иновативни компании се подхранва от богатството от таланти, привлечени в региона от Университета на Флорида и колежа Санта Фе, жизнено качество на място, което се свързва с предприемаческия дейност и мрежа от ресурси и съоръжения, които насърчават стартиращо предприятие. Регионът е домакин на близо 120 софтуерни и ИТ компании само, които наемат близо 1700 работници.

Университетът на Флорида е двигател на иновационната икономика в региона. UF помага за натрупването на базата от специалисти в областта на знанията в региона и се нарежда сред най-добрите държавни университети в комерсиализирането на нови технологии и пускането им на пазара.

Появата на региона като център на технологичните иновации се оформя от местни таланти, като например уеб-базирана услуга за стрийминг на музика Grooveshark, основана от двама студенти на UF през 2006 г. Стартъпът се превърна в предприятие с 35 милиона потребители и 120 служители.

Компаниите далеч извън региона също откриват привлекателната технологична екосистема на Гейнсвил. Mobiquity, базиран в Бостън дизайнер и разработчик на персонализирани мобилни решения, отвори офис в Гейнсвил през 2013 г., а MindTree, софтуерна компания от Индия, пусна корени в региона през 2012 г. Регионът предлага изобилие от ресурси за насърчаване на иновациите, включително мрежа от инкубатори, съоръжения за колокация и ускорители. Всъщност Гейнсвил има повече инкубатори на глава от населението, отколкото всеки друг град в САЩ, и те управляват гамата от малки стартиращи фирми сами по себе си до големи, свързани с университети програми.

Бивша сграда на Firestone Tire & Rubber, използвана за оборудване на Model T през 30-те години на миналия век, сега е благодатната среда за утрешните пробивни компании. Starter Space, плод на въображението на местните технологични професионалисти Куанг Тран и Паял Хурана, е хибридно място за съвместна работа/инкубатор, което е с пълен капацитет практически от деня, в който е открито. Тран нарича Starter Space инкубатор за „мама и татко“без ресурсите на някои от по-големите операции, но с фокус върху основите и принос към предприемаческата общност.

„Ние се фокусираме върху това да се уверим, че имат продукт за продажба“, казва Тран. Haul Box е една компания, която стартира в Starter Space.

Завършилите UF разработиха приложение и решение за съхранение за студенти, за да съхраняват ненужните си принадлежности от общежитията и апартаментите.

„Те набират средства, за да се разширят в колежански градове“, казва Тран.

Центърът за технологично предприемачество в Гейнсвил отвори врати през 2000 г. и беше платформата за стартиране на много компании. Например Innovative Scheduling, която стартира в GTEC и по-късно промени името си на Optym, разшири разработката си на софтуер за планиране и планиране за транспортната и логистичната индустрия. През 2014 г. Optym разшири дейността си в Гейнсвил, създавайки 100 нови работни места и стимулирайки капиталова инвестиция в региона от близо $5 милиона.

Стартиране на платформа

Едно от най-големите съоръжения за предприемачи в региона е Florida Innovation Hub, инкубатор от 48 000 квадратни фута на Innovation Square, който помага на стартиращи компании, базирани на технологии, възникващи от лабораториите на UF. Директорът Джейн Мюър казва, че центърът предлага местни партньори като адвокатски кантори, счетоводни фирми и партньори за рисков капитал, които предоставят pro bono услуги на други компании в сградата. Shadow He alth беше един от първите наематели при отварянето на центъра преди три години и нарасна до 60 служители, поддържащи интерактивна платформа за обучение за студенти по медицина.

„Това е красиво съоръжение и пълно с енергия и компании, които създават продукти, които променят света“, казва Муир.

Популярна тема