Центърът за вродено сърце UF He alth предлага най-висококачествени сърдечни грижи

Центърът за вродено сърце UF He alth предлага най-висококачествени сърдечни грижи
Центърът за вродено сърце UF He alth предлага най-висококачествени сърдечни грижи
Anonim

Научете повече за колекцията за вродени сърдечни заболявания на Van Mierop и как тя е помогнала за напредъка в услугите на UF He alth Congenital Heart Center.

Образ
Образ

Често новите медицински разработки имат корени в новаторски научни изследвания и разработки, обхващащи десетилетия или повече. Такъв е случаят с курираната колекция от сърца със структурни дефекти на Университета на Флорида. Сред най-големите в нацията, колекцията се използва за обучение на студенти и лекари в Центъра за вродени сърдечни заболявания на UF He alth. Класиран под номер 29 в национален мащаб от U. S. News & World за услугите си по педиатрична кардиология и сърдечна хирургия, Congenital Heart Center е магнит в цяла Флорида, Югоизточна и национално за млади сърдечни пациенти и техните семейства, както и възрастни, преживели вродено сърдечно заболяване които се нуждаят от грижи през целия живот.

Корените на колекцията heart достигат до края на 60-те години на миналия век, когато известният педиатричен кардиолог Lodewyk Van Mierop, M. D., е назначен в Гейнсвил, за да изучава вродени сърдечни заболявания и ембриологията на вродени сърдечни малформации. Ван Миероп си беше спечелил репутация с безпрецедентното си използване на проби от аутопсирани педиатрични човешки сърца като образователни инструменти – практика, която той продължи с педиатричния патолог Бил Донъли, доктор по медицина, в Университета на Флорида. Ван Миероп разработи метод за създаване на пластифицирани модели от около 50 сърца, така че учениците да могат да изследват сърцето отблизо.

„[Колекцията] е много образователна за студенти по медицина, резидентни лекари, медицински сестри, сътрудници и преподаватели“, казва Джей Фрикър, M. D., професор и бивш началник на педиатричната кардиология в Колежа по медицина на UF и бивш медицински директор на Центъра за вродени сърдечни заболявания на UF.

„Например факултетът по кардиология избира образци с различни дефекти, така че студентите и обитателите да могат действително да държат сърцето в ръката си и да изследват дефектите, камерите и клапите“, казва Фрикър. „Осигурява основно образователно разбиране на морфологията на вроденото сърдечно заболяване и може да доведе до по-информирана грижа за пациентите.“

Fricker казва, че сърцата също са се оказали ценни практически инструменти за хирурзите. Като пример той цитира процедурата на артериално превключване при транспониране на големите артерии. Първите операции на артериално превключване бяха извършени в Университета на Флорида и хирурзите се упражняваха върху аутопсираните сърца, преди да извършат същинската процедура. UF He alth беше и първият в щата, който извърши педиатрична сърдечна трансплантация.

Центърът за вродено сърце, който откри модерно детско кардиологично интензивно отделение с 24 легла, продължава да проправя пътеки от създаването си през януари 2006 г., с пристигането на национално признат лидер в областта на вродените сърдечни заболявания, д-р Марк Блейвайс, който е директор на центъра и ръководител на детската сърдечно-съдова хирургия на UF He alth. Центърът се нарежда сред 50-те най-добри центрове за детска кардиология и сърдечна хирургия в страната и е единственото съоръжение в Северна Флорида, което предлага пълна и цялостна вродена сърдечна грижа за неродени бебета, новородени, деца и юноши и възрастни.

„Уникалната част от Центъра за вродено сърце е, че всички наши лекари, медицински сестри и помощен персонал, които участват в грижите за пациента, са в центъра, включително нашите хирурзи, кардиолози и педиатри сърдечни анестезиолози“, казва Фрикър. „Срещаме се всяка седмица и обсъждаме нашите пациенти заедно, създавайки истински, мултидисциплинарен екипен подход към грижите.”

Популярна тема