Gainesville прераства в глобален център за иновации, таланти

Съдържание:

Gainesville прераства в глобален център за иновации, таланти
Gainesville прераства в глобален център за иновации, таланти
Anonim

Уникалният бизнес и качествени активи на Гейнсвил създават благоприятна среда за иновативни бизнеси с глобално влияние.

Гейнсвил, Флорида
Гейнсвил, Флорида

Рави Ахуджа стартира бизнеса си в Гейнсвил от желание да развие логистичната технология, която разработваше като професор по инженерство в Университета на Флорида (UF), една крачка напред. Близо 15 години по-късно неговата компания Optym се разрасна повече, отколкото някога е могъл да си представи, от шепа докторанти до глобална операция с над 80 служители и офиси в Армения, Австралия и Индия. Днес компанията работи с водещи железопътни, авиокомпании, минни, товарни и корабни фирми по целия свят, включително компании от Fortune 500 като CSX, Southwest Airlines и Wal-Mart, разработвайки софтуер за планиране, график и анализ на данни, за да им помогне да оптимизират своя транспорт и логистични операции и спестете милиони разходи.

Нарастващото търсене на услугите на Optym подхранва бързия растеж на стартъпа, който наскоро надрасна централата си в Центъра за технологично предприемачество в Гейнсвил. Когато дойде време да обмисли ход, в съзнанието на Ахуджа нямаше съмнение къде да се разшири.

„Gainesville предлага всичко, от което се нуждаем“, казва той. „Можем да намерим хората, от които се нуждаем, в достатъчно количество – и с подкрепата, която получаваме от общността, няма причина да ходим никъде другаде.“

Компанията обяви планове през 2015 г. да инвестира повече от 4 милиона долара за разширяване на централата си в Гейнсвил и създаване на 100 нови работни места със средни заплати от 80 000 долара през следващите пет години.

Инкубатор за иновации

Историята на Optym представлява уникалната марка за растеж на предприемаческата и основана на знанието индустрия, стимулираща инвестициите и създаването на работни места в района на Гейнсвил с два окръга и поставяйки региона от 265 000 души на картата като глобален център на иновация и висококвалифициран талант. Подхранван от изследователските ресурси от световна класа на своя най-добър работодател, Университета на Флорида, Гейнсвил изгражда експертни познания във водещи области като селско стопанство и науки за живота, информационни технологии, съвременно производство, логистика и здравеопазване. Тя прави бизнес със света, като износът възлиза на 300 милиона долара през 2013 г., което е повече от 60 процента повече от преди по-малко от десетилетие. Той може да се похвали със силна история на създаване на бизнес и конкурентен бизнес климат с ниски данъци и регулаторни бариери.

„Гейнсвил е жив, дишащ инкубатор на идеи на всички фронтове“, казва Сюзън Дейвънпорт, вицепрезидент по икономическото развитие на Търговската камара на района на Гейнсвил.„Нашата мисия е да бъдем глобален център на таланти и възможности. Ние сме глобален град, така че вече имаме всичко необходимо, за да го постигнем.“

Регионът е културно разнообразен, с малко по-висок от средния процент жители, родени в чужбина, и голяма популация от международни студенти, посещаващи UF и пребиваващи на място чрез програми за обучение в чужбина. Работната сила в Гейнсвил също надхвърля нормата, като близо 40 процента от възрастните притежават висше образование. Едно от ключовите предимства, стимулиращи растежа и сливането на идеи и иновации в икономиката на Гейнсвил, е богатството от млади, образовани таланти, привлечени от 70 000 студенти в региона – повече от които избират да останат в района, за да работят или да започнат компании, казва Дейвънпорт.

UF се нарежда на четвърто място сред университетите в нацията за стартиране на стартиращи компании, според Асоциацията на университетските технологични мениджъри. Santa Fe College, основен ресурс за развитие на работната сила и предприемаческа подкрепа в Gainesville, получи престижната награда Aspen за 2015 г. за отлични постижения на Community College. Също така привличането на новодошлите и новите компании в Гейнсвил са мекият климат и качеството на живот, което предлага непосредствена близост до плажове на брега на Персийския залив и Атлантическия океан, заедно с някои от най-добрите пътеки и паркове във Флорида, изтънчена сцена на изкуството и културата и еклектична музика на живо и множество възможности за забавление.

Докато хората често са изненадани от красотата и жизнеността, които Гейнсвил предлага за по-малък град, „те са зашеметени от иновациите, идващи оттук“, казва Дейвънпорт. „Те са чували за Остин, Силиконовата долина и изследователския триъгълник, но не са чували за връзката на иновациите, която тихо се натрупва тук през последното десетилетие.“

Сильна база за бизнес

За Ahuja талантът, качеството на живот и достъпността са ключови причини, поради които Gainesville продължава да бъде най-добрата база за Optym, докато разширява обхвата си по целия свят. Около една четвърт от служителите му са възпитаници на UF – някои бивши студенти – и една половина са чуждестранни жители, които намират общността за толкова гостоприемна, колкото Ахуджа, когато се премести там преди години.

„Общността ни подкрепя толкова много“, казва той. „Гейнсвил беше благодатната среда за нашия растеж и докато ставаме успешни, искаме да продължим да правим добри неща за града, в който живеем, и да връщаме на общността, която ни е дала толкова много.“

Популярна тема