От малц до хмел, бирената сцена на окръг Скот кипи

Съдържание:

От малц до хмел, бирената сцена на окръг Скот кипи
От малц до хмел, бирената сцена на окръг Скот кипи
Anonim

Нови предприятия добавят към дългата история на производството на бира

Барман позира зад бара в пивоварна Badger Hill
Барман позира зад бара в пивоварна Badger Hill

С една от най-големите малцови операции в света, нарастваща мрежа от домашни пивовари, ново съоръжение за микропивоварна и зала за дегустации (и още една на път преди края на годината), окръг Скот е тенденция за любителите на хмел и пяна.

Ако не живеете в Shakopee, ще искате да го направите, след като прочетете това

Но за тези, които познават местната история, производството на бира отдавна е част от културата и икономиката на окръга.

„Според мен една от най-влиятелните, но по-малко известни истории е тази за Rahr M alting в Шакопи“, казва местният експерт по бира Тайрън Бабионе от Нова Прага.

Основана от немския имигрант Уилям Рар през 1847 г., Rahr M alting все още е семейна компания. Заводът за производство на малц в Шакопи, сега централата на компанията, доставя малц на пивоварни по целия свят.

“Пивоварите наричат малца душата на бирата. Това е малцът, направен предимно от ечемик, който осигурява захарите, необходими за ферментация в алкохол. Без доставка на качествен малц, варенето на бира не е възможно,” казва Бабионе.

Най-добри работодатели в района на Шакопи

В отговор на процъфтяващия национален пазар на занаятчийска бира, Rahr създаде дъщерно дружество, Brewers Supply Group, за да доставя съставки на занаятчийски пивоварни, винарни, дестилерии и магазини за домашно пиво.

Минало до настояще

Ранните германски и бохемски заселници донесоха знанията си за производството на бира от Стария свят в новите си домове в Минесота. До средата на 1800 г. окръг Скот е имал пивоварни в Бел Плейн, Йордания, Нова Прага и Шакопи по различно време, според Land of Amber Waters – A History of Brewing in Minnesota от Дъг Ховерсън.

Забраната затвори повечето от тези пивоварни и нито една от тях не оцелява днес.

Но в края на миналата година комерсиалното пивоварство се завърна в окръг Скот, когато Badger Hill Brewery отвори съоръжение в Shakopee, където бири като White IPA се варят и консервират за изпращане до барове, ресторанти и магазини за алкохол.

Бирените ентусиасти могат също да опитат специалните бири в тоалета на място или да напълнят своите ревящи.

Живот в малък град в Шакопи, Минесота

Основана през 2012 г., Badger Hill стартира като партньорство чрез алтернативно споразумение за собственост с Lucid Brewing в Minnetonka, преди да се премести на Valley Industrial Boulevard.

Очаквайте скоро

Въпреки че Badger Hill е първата нова микропивоварна в окръг Скот, тя няма да е единствената за дълго: Roets Jordan Brewery Co. работи за откриването си в края на 2015 г.

Първоначално семейство Роутс ремонтираха стара пивоварна Jordan за операцията. Но през юни 2014 г. се случи бедствие, когато свлачище разби стените на старата сграда, преди първото буре да бъде почукано.

Оттогава собствениците на пивоварна са подписали договор за наем за преместване на пивоварната и тоалета в сграда на бивша библиотека, докато стабилността на хълма зад бившия обект продължава да се оценява.

Home Sweet Homebrews

Разбира се, много ентусиасти на бирата от окръг Скот създават свои собствени смеси в гаражи, мазета и хамбари, използвайки съвети и рецепти, търгувани чрез клубове за домашно пивоварене като New Bohemian Brewers, базирани в Нова Прага. Едно от най-големите състезания за домашно пивоварство в страната се провежда всяка година по време на Ренесансовия фестивал в Минесота.

Популярна тема